Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Woonkamer makeover #1 | Een groene muur?

Woonkamer makeover #1 | Een groene muur?

by Cassandra 17 april 2017 27 comments
Woonkamer makeover #1 | Een groene muur?

Nooit geweten dat ik zoveel energie zou krijgen van het aanpakken van onze tuin.. Ik heb de slag zodanig te pakken dat ik meteen ook binnen aan de slag ben gegaan. Onze woonkamer werd een beetje te grijs. Een lichtgrijze muur hier, twee donker grijze muren daar.. Veel wit en veel zwart en hout. Er moest kleur bij komen.. En wat voor kleur… Wat dacht je van een groene muur? 

Een kloddertje groen hier…

Donderdag haalde ik een emmertje verf bij de winkel. Na vele staaltjes naast de kleuren te leggen die we al in huis hebben, stuurde ik manlief een appje met foto’s.. welke vind je het mooist?? “Proefwerk of fotograferen” antwoordt hij. Mooi, mijn keuze was namelijk “proefwerk” dus we lagen meteen op één lijn. Ook wel eens fijn, want eerder liet hij mij meestal het interieur doen omdat ik toch het meest van de tijd thuis was toen hij nog bij Defensie werkte. Nu hij gewoon dagelijks thuis  is, wil ik ook echt dat hij zich thuis voelt en het huis niet te vrouwelijk is. Hij kwam overigens zelf met het idee om voor een groene muur te gaan, dus dat vond ik sws al pluspunten waard.

Waarom in vredesnaam een groene muur?

Maar goed, “proefwerk” it is. Toen de emmer na het mengen open werd gehouden slikte ik toch even lichtelijk. Wat een fel kleurtje! Komt dat wel goed? Vrijdag avond na een lange dag vol afspraken op het werk, had ik nog even wat moed verzameld om vast een laag op te brengen. Na het opbrengen van een klein stukje zakte de moed mij meteen weer in de schoenen.

Oh jeetje, ik weet niet of ik dit wel mooi vind, waarom in vredesnaam een groene muur? What was I thinking? Het huilen stond me nader dan het lachen. Een dag later, na een goede nacht rust en een tweede laag werd ik toch wel heel erg blij van de groene muur. Wat is dit een gave kleur en wat doet hij veel met het interieur. De kleur is echt rustgevend, maar fris. Brengt gezelligheid en warmte aan ons wat grijze en saaie kleuren palette..  Zullen we maar gewoon overgaan naar de foto’s?!

De before & after foto van de grijze naar groene muur:

Wat te doen met het eet/werk gedeelte?!

Ik moet zeggen dat ik echt ontzettend blij ben met het resultaat. Binnenkort volgt er nog een extra update want er moeten natuurlijk wat extra accessoires etc bij komen die het nog meer een geheel zullen maken. Een aantal dingen uit mijn interieur shoplog zie je al  wel in deze foto’s voorbijkomen, ik ben benieuwd of je ze al hebt gespot haha.

Ook zijn we nog een beetje aan het tobben over het eetgedeelte. Deze zie je niet terug in de foto’s, maar op dit moment hebben we een grote rechthoekige witte eettafel die na ons idee veel te log is voor de ruimte. Ik heb mijn eigen bureau, maar mijn man zit met zijn bakbeest pc aan de eettafel en neemt daarmee meteen de helft van de tafel in beslag. Niet fijn. En ik vind het er ook niet uit zien.

Ons idee is een ronde eettafel en dan twee bureau’s OF de tv kast één geheel maken mét een lange werktafel. Zodat woon een eetkamer meer bij elkaar betrokken worden.

Heb jij anders misschien nog leuke ideeën voor ons? En wat vinden jullie van deze groene muur in ons interieur? tot de volgende update <3 

 

27 comments

Kimberly 17 april 2017 - 07:44

Mooie kleur vind ik het! Wilde hier ook zoiets maar dat trok de man niet dus is het bij ons juist beton geworden ? Grijs dus…. Qua tafel geen ideeën, pinterest afzoeken?

Reply
Cassandra 17 april 2017 - 14:55

Oh maar beton is ook super gaaf! Ja ik ben al druk aan het pinteresten haha. Maar zie door de bomen het bos niet meer haha

Reply
mamasliefste 17 april 2017 - 09:59

Mooie kleur hoor! Lekker fris. Wij moeten dat ook snel eens doen. Misschien dat deze natte Paasdagen een goed moment is

Reply
Cassandra | Momambition.nl 17 april 2017 - 11:03

Is het zo regenachtig bij jullie dan? Wat jammer!

Reply
Annemarel 17 april 2017 - 11:25

Erg mooi! Ben zelf op het moment aan het zoeken naar inspiratie voor onze schouw. Op zoek naar een nieuw kleurtje of behangetje …maar dit is wel erg mooi! Thnx voor de tip

Reply
Maddy 17 april 2017 - 12:35

Erg mooi! Lekker fris en toch niet te druk!

Reply
lotuswritings84 17 april 2017 - 12:38

Hele mooie kleur, vind het ook lekker fris. Maakt ook vrolijk. Vind dat trouwens altijd wel een beetje met verf hoor, dat je ernaar kijkt in de pot en schrikt omdat het zo fel is. Krijg wel gelijk zelf ook zin om te schilderen haha.

Vind het idee om tv meubel en werktafel met elkaar te verbinden erg leuk.

Reply
Cassandra 17 april 2017 - 14:56

Ja da’s waar, in de pot lijkt het toch altijd een beetje eng haha. Ben heeeeel erg opgelucht dat het zo mooi is geworden. Joh lekker doen! is nu de perfecte tijd ervoor haha

Reply
lotuswritings84 18 april 2017 - 08:58

Ro wil niet haha, ook omdat we drie jaar geleden hebben geverfd tijdens de verhuizing. Dat ik toen zwanger was, vindt hij geen argument. Nog een jaartje wachten dus…

Reply
youthnowweblog 17 april 2017 - 14:36

Best leuk zo’n groene muur, het doet toch iets anders met het uiterlijk van de woonkamer!

Reply
Rosita 17 april 2017 - 17:37

Mooie kleur! Zelf hebben we alleen maar neutrale kleuren. Een lange werk en eettafel vind ik wel een heel leuk idee.

Reply
Henrieke 17 april 2017 - 18:08

Op de kale wand dan vind ik het best een heftig kleurtje, zeker als de zon er op schijnt. Leuk om te zien hoe het dan is met je meubeltjes enzo ervoor. Ik ga er nog eens over nadenken of we toch ook onze witte muren eindelijk een kleurtje gaan geven.

Reply
Sylvia Vorspaget 18 april 2017 - 10:24

Wat een frisse, maar toch rustige kleur. Een goede keuze!

Reply
gerdialkema 18 april 2017 - 10:24

Toffe kleur! Hier wil ik ook heel graag onze taupe kleurige muur een mooi kleurtje geven, helaas is manlief nog niet overtuigd…

Reply
Cassandra 18 april 2017 - 10:29

Gewoon stiekem doen hahah! Heb ik ook wel eens gedaan, moet ie niet binnenkort ff een paar dagen weg? 😛

Reply
MommyLovesPink 18 april 2017 - 11:19

Ik vind het een mooie kleur! Heb hem zelf ook op mijn muur, of tenminste, het lijkt er sprekend op

Reply
Jamey 18 april 2017 - 11:48

Een prachtige kleur! Een beetje zoals mijn huisstijl kleurtje haha!

Reply
serafina 18 april 2017 - 15:02

de groene kleur leek me geen goed idee, maar eenmaal naar de foto’s kijken …. WAUW!! lijkt wel een woonkamer die je in een meubelwinkel ziet!! prachtig gedaan! 😉

Reply
marliesneerinck 18 april 2017 - 15:10

Ik vind het echt wel een hele coole kleur! Ziet er fris uit 🙂

Reply
Amy 18 april 2017 - 15:38

Ik ben echt fan van groen in het interieur! Zelf is mijn badkamer al járen groen, terwijl de woonkamer bij ons lichtpaars is. Het hoeft zeker niet altijd wit of grijs te zijn.

Reply
Cynthia 18 april 2017 - 15:47

mooie frisse kleur en idd eens iets anders… staat mooi en fris en vrolijk

Reply
Verena 18 april 2017 - 18:08

Groen is echt niet mijn kleur, maar jij hebt het heel leuk gestyled! Staat toch nog best leuk zo 🙂

Reply
SofarsoSabine 18 april 2017 - 18:26

Die kleur is echt super hip in Scandinavie nu! Ik zie het overal terug!

Reply
Lieke van Veen 18 april 2017 - 18:42

Staat echt mooi die kleur.

Reply
Marguerita 18 april 2017 - 18:47

Ik ben helemaal niet handig met styling dus geen tips, maar vind het er heel mooi en strak uitzien. Wat een gaaf effect ook met die mintgroene kleur! Wauw!

Reply
Layla 18 april 2017 - 21:47

Mooie kleur op je muur! Ik vind het eigenlijk meer mint kleur dan groen

Reply
lauramariskadegraaf 20 april 2017 - 10:36

Bizar eigenlijk hoeveel een andere kleur muur kan toevoegen aan je interieur, de kleuren lijken meteen frisser en de ruimte lijkt ook meteen groter

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.