Home Huis, Tuin & Interieur Tuin Inspiratie | Welke lounge stijl past bij jou?

Tuin Inspiratie | Welke lounge stijl past bij jou?

by Cassandra 5 mei 2017 11 comments
lounge loungeset Scandinavische tuin, tuinset, tuin

Ik ben zelf het type die houdt van een beetje strak, modern en Scandinavisch. Een beach lounge setting vind ik ook erg mooi. Ik licht vandaag 4 verschillende lounge stijlen voor jullie uit, wat is jouw favoriete lounge stijl?

Beachlife

Ja ik weet het, niet iedereen heeft een strand als achtertuin. Wij zelf ook niet. Toch kun je met een beetje fantasie, je lounge plek omtoveren tot een soort strandtenten feest idee. Kies vooral voor hout, veel hout denk aan goedkope loungesets zoals een steigerhouten variant of van fruitkistjes. Gebruik daarnaast veel wit en lichtblauw tinten in de kussens en aankleding. Muziekje op met zeegeluiden, cocktail in je hand en het is net of je er echt bent. Meer inspiratie nodig? Check dan mijn laatste blog over onze tuinverbouwing, want dit is het stijltje die ik graag combineer met de monochrome stijl die ik hieronder uitleg.

lounge loungeset tuin modern landelijke

Loungen in monochrome style

Ben jij dol op monochrome, strak en  geometrisch? Ga dan voor grijstinten, wit en zwart in je tuin en combineer dit uiteraard met groen. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante vijver. Is eens wat anders!

lounge loungeset tuin modern landelijke

Een Landelijke lounge omgeving

Een landelijke tuin wordt vaak herkent door meerdere zithoekjes in de tuin. Hier heb je dus wel een redelijk grote tuin voor nodig. Denk maar aan boerderijen. Veel gras, wilde planten en bloemen maken deze tuin helemaal af.

lounge loungeset tuin modern landelijke

Marrakech lounge

Haal het Het Midden-Oosten in de tuin met mooie uitgesproken kleuren en stoffen. Vind je je oude kussens  niet meer mooi? Koop op de markt nieuwe stofjes om je kussens weer een nieuwe frisse look te geven. Lekker bakkie thee erbij en koekjes uiteraard en klaar om te genieten!

lounge loungeset tuin modern landelijke

Genoeg stijlen om uit te kiezen dus. Wij zijn zelf natuurlijk al een aantal weken bezig met onze tuin en hopen binnenkort weer een mooie update te kunnen plaatsen. Jeuken jouw handen ook zo om lekker met de tuin bezig te gaan? Het weer wordt in elk geval dit weekend al wel weer een stuk beter.

Welke lounge stijl heeft jouw voorkeur?

tuinafbeeldingen via shutterstock

11 comments

Tessa 6 mei 2017 at 20:53

Beachlife en monochrome vind ik de twee mooiste lounges! Zou ik zo graag hebben in de zomer, zo gezellig.

Reply
Carrieremamma 6 mei 2017 at 21:17

Je krijgt door deze post nog meteen zin om te Lounge! Zon, drankje en een gezellig sfeertje. Ik zou voor de landelijke look gaan!

Reply
Marguerita 6 mei 2017 at 21:55

Heel mooi allemaal. Ik houd wel van dat strakke. En die loungebanken zijn zoooo fijn!

Reply
mamasliefste 7 mei 2017 at 01:41

Ik ga voor de bovenste foto, beetje Scandinavisch, beetje groen, rommelig, maar zeker gezellig

Reply
madeloneugelink 7 mei 2017 at 09:25

Wauw Cas! Ziet er allemaal leuk uit. Ik ga voor de bovenste foto! Lekker gezellig!

Reply
Adam 7 mei 2017 at 20:36

De landelijke lounge omgeving ziet er geweldig uit

Reply
Nathalie 7 mei 2017 at 21:02

Wij hebben een landelijke tuin. Volgend jaar gaan we het nog mooier maken. Ik vind een beachtuin ook wel erg gezellig!

Reply
Judith 7 mei 2017 at 22:31

Ik hou juist van veel kleur, maar die wit met lichtblauw ben ik helemaal verliefd op

Reply
Cassandra 8 mei 2017 at 07:50

Ik vind jou wel een beetje een type voor een Ibiza beach lounge idee of niet?

Reply
Layla 8 mei 2017 at 13:46

Ik vind de marokkaanse stijl erg mooi en ook bij ons passen.

Reply
cynthia 8 mei 2017 at 16:29

geen van de 4 soorten die hier staan. ik hou van robuust industrieel en het moet ook nog lekker zitten dus de rugleuning moet wel iets gebogen/achterover zijn. het materiaal moet schoon te maken zijn en lang mee gaan dus tegen een stootje kunnen. ik ben nog druk op zoektocht en gelukkig heb ik daar nog even tijd voor maar ideeën
zijn altijd welkom.

Reply

Geef een reactie