Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur De zoektocht naar de perfecte eettafel

De zoektocht naar de perfecte eettafel

by Cassandra 29 augustus 2017 11 comments
De zoektocht naar de perfecte eettafel

De eettafel was eerder altijd ons favoriete plekje in huis. ‘s Avonds gezellig lang natafelen, borrelen met vrienden en urenlang spelletjes doen. Maar de laatste tijd wordt onze eettafel in beslag genomen door een enorm bakbeest van een computer. De game pc van mijn man. Nu we ons huis en de bijbehorende inrichting aan het aanpakken zijn, zijn we in elk geval tot de conclusie gekomen dat onze huidige hoogglans witte eettafel veel te massief en log is in ons karakteristieke kleine interieur. En zo begon onze zoektocht naar de perfecte eettafel…

Het is in elk geval belangrijk dat die mega game-pc van mijn vent op een bureau komt in plaats van zo aanwezig op de eettafel. Dat ding neemt nu serieus de helft in… En onze huidige eettafel is 160 breed… Moet je nagaan wat een groot scherm dat is haha! Uberhaupt wil ik dat ding niet op tafel, het staat ontzettend ongezellig met al die extra kabels die overal en nergens lopen. Zie de foto maar…..

perfecte eettafel

Welke vorm eettafel?

Ik vind bijvoorbeeld ronde eettafels enorm gezellig staan en daarnaast breken ze een strak interieur. Wij hebben zelf best wel een modern en strak interieur. Als we het een label moeten geven dan denk ik dat het een mix is tussen Scandinavisch en Industrieel. Maar een ronde eettafel is helaas geen optie. Ik heb namelijk zelf een projectje bedacht waarbij ik een bureau voor Leia, een tv-kast, opbergruimte én een zitbank voor de eethoek aan het combineren ben. De hoogglans witte meubelen gaan er dus allemaal uit (dressoir en tv-kast zijn verkocht zoals jullie in de weekly konden lezen), maar we hebben nog steeds witte meubels. Niet zomaar wit, nee in combinatie met hout. Wij zijn namelijk dol op hout, het geeft een ruimte namelijk instant warmte.

Maar goed, geen ronde eettafel dus. Manlief had het over een ovale eettafel. Best een tof idee, maar toen we het internet aan het afspeuren waren schrokken we een beetje van de prijzen. Het zal dus waarschijnlijk gewoon een rechthoekige eettafel worden zoals we nu hebben, maar dan niet met van die logge poten, maar één poot, in het midden van de tafel. Wel zo handig met het bankje dat we uiteraard hebben gemaakt en de loopruimte. Aan de andere kant van de eettafel worden 3 kuipstoelen geplaatst. Maakt het geheel meteen wat speelser. En er is voldoende ruimte voor gezellige borrelavondjes met vrienden.

Duurzame en natuurlijke materialen

Ik ben fan van duurzame en natuurlijke materialen. Vooral gecombineerd met stoere en zware materialen. Dus bijvoorbeeld eikenhouten eettafels met zwarte giet ijzeren poten. Prachtig vind ik het. Man is alleen niet zo’n grote fan van dat zwarte giet ijzer. Zo jammer, want het past perfect in ons interieur. Onze zoektocht gaat dus nog eventjes door, mochten jullie tips voor ons hebben, dan horen we het heel erg graag. We vinden het namelijk echt ontzettend lastig om de perfecte tafel te vinden die ook een beetje betaalbaar is.

Hoe zit dit bij jullie? Liggen jullie woonstijlen ook ver bij elkaar vandaan? Wat voor eettafel hebben jullie in huis? En welke vorm heb je gekozen?

in samenwerking met meneervanhout

11 comments

Nicole Orriëns 5 september 2017 - 09:24

Mijn man heeft eigenlijk niet echt een stijl. Dus in die zin kan ik het een beetje bepalen. Een eettafel is erg belangrijk vind ik. Wij hebben de oude tafel uit het ouderlijk huis van mijn vader. Hij komt uit een gezin met 13 kinderen!

Reply
mirteblogt 5 september 2017 - 09:26

Wij zijn ook opzoek naar een eettafel & mijn stijl is bijna precies tzelfde, mooi eikenhout met zwarte stalen poten:)!

Reply
mamasliefste 5 september 2017 - 10:15

Hier ook op zoek naar een nieuwe tafel. Twijfel oover een ronde

Reply
Cassandra 5 september 2017 - 10:42

Is wel heel gezellig he? Als je plek hebt…. doen!

Reply
Lotte 5 september 2017 - 10:17

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een bewuste keuze heb gemaakt voor geen eettafel. We eten er eigenlijk bijna nooit aan en het verzameld voornamelijk troepjes. Sinds ik hem de deur uit heb gedaan is het hier ook een stuk opgeruimder!

Reply
Cassandra 5 september 2017 - 10:27

Dat is inderdaad ook een optie. Heb je wel of geen kinderen? Met kind vind ik aan tafel toch wel prettiger eten moet ik zeggen…

Reply
lienvoets 5 september 2017 - 13:24

Oooh de zoektocht naar een eettafel duurt hier al jaren ??ik vind die eerste foto wel tof!

Reply
blogenbeauty 5 september 2017 - 14:46

Ik vind het plaatje van die eerste tafel echt super mooi. Ik vind de eettafel ook een belangrijk plekje in ons huis.

Reply
Lonneke Rempt 5 september 2017 - 16:18

De eerste tafel die je laat zien vind ik wel erg mooi. Ik heb zelf een eettafel van steigerhout en telt 6 zit plekken, lekker veel ruimte vind ik belangrijk.

Reply
Mieke van der Sande 5 september 2017 - 22:58

ik vind hem heel erg gaaf, ik houd van deze look zo hout gecombineerd met ander materiaal op de eerste foto,

Reply
Claudia Struijck 6 september 2017 - 09:03

Heeeeee mijn favoriete blogger uit Almelo hahahahaha. Ik vind de eerste tafel met die stalen poot echt supee mooi! Maar ik houd heel erg van ronde tafels omdat je dan heel makkelijk met iedereen goed kan praten en ik vind het gezellig! Wij hadden een tafel voor 6 personen en nu 4.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.