Home MOM Ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen

Ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen

by Cassandra 12 april 2016 14 comments
Ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen

Ik was 20 jaar toen ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen, na langdurige gekwakkel met mijn gezondheid en diverse nierbekkenontstekingen moest ik mijn kinderwens opgeven.

Als klein meisje had ik al een hele sterke kinderwens en toen ik te horen kreeg van artsen dat ik deze droom maar moest laten varen, voelde het alsof de grond onder mij vandaan werd getrokken. Geen kinderen? Nooit? En nu bijna 7 jaar later heb ik toch een mooi meisje van 1,5 jaar rondlopen.. Hoe zit dat dan vraag je je af? Hoe kwam je erachter dat je dan toch kinderen kon krijgen? Hoe konden de artsen zo makkelijk zeggen dat je geen kinderen kunt krijgen? ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen

ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen, hoe kan ik dan een miskraam hebben?!

De eerste keer dat ik erachter kwam dat ik toch zwanger kon worden was een dag voor kerst. Ik had al een aantal dagen ontzettend veel buikpijn en was al bezig met een antibiotica kuur tegen de nierbekkenontsteking die ik wel vaker had. Die bewuste dag voor kerst begon ik ineens te bloeden. Ik ben bij de huisarts langs gegaan en ze deed een zwangerschapstest, iets wat in mijn ogen gewoon super raar was omdat ze in het ziekenhuis toch al hadden gezegd dat ik geen kinderen kon krijgen. Dus waarom die verspilde moeite? Totdat mijn huisarts mij vertelde dat ik op dat moment middenin een miskraam zat en ik dus mijn kindje aan het verliezen was. De oorzaak van de miskraam was meteen duidelijk, de antibiotica. De antibiotica heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kindje verloor bij ongeveer 7/8 weken. Verdoofd als ik was fietste ik naar huis, naar Marco. We waren nog maar iets minder als een half jaar bij elkaar, nu al een kindje was veel te vroeg geweest maar toch.. Een kindje, in mijn buik. Marco opende de deur voor mij en ik zakte in elkaar. Vol verdriet heb ik hem verteld dat ik blijkbaar zwanger was en ons kindje dankzij de antibiotica heeft losgelaten. Samen hebben we ontzettend veel gehuild. Zelfs hij, hij huilde met me mee. Dat vond ik nog wel zo bijzonder. Want ondanks hoe kort we ook bij elkaar waren, onze liefde naar elkaar toe is vanaf moment 1 eigenlijk al wel duidelijk geweest. Het heeft even geduurd voor ik er volledig bovenop kwam, de vraag waarom de artsen tegen mij zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen bleef maar in mijn hoofd door spoken.

Ongeveer een half jaar later was het weer raak, door de pil heen nog wel. Weer zwanger en weer een miskraam. Dit keer was ik iets verder, zo’n 9 weken en ik heb het kleine vruchtje gezien toen ik al het bloed doorspoelde in het toilet. Nee! Niet weer! Alsjeblieft! Ondertussen werd ik al in de gaten gehouden door de gynaecoloog omdat ik een verhoogde kans heb op baarmoederhalskanker, er zijn uitstrijkjes genomen en ik had een PAP-2. Dit zijn onrustige cellen die kankercellen kunnen worden en zo moest ik daarvoor ieder half jaar weer een nieuw uitstrijkje doen. Na ongeveer een jaar (mei 2013), toen Marco op oefening was volgde mijn derde miskraam, weer bij zo’n 8 weken en weer dankzij een antibiotica kuur. In februari hadden wij al te horen gekregen dat wanneer ik bij het volgende uitstrijkje nog steeds op PAP-2 zou zitten, ze voor de zekerheid wat weefsel wilden gaan weghalen. Dat laatste half jaar ben ik echt omgeslagen als het gaat om mijn gezondheid en ik dronk dagelijks minimaal 3 koppen groene thee omdat er op het internet werd beweerd dat groene thee een positief effect heeft op het laten slinken van negatieve cellen. Wie niet waagt, wie niet wint. In juni/juli 2013, vlak voor ik begon aan mijn nieuwe opleiding moest ik weer voor een uitstrijkje heen. Het nieuws was goed, want de cellen waren weg! Zou die groene thee dan toch hebben geholpen? We waren ontzettend blij en Marco zei ook meteen, met dit mooie nieuws vind ik dat de pil wel mogen weggooien en proberen om dan echt zwanger te worden…

ze zeiden dat ik geen kinderen kon krijgen

14 comments

Diana 12 april 2016 - 08:26

Jeetje wat heftig!

Reply
Merel 12 april 2016 - 08:54

Wat verdrietig om op die manier te moeten ontdekken dat je toch zwanger kan worden, lijkt me. Gelukkig is het goedgekomen, maar wat erg als je op je 20e hoort dat het nooit zal gaan lukken. Zeker als je al zolang die kinderwens in elk geval hebt.

Reply
Wilmaaa 12 april 2016 - 09:17

Wat een heftig verhaal. De gedachte dat je geen kinderen kan krijgen en dan opeens een miskraam hebt. Zo mooi dat je nu een dochtertje mag hebben!

Reply
jj 12 april 2016 - 09:45

Kun je niet verder gaan met.je verhaal ? ? het was echt alsof ik een boek aan het lezen was maar dan een echt goed boek
Vindt het zo mooi en bijzonder dat je nu toch een kindje hebt mogen krijgen. En wetende dat het toch mogelijk is ! Mijn moeder kon ook geen kinderen krijgen zoveel operaties gehad het stond zwart op wit het kon niet. En nu heeft ze 4 kinderen en is ze oma van haar eerste kleinkind !

Reply
Cassandra 12 april 2016 - 20:56

Wat bijzonder van je moeder en wat prachtig dat ze toch 4 kinderen heeft en ook nog eens een prachtig klein kind <3 dankjewel voor je ontzettend lieve berichtje!! xxx

Reply
Vlijtig Liesje 12 april 2016 - 10:39

Dat is niet niks om te horen te krijgen dat je geen kinderen kunt krijgen zeg. En dat later dan toch bleek dat je zwanger kunt worden!

Reply
Hanna 12 april 2016 - 14:04

Wat heftig! Het lijkt mij echt ontzettend pijnlijk en heel erg vreselijk als je dat nieuws te horen krijgt. Gelukkig heb je nu een mooi dochtertje!

Reply
Mary-Lou 12 april 2016 - 17:56

Jeetje Cassandra, wat ontzettend heftig! We weten natuurlijk van Leia, maar ga je nog een vervolg schrijven?

Reply
Eilish 12 april 2016 - 18:22

Wat ongelooflijk heftig! Mooi geschreven!

Reply
Jessica 13 april 2016 - 12:40

Jeetje wat een heftig verhaal, en wat vervelend dat je zo een periode hebt moeten doormaken door te weten dat je niet zwanger kon worden en nu een pracht van een dochter hebt.

Reply
Josan 15 april 2016 - 06:21

Tjonge dat wist ik niet eens. Wat ongelooflijk heftig Cassamdra en wat is Leia dan nog meer een wondertje. x

Reply
Anja 15 september 2017 - 07:36

Die dokter die dat zei dat je geen kinderen kon krijgen is die al ontslagen

Reply
Cassandra 15 september 2017 - 13:51

Ik heb geen idee eigenlijk, was toen nog in Groningen. Maar ga ik niet vanuit hoor

Reply
Esmee 16 september 2017 - 10:00

Jeetje, heftig zeg. Zeker omdat je je er eerst bij neerlegt dat het nooit zal gebeuren. Lijkt me een onwijze omschakeling. En dan ook nog twee keer mis.. Respect voor hoe je erover schrijft. En zo fijn dat je nu een gezonde dochter van 1.5 hebt! Bewijst maar weer dat alle kindjes wondertjes zijn :)! x

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.