Ken je dat, ben je in gesprek met volgers, blog collega’s of gewoon vrienden. En die hebben het dan over nieuwsbrieven. De een vindt het mega irritant, de ander zweert erbij. En ik? Ik heb werkelijk waar geen idee. Momenteel zet ik ze niet in, maar ik twijfel wel over het opzetten van een nieuwsbrief. Help jij mij bij deze keuze?Ik zit er al een tijdje over na te denken om een nieuwsbrief te gaan opzetten voor Momambition.nl, gewoon maandelijks. Want om jullie mailbox nou elke dag of elke week vol te spammen…. Nope. Ik denk niet dat jullie daar vrolijk van worden of wel? Daarom een oproepje aan al mijn lieve, leuke, gekke volgers: Zouden jullie een nieuwsbrief leuk vinden om te ontvangen?? Met bijvoorbeeld leuke extraatjes..

Twijfels over het inzetten van een nieuwsbrief

Ik vind het best lastig. Wel of geen nieuwsbrief maken voor mijn lezers? Hoe vaak gaan we die nieuwsbrief dan versturen? Hoe maak ik uberhaupt een nieuwsbrief? Wat zet ik erin? Kost het geld? Zijn er ook nieuwsbrief templates te krijgen zodat ik makkelijk tekst en logo zou kunnen invoegen? En moet je hier ook voor betalen? Of kun je zoiets ook makkelijk zelf maken? Hoe maak ik dan een killer e-maillijst  en hoe kunnen mijn lezers zich daarop abonneren? Hoeveel tijd gaat erin zitten? Want eerlijk is eerlijk, sinds Momambition een bedrijf is geworden zitten er ineens een heleboel andere werkzaamheden bij naast het schrijven van de artikelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de boekhouding, wat een gedoe joh!

Maar help me out girls, want ik heb geen idee. Dit is abracadabra voor mij. Ik heb heel eigenzinnig en misschien zelfs wel heel erg lui: mijn husband ingezet. Hij heeft een beetje zitten rondkijken en vertelde mij dat er toch wel voordelen zitten aan het opzetten van een nieuwsbrief

nieuwsbrief blog, huisstijl eigen bedrijf Van bloggen mijn werk maken

Voordelen van een nieuwsbrief:

  • Een digitale nieuwsbrief is in elk geval milieu vriendelijk.
  • E-mail wordt vaak beter gelezen dan social media
  • Ik leer jullie nog beter kennen

Nadeel van een nieuwsbrief kan weer zijn dat hij in je spam-box terecht komt en je hem dus helemaal niet ziet. Dat is zo zonde.

JA! Kom maar door met die nieuwsbrief

Zeg jij ja? Dan kun je dus maandelijks een nieuwsbrief verwachten. Ik wil namelijk niet iemand zijn mailbox volspammen, maar eens in de maand lijkt mij meer dan voldoende. Maar wat willen jullie lezen in de nieuwsbrief?

Ik denk even hard op na en ben benieuwd naar jullie reacties en/of aanvullingen

  • Wat voor artikelen je kunt verwachten in de nieuwe maand
  • Als eerste op de hoogte van aankomende winacties
  • Leuke kortingscodes en/of kortingsacties
  • Elke maand een persoonlijk weetje over ons?
  • Free Printables (denk aan leuke afbeeldingen, posters, quotes etc)

Maar zeg eens eerlijk, zou jij je abonneren op mijn nieuwsbrief? En wat wil je dan graag teruglezen? Laat het mij weten in de reacties, geef leuke ideeën en dan ga ik kijken of ik het kan doorvoeren.  Liefs, Cassandra

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme