De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent voor ons de start van een zoektocht. De zoektocht naar een geschikte camping. Nu zijn onze eisen niet zo hoog, vinden wij, maar dat maakt het nou net lastig!

Niet zoveel eisen

We hebben niet zoveel eisen als het om een camping gaat…hoewel anderen daar anders over denken en vinden dat we juist wel veel eisen hebben. Hoe dan ook, het blijft elk jaar een zoektocht.

Op onze camping willen we namelijk bijna niets! Dat klinkt voor velen een beetje gek, maar we willen absoluut géén animatie, géén winkel, géén groot subtropisch zwembad, géén discotheek, géén 200+ plekken en ga zo maar door. Wat wij willen is rust, ruimte, schone toiletten en een overzichtelijk speeltuintje voor de kinderen. Het liefst in ons gezichtsveld. Daarnaast moet alles voor mij begaanbaar zijn en als het even kan, is een zwembadje of een beekje leuk. Maar basic is prima!

Waarom is het dan zo moeilijk?

Waarom is het dan zo moeilijk om een camping te vinden zul je denken. Dat komt omdat de grote campings en vakantieparken nog steeds in opmars zijn. De meeste ouders met kinderen trekken daar naar toe. Ik snap het ergens wel hoor, vooral als de kinderen wat ouder zijn; ze vermaken zichzelf makkelijker en anders worden ze wel vermaakt. Dat betekent dat jij als ouder dus ook meer rust hebt.  Maar al die drukte en herrie om ons heen is gewoon niets voor ons.

Dat betekent dat er steeds minder kleine campings (lijken te) zijn en de campings die er zijn, zijn vaak meer gericht op de ouderen onder ons. Weinig aansluiting dus voor onze twee kinderen en het gros van de bejaarden zit er niet op te wachten dat ze  ‘s morgens om 6.00 gewekt worden door de stemmen (of het krijsen) van mijn kids.

Zelf vermaken op de camping

We hebben allebei als kind geleerd om je op vakantie zelf te vermaken. Je maakte vriendjes op de camping en daarmee trok je de camping over of ging je het bos in. We speelden met de dingen die we zagen. Van tak tot beekje, van steentjes tot dennenappels. Lekker in de natuur. Vrijheid, blijheid!

Omdat vooral onze dochter zichzelf slecht kan vermaken, is de vakantie dus niet alleen super ontspannen, maar ook nog eens een handig bijkomend leerproces dat tot op heden prima heeft uitgepakt. Ze vindt het geweldig om over de camping te struinen en allerlei dingen te ontdekken.

Pareltjes van campings

Is er dan helemaal niets meer te vinden? Natuurlijk zijn er nog pareltjes van campings hoor! Zowel in binnen- als buitenland, maar we merken de aflopen jaren gewoon dat het steeds lastiger wordt. Dat komt misschien ook bij dat we niet altijd even vroeg beginnen met zoeken, dan zijn de pareltjes al vol. Beetje eigen schuld dus. Maar de spoeling wordt dunner.

Geslaagd?

Nu rest natuurlijk de vraag of we dit jaar zijn geslaagd in onze zoektocht….Ja! En wel in ons eigen land. Normaal gaan we graag naar Frankrijk of in ieder geval graag naar het buitenland. Maar dit jaar hadden we niet echt een voorkeur. Daarom hebben we de kaart van Europa gepakt en op willekeurige plekken naar campings gekeken. Uiteindelijk stuitte ik op een camping in het mooie Noord-Brabant en al snel waren we zeer enthousiast. Een leuke camping die precies dat heeft wat wij zoeken! Nu de laatste weken aftellen!

 

Kennen jullie nog leuke campings?

Gast

Soms krijgen wij aanvragen binnen van lezers om een hun verhaal kwijt te kunnen, deze hebben wij om het herkenbaar te houden onder Gastredactie geplaatst.