Home Lifestyle 10 Voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

10 Voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

by Madelon Eugelink 30 april 2017 15 comments
10 Voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

Er zijn stellen die bewust proberen om 2 kinderen dicht op elkaar te plannen, er zijn ook stellen die bewust een aantal jaar tussen de kinderen willen laten waardoor er een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen zit. Plannen lukt natuurlijk niet altijd, de ene vrouw is minder snel zwanger dan de ander. Het gaat niet bij iedereen even makkelijk. Daarom kan er onbewust meer tijd over gaan of langer duren om zwanger te worden. Zit er bij jullie een groot of kort leeftijdsverschil tussen de kids?

2 baby’s in 1 jaar.

Wij hadden de kinderwens om een kort leeftijdsverschil tussen onze kinderen te hebben. Tussen onze dochter en zoon zit maar 11 maand. Ik ben dus in 1 jaar tijd 2 keer bevallen. 2 baby’s in 2013. Hectisch, druk maar ook ontzettend leuk.

Graag deel ik met je de voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

  1. Ze hebben heel erg veel aan elkaar.

  2. Er is altijd iemand om mee te spelen voor je kindje.

  1. De jongste kan zich goed optrekken aan de oudste.

  2. De luierperiode is snel weer afgelopen, tenminste je zit er minder lang mee dan met een groot leeftijdsverschil.

  3. Je hebt steeds dezelfde fase qua speelgoed, goed op den duur krijgen meisjes en jongens andere voorkeuren maar ze kunnen met veel samen spelen.

  4. Met het plannen van vakanties en of dagjes uit hoef je maar met 1 leeftijdscategorie rekening te houden.

  5. Jaloezie is er in het begin niet geweest. De oudste weet na een korte tijd niet beter.

  6. De “conflicthantering” op hun eigen niveau leren ze het beste van elkaar. Want ja er word echt wel eens gekibbeld.

  7. De eerst jaren zijn ze beste vriendjes. Samen; lachen, huilen, knuffelen, op avontuur.

  8. Het voordeel van twee kindjes dicht op elkaar is dat je zelf nog een middagdutje kunt doen als de oudste dat ook doet.

kort leeftijdsverschil

Natuurlijk is het af en toe even hectisch, vermoeiend, ontzettend druk. Maar voor ons allemaal de moeite waard. Want hé, laat ik lekker met een cliché komen: Je krijgt er zoveel voor terug! En niet alleen wij, de kinderen genieten enorm van elkaar. Met hier en daar een ruzietje, dat hoort er natuurlijk ook bij.

Zit er een groot of kort leeftijdsverschil tussen jullie kinderen?

Liefs Madelon

15 comments

Marieke 30 april 2017 - 08:06

2 jaar en 9 dagen. Ze zijn gek op elkaar. En idd, soms ook gekibbeld. De jongste is nu anderhalf en begint van zich af te bijten. Maar superleuk!

Reply
Madelon Eugelink 30 april 2017 - 19:46

Ja leuk he! Gekibbel hoort er af en toe nou eenmaal bij, al komt het niet altijd even goed uit haha

Reply
Sinita 30 april 2017 - 10:11

Hier een zoon en tweelingmeisjes met 1,5 jaar verschil, voor nu even pittig, maar zodra ze een jaar zijn is het top (hoop ik ?)

Reply
Madelon Eugelink 30 april 2017 - 19:47

Ja ik snap dat het even pittig is, het is niet alleen maar leuk en makkelijk natuurlijk. Dat zou een wonder zijn denk ik, als je een jaartje verder bent zal het al heel anders zijn denk ik;)

Reply
Kreanimo (@IlseVerhoeven81) 30 april 2017 - 15:55

Hier 18 maand en 2 jaar en 1 week…. Het is toch soms wel wat pittig.

Reply
Madelon Eugelink 30 april 2017 - 23:04

Ja dat kan ik me voorstellen hoor, dat is het hier ook wel eens geweest. Maar echt niet altijd.. En als je een jaartje verder bent is het echt al heel anders. Tenminste, dat is mijn ervaring. 😉

Reply
Anne 1 mei 2017 - 09:44

Klinkt inderdaad erg aannemelijk, ik scheel zelf een jaar met mijn broer maar moet zeggen dat wij in de kinderjaren wel vaak mot hadden. Nu is het wel onwijs leuk om iemand van je eigen leeftijd als broer te hebben.

Reply
Melanie 1 mei 2017 - 09:48

Ik denk dat kinderen zo dicht op elkaar hebben op lange termijn zeker veel voordelen heeft. Tussen mijn jongens zit bijna 3,5jaar verschil. Daardoor hebben ze weinig met elkaar. Tussen de oudste en de jongste zit 10 jaar verschil. Dit gaat daarin tegen super. Een extra paar handen.

Reply
lauramariskadegraaf 1 mei 2017 - 09:50

IIk zie deze voordelen zelf ook terug, ik heb altijd met mijn zussen leeftijdsverschillen gehad van een aantal jaren. Nu we allemaal net geen puber/net wel puber zijn zie je dat we van elkaars fouten leren en dat de opvoeding toch nog een beetje zin heeft gehad 😉

Reply
Judith 1 mei 2017 - 10:22

Mijn meiden schelen 7 jaar. Toch zijn het dikke vriendinnen en doen ze heel veel samen. Echt heel lief

Reply
Linda 1 mei 2017 - 10:50

Ik heb zelf geen kinderen, maar kan mij erg voed vinden in wat je zegt. Tussen mij en mijn broertjes zit steeds 1,5 jaar en wij hebben samen een enorm fijne jeugd gehad omdat de leeftijden zo leuk op elkaar aansluiten. Voor mijn kinderen heb ik precies dezelfde wens 🙂

Reply
Manon 1 mei 2017 - 12:44

Fijne voordelen benoem je. Ik heb nog geen kinderen maar ik zou het liever ook korter op elkaar dan willen. Maar ja ik kan wel willen dan moet het ook lukken hahaha

Reply
Nathalie 1 mei 2017 - 13:15

Bij ons zit er 2,5 jaar tussen de oudste twee en de jongste kwam 4 jaar later.

Reply
Laura | It's a Food Life 2 mei 2017 - 09:54

Hoewel het me super heftig lijkt om zo kort op elkaar zwanger te zijn en te bevallen zie ik ook wel de voordelen ervan in inderdaad!

Reply
Mrs Curly 3 mei 2017 - 20:02

Hier een zoon van 10 en een stiefzoon van 11. Ze schelen net geen jaar 🙂 Al sinds hun 4 en 5 zijn ze in elkaars leven en het is niet in woorden te vatten wat die twee al aan elkaar gehad hebben <3

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.