Wel of geen hond nemen, het is een discussie die hier eigenlijk al jaren gaande is. Ik vind hondjes geweldig en als kind hadden wij ook een superlief hondje, maar mijn man is er niet echt fan van; 

Wel of geen hond nemen

Lady Rose

Ik weet nog wel dat toen ik nog een inieminie meisje was, wij een hondje handen, een prachtige bobtail genaamd Lady Rose. Het was een ontzettende lieverd, maar helaas moest ze weg omdat ik ernstig ziek was geworden door haar. Para-tyfus, ik was een jaar of 3 en had 41 graden koorts. Ik kon mij niet bewegen, en liep volledig leeg. Omdat ik dusdanig ziek was mocht ik niet meer vervoerd worden naar het ziekenhuis omdat dit mijn dood kon betekenen. De huisartsen kwamen iedere dag langs om mijn moeder te helpen om mij te verschonen, wassen en het infuus na te kijken. Terugkijkend hierop, nu ik zelf moeder ben, moet dit echt een ware hel zijn geweest voor haar. En toen moest ze ook nog haar (en mijn) geliefde hondje weg doen..

Sindsdien mis ik het echt om een hondje in huis te hebben en zo komt ook steeds de discussie thuis over het wel of geen hond nemen.  Ik zelf zou het echt een leuke aanvulling vinden op ons gezin. Helemaal omdat voor ons het risico op een tweede gewoon te groot is. En daarnaast is het toch wel leuk voor Leia om er een vriendje bij te hebben toch?

wel of geen hond nemen

De kosten van een hond

Een pup is niet zomaar een investering en je hebt een hele hoop dingen nodig. Sommige dingen zoals een drinkbak zijn een eenmalige aanschaf, maar dan heb je nog een uitlaatservice nodig omdat wij veel werken, een goede dierenarts met vaccinaties etc. en dan nog het voer en natuurlijk snacks, want je wilt je hondje ook verwennen.. Via een handige  hondenvoer rekentools hebben we uitgerekend wat het hondenvoer alleen al kost. Hier  zouden we dan rond de €25 euro per maand uitkomen. Dat valt dan wel weer mee.

Maar aangezien wij allebei zoveel werken en amper toekomen aan het huishouden en ik daar al een hele planning voor heb, vind ik het ook gewoon sneu. We zouden een hondenuitlaat dienst moeten aannemen zodat hij zijn behoefte kan doen en wij zijn gewoon veel weg. Het lieve beestje zal toch echt aandacht nodig hebben en eerlijk gezegd weet ik niet of wij dit op dit moment kunnen beiden. Ik denk dat wij dus nog eventjes moeten door dromen, wacht tot ik een baan heb die minder uren bevat zodat het beestje ook daadwerkelijk de juiste aandacht krijgt.

Wat vind jij? Wel of geen hond nemen?

Afbeeldingen hondjes via Shutterstock

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme