Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Woonkamer makeover #2: Kiezen voor groen

Woonkamer makeover #2: Kiezen voor groen

by Cassandra 12 juni 2017 25 comments
Woonkamer makeover #2: Kiezen voor groen

Groen wordt steeds meer onmisbaar in ons huis als kleur. Momenteel is het ook wel dé trendkleur voor je interieur. Waar komt dat groene hart van ons toch vandaan? En welke kleur is voor jullie onmisbaar in het interieur?

Ons Groene Hart

Voor ons komt de kleur groen uit Groningen. De kleur van ons geliefde stadje waar we zijn geboren (maar niet meer wonen), onze favo voetbalclub FC Groningen. Dat klinkt misschien stom. Het is één van de weinige kleuren waar man en ik allebei een stukje liefde voor hebben en waar dus geen ruzie over gemaakt wordt haha. Daarnaast geeft de kleur groen mij energie, laat het mij tot rust komen en geeft het nét even die extra boost geeft aan ons interieur.

groen interieur, kleine hal inrichten smalle hal

Groen in ons interieur

Een tijdje terug liet ik jullie al zien hoe wij de kleur groen in onze woonkamer hebben toegevoegd door een muur te schilderen, maar ook liet ik jullie zien dat wij de kleur groen aan onze tuin hebben toegevoegd zonder daar planten voor te gebruiken. En wat dacht je van onze hal waar de kleur ook weer in terug komt. Deze week laat ik jullie nog wat extra groene items zien die wij in huis hebben gehaald.

Groene accessoires en meubels

Groen breekt ons zwart, wit en grijze en houtkleurige interieur. Het fleurt op, maar blijft strak. Ik heb een liefde voor een strak interieur, wel gecombineerd met industrieel en Scandinavische invloeden. Licht is echt mijn ding, het geeft mij inspiratie.

Voor de woonkamer heb ik een leuk bijzettafeltje van woood gekocht in combinatie met een heerlijke gehaakte poef. Nu staat het tafeltje van onze dochter erbij omdat we het wel zo gezellig vinden om haar bij ons te hebben spelen als we zelf even aan het relaxen zijn op de bank. We zijn er nog niet helemaal overuit of we dit tafeltje nog gaan vervangen. Qua hoogtes lijkt het wel ontzettend leuk, maar aan de andere kant vind ik het nog niet helemaal praktisch. Ook heb ik het gevoel dat het derde tafeltje misschien iets donkerder zou moeten zijn. Wat vinden jullie?

De vloer willen we graag nog aanpassen. Ondanks dat we een houten vloer ontzettend mooi vinden, is deze erg gedateerd en niet in onze kleur stijl. Ik denk dat we uiteindelijk kiezen voor een mooie laminaat vloer in een lichte kleur, het vloerkleed is wel echt een pareltje en daar zijn we ontzettend blij mee.

groen interieur

groen interieur

groen interieur

Tips gevraagd

In de vorige woonkamer makeover post vroeg ik jullie ook om tips voor het eetgedeelte en werkplek. Ik moet bekennen dat we er nog steeds niet volledig overuit zijn. Wel willen we echt heel erg graag een ronde tafel met daarbij waarschijnlijk groene stoelen. Of een combi van zwarte en groene stoelen. We hebben namelijk al een toffe zwarte stoel (op de foto bovenaan zie je nog de witte variant) aan mijn bureau staan momenteel en zoiets willen we graag ook om de eettafel hebben om het wat speelser te houden. Zou jij kiezen voor één kleur? Of lekker speels mengen?

Wat zijn de kleuren die jij in je interieur gebruikt? En waarom hebben jullie gekozen voor die kleur?

25 comments

joyfromjoyce 12 juni 2017 - 07:19

Mooi huisje heb je Cassie! <3

Reply
Cassandra 12 juni 2017 - 11:47

Wat lief joyce! We zijn er nog niet helemaal maar wordt wel wat 😀 Dankjewel lieffie <3

Reply
MommyLovesPink 12 juni 2017 - 07:25

Ik heb dezelfde kleur groen, in de woonkamer en in de slaapkamer. Zag het ooit bij een vriendin en was er helemaal verliefd op. Mijn woonkamer is verder een bijeengeraapt zooitje.

Reply
Cassandra 12 juni 2017 - 09:51

Het is ook een prachtige kleur! Fris, rustig, heerlijk.

Reply
Joyce 12 juni 2017 - 08:00

Heel mooi ingericht. Wat een mooi vloerkleed ? waar hebben jullie deze gekocht?

Reply
Cassandra 12 juni 2017 - 08:58

Ja die is gaaf hè ?? was een cadeautje van M’n schoonouders. Hebben ze bij de Leenbakker gekocht ❤️

Reply
Joyce 12 juni 2017 - 09:30

Ja prachtig ?

Reply
esmeefordays 12 juni 2017 - 09:01

Super leuk huis :)!

Reply
mamasliefste 12 juni 2017 - 09:17

Ik vind het ook een mooie kleur. Bij ons vind je hem in de keuken. Ik twijfel nog om ook een muur in de woonkamer er in te verven

Reply
Cassandra 12 juni 2017 - 09:51

Gewoon doen!

Reply
Lonneke Rempt 12 juni 2017 - 09:48

Ik hou echt van deze stijl. Ik twijfel zelf al een jaar of ik mijn taupe kleurige muren zal voorzien van een groene kleur.

Reply
Cassandra 12 juni 2017 - 11:46

Wat houd je precies tegen? Bang dat het té wordt misschien? Gewoon doen joh! En anders weer een andere kleur erover heen pleuren haha!

Reply
Claudia Struijck 12 juni 2017 - 12:25

Wauw interieur goals. Wat heb jij een mooi huisje. Een rustgevende plek

Reply
gerdialkema 12 juni 2017 - 14:21

Wat een toffe kleur! Ik heb net in de woonkamer en keuken de kleur petrol toegevoegd. Die tafeltjes en poef passen ook super goed bij elkaar.

Reply
Firmamama.nl 12 juni 2017 - 14:45

Mooi hoor! Ik heb ook groen in mijn woonkamer gecombineerd met grijs. Ik vind het dat donkere groen wat je nu ook veel ziet ook erg mooi. Maarja voorlopig ff niet meer veranderen. Kan ik manlief niet aandoen.;)) Ik vind je gehaakte poef trouwens erg leuk

Reply
sofiehoen 12 juni 2017 - 15:15

Ziet er leuk uit! Onze woonkamer heeft decoratie in een soort pastel groene kleur, vind ik erg mooi!

Reply
Bloggelientje 12 juni 2017 - 15:38

k houd ook erg van groen! Ik draag ook graag groene t-shirts. En onze deuren zijn groen geverfd : )

Reply
Astrid 12 juni 2017 - 18:14

Ik hou van dat kleed!!!! <3 Enne, ik wil ook een ronde tafel, en dan met verschillende kleuren stoelen van de Kwantum.. Die heb je btw ook in 'jullie groen' dus zou daar zeker eens bij kijken. Zou ze dan niet combineren met zwart maar met grijs (gezien je muren en andere accessoires)

Reply
sannie73 12 juni 2017 - 19:04

Wat een mooie kleur! Ik snap heel goed dat je daar vrolijk van wordt en er tegelijk je rust in kunt vinden. Ik zou er ook goed in kunnen wonen, ware het niet dat ik in een huis met vrolijke jaren ’70 kleuren woon. 🙂

Reply
Bianca Ronday 12 juni 2017 - 19:35

Groen is zo mijn lievelingskleur, in vele tinten. Binnenkort hoop ik een eigen kantoortje in huis te hebben. 3x raden welke kleuren de boventoon zal voeren.

Reply
Cindy 12 juni 2017 - 20:20

Ik heb flashy groen en bruin in mijn woonkamer maar nu gaan we de keuken verbouwen en daar gaan we eerder voor wit kiezen. Ik ben blijkbaar meer het type van gekleurde accessoires en dat combineert niet zo goed met kleurige muren. Daarna gaan we de woonkamer terug aanpakken/

Reply
Marushi 12 juni 2017 - 21:04

Ziet er allemaal erg mooi uit! Ik hou wel van deze kleur.

Reply
lotuswritings84 12 juni 2017 - 23:52

Zo ontzettend tof allemaal! Je hebt een goede smaak! Groen dus… ?

Reply
Diana 15 juni 2017 - 22:09

Wat een super gave kleur om terug te laten komen in je interieur. Heb zelf ongeveer zo kleur om mijn muur. Iets feller denk ik. En blijf het mooi vinden.

Reply
jolienvs 21 juni 2017 - 22:42

Oh heel mooi, dit is echt helemaal mijn ding!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.