Home MOM Waterpret | onze 5 favo waterspeelplekken

Waterpret | onze 5 favo waterspeelplekken

by Miryam 21 juni 2017 16 comments
Waterpret | onze 5 favo waterspeelplekken

De zomer staat voor de deur en met deze tropische temperaturen zoeken wij eigenlijk het liefst het water op. Kinderen hebben niet veel nodig en lekker in het water spelen is altijd goed. Natuurlijk kun je dit doen in een zwembad, of nog beter; een buitenzwembad. Maar wij vinden het leuker om dit zeg maar niet te doen. Liever zoeken we alternatieve waterspeelplekken op. Bovendien, met vier kids is een dagje zwembad best een kostbare uitgave. Gelukkig zijn hier in de buurt genoeg leuke waterspeelplekken. Wij wonen in het Oosten van het land, vlakbij de grens met Duitsland, dus we gaan regelmatig over de grens.

Waterpret

Spelen met water (en zand) is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg goed voor de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. Heerlijk met de voeten in het water, zandkastelen bouwen met blote handen en over het gras rennen. Het levert allemaal een positieve bijdrage aan de ontwikkeling.

Onze 5 favo waterspeelplekken

Eigenlijk zou ik het liefst aan het strand wonen, heerlijk lijkt me dat. Maar ja, vanaf het Oosten des lands is toch zo’n twee uurtjes rijden naar het dichtstbijzijnde strand, dus helaas pindakaas. Gelukkig hebben we hier in de buurt genoeg fijne waterspeelplekken. Onze favorieten zijn:

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een recreatiegebied ten westen van Oldenzaal. Vroeger was het recreatiepark een landgoed in eigendom van een bekende textielfabriekantenfamilie, de familie Gelderman. In 1970 werd het aangekocht door het Recreatieschap van Twente, het huidige Regio Twente. Het recreatiegebied bestaat nu uit 230 ha aan bossen, waterpartijen, strandjes, ligweiden, heidevelden, vennetjes en tal van recreatieve voorzieningen. Wij komen hier erg graag, vooral als het niet zo heel erg druk is. Eigenlijk zitten wij altijd op ‘strand 1’ omdat we daar het meest centraal zitten met de kids. Ze kunnen vanaf daar zwemmen in het Hulsbeek, spelen in de speeltuinen, spetteren grote waterpartij speciaal voor jonge kinderen en een rondje maken door het klimbos. Parkeren kost 5 euro voor een hele dag, wanneer de mussen niet van het dak vallen, gaan wij vaak met de fiets.

Bekijk hier de website.

waterspeelplekken

Wilminkplein

Vlakbij het CS middenin de stad en pal voor het Wilminktheater, ligt in Enschede het Wilminkplein. Vernoemd naar Willem Wilmink, een bekende dichter en schrijver die in Enschede geboren is. Wij zijn fan van het eerste uur, want er is een groot grasveld, een trap met water en een rotsachtige waterpartij. Niet geheel onbelangrijk; ijssalon Van der Poel zit direct om de hoek evenals ons favoriete restaurant Happy Italy. Hoe toevallig kan het leven zijn?
Met mooi weer zijn we hier dan ook wekelijks te vinden, niet elke week met pizza, maar sowieso met ijs!
Meestal nemen we een kleedje mee en een bal en de kinderen vermaken zich prima.

waterspeelplekken

Dreiländersee/Drilandsee

Driland is gelegen op het op 2 km van Gronau richting Nordorn. Hier komen de “Bundeslanden” Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Nederland bij elkaar. De Dreiländersee is een groot meer met wandelpaden eromheen. Helemaal om het meer heenlopen kost ons, met kinderen, een uurtje. Je kunt er ook midgetgolfen en natuurlijk zwemmen! Het zwemgedeelte is leuk aangelegd met een kabelbaan in het water en een klein eilandje met een brug ernaartoe. Er zit ook nog een klein speeltuintje bij.
Parkeren kost slechts 2,50 per dag en onderweg halen we altijd heerlijk verse Duitse broodjes en käsebrotchen.

waterspeelplekken

lees ook: 7 leuke budget uitjes in Overijssel voor in de vakantie

Inselpark/Eilandenpark

Dit is echt onze favoriet. Wederom in Duitsland gelegen, middenin de stad Gronau. Dit unieke park is in 2003 ontworpen en bevindt zich op het oude fabrieksterrein van de van Delden spinnerij.
In het stadspark zijn grachten gegraven, waardoor er verschillende ‘eilanden’ zijn ontstaan. Je kunt er zonnen, genieten van prachtige bloemen, er is een piramide om te beklimmen en een waterlabyrint. Het waterlabyrint is ideaal wanneer je wel met water wilt spelen, maar geen zin hebt in moddervoeten (voor mijn man dus). Je kunt in het water liggen, eronderdoor lopen, erdoorheen rennen en proberen de het water te ‘vangen’. Ik vond, vind, dit echt de ideale plek wanneer kinderen nog geen diploma hebben, maar je wel relaxed bij het water wilt spelen. Eigenlijk leuk voor alle leeftijden.
In het park zijn genoeg andere leuke dingen te doen en vanuit het Eilandenpark loop je zo de stad in. Echt een aanrader dit!

Volkspark

Het Volkspark in Enschede is 15 ha groot en bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Middenin het park ligt een grote vijver met een fontein. Maar er is meer te zien; er is een oorlogsmonument, er is een zandstenen gedenkzuil ter herinnering aan Hendrikjan van Heek, er zijn sportvelden, een speeltuintje, vogels en dus water om heerlijk in te spelen. Meestal vermaken we ons hier niet de hele dag, maar het is heerlijk om even af te koelen en/of te picknicken.
2 keer per jaar staat hier trouwens een grote kermis en gedurende het hele jaar worden hier leuke activiteiten georganiseerd.

 

Klik hier voor meer info

waterspeelplekken

Ik ontdek graag nieuwe dingen plekken, dus:

Waar zoeken jullie graag verkoeling?

 

16 comments

Pink it 21 juni 2017 - 10:01

Wij gaan ook regelmatig lekker afkoelen bij het Hulsbeek, al blijf ik soms als het echt te warm is liever binnen x

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:36

Haha ja, als het echt te warm is buiten zit ik ook graag binnen.. Alles dicht, heerlijk koel!

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 21 juni 2017 - 10:11

Leuk om te lezen! Het Hulsbeek en Gronau zijn inderdaad ontzettend leuk! Ik vind het openlucht zwembad in Ootmarsum ook altijd leuk. Kleinschalig, maar toch genoeg vermaak!

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:35

Openlucht zwembad Ootmarsum ken ik niet. Thanks voor de tip!

Reply
Marijke 21 juni 2017 - 10:33

Wij gaan altijd graag naar het strand (voordeel van in het westen wonen) of naar het meertje hier in de buurt.

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:34

Eigenlijk ga ik ook liever naar het strand 🙂 heerlijk

Reply
mckleuver 21 juni 2017 - 12:47

Heerlijk met water spelen. Dat is geen overbodige luxe op dit moment. Ik ga graag in de avond aan de IJssel zitten. Een heerlijke plek met een mooi uitzicht. En frisse wind, haha.

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:32

Oh dat klinkt ook goed!

Reply
Amy 21 juni 2017 - 21:03

Met dit weer is een beetje water altijd wel welkom! Dit zien er mij stuk voor stuk leuke plekjes uit, zoiets zie je hier in België niet veel, helaas!

Reply
luxelifelovercom 21 juni 2017 - 21:53

Dat ziet leuk zeg, ik ging vroeger vaak naar Neeltje Jans om daar buiten in het water te spelen. Dat is ook erg leuk!

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:32

Neeltje Jans is volgens mij heel ver weg 😉 Ben er wel eens op vakantie geweest.

Reply
luxelifelovercom 24 juni 2017 - 18:07

Voor mij ook hoor, maar me oma heeft er een vakantiehuisje, dus als we daar vroeger waren gingen we er altijd heen! Waar ben je geweest op vakantie toen?

Reply
Melanie 22 juni 2017 - 07:56

Klinkt allemaal leuk jou tips. Helaas niet echt in de buurt voor mij. Wij zijn veel in het Amsterdamse bos te vinden. Daar is zo veel te doen. Ook kinder zwembadjes en vijver. Verkoeling genoeg. Lineushof is niet alleen een leuke speeltuin ook een leuk water gedeelte waar kinderen zich prima kunnen vermaken.

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:30

Oooh Lineaushof ben ik erg benieuwd naar! Amsterdamse bos klinkt ook leuk trouwens. Leuk dat op openbare plekken leuke waterspeelplekken zijn voor de kids.

Reply
Astrid 22 juni 2017 - 08:44

Dat eerste plekje ziet er echt top uit! Kinderen hoeven helemaal niet perse te zwemmen om af te koelen is altijd mijn motto.. lekker kliederen met water partijenen is ook super cool

Reply
Miryam 24 juni 2017 - 15:29

Helemaal waar! En eerlijk gezegd, als moeder vind ik ‘t veel fijner als ze een beetje kliederen met water en niet zwemmen.. Net ietsje relaxter 🙂

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.