Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Het grote verhuizen of verbouwen dilemma

Het grote verhuizen of verbouwen dilemma

by Cassandra 23 maart 2017 20 comments
Het grote verhuizen of verbouwen dilemma

Verhuizen of verbouwen? Met dit dilemma lopen man en ik nu al een tijdje rond en we weten het gewoon echt niet.

Van het Noorden naar het Oosten

Bijna zes jaar geleden kochten wij ons huidige huis. We waren piepjong. Ik 22 en man 21. We verhuisden destijds omdat mijn man toen nog als militair werkte en we dan dichterbij de kazerne zouden wonen. Zo kon hij wat vaker thuis komen en had hij ook weer wat meer tijd voor zichzelf.

Toen we het huis kochten wisten we al dat we er veel aan moesten doen. Geen probleem, maar uiteindelijk bleek het toch even net wat meer te zijn dan we hadden verwacht. Daarnaast hadden we te maken met een of andere tegenslag wervelwind en die gooide flink roet in het eten. Vooral op financieel gebied. En dan die kleine meid er later nog bij…

6 jaar later…

Inmiddels zijn we dus bijna 6 jaar verder. Er zijn er al wel wat klussen gedaan, maar moet er nog steeds een heeeeele hoop gebeuren.  Manlief heeft inmiddels een andere baan. Defensie hebben we vaarwel gezwaaid en nu werkt hij op 10 minuten fiets afstand. Ideaal. Hij is in zijn nopjes en gewoon iedere dag thuis. Fijn voor hem, maar ook voor mij en dochter. Geen oefeningen of uitzendingen meer. Maar gewoon samen. Heerlijk!

Maar goed, we dwalen wat af. Want het ging over verhuizen of verbouwen. Omdat we zijn verhuist naar een andere provincie, hebben we onze familie en vrienden niet om de hoek zitten. Familie woont allemaal in het Noorden. Groningen, Friesland. En wij.. Wij zitten in het Oosten. Tussen de tukkers in Twente. Voor we een keer bij onze familie zijn, zijn we met de auto dik 1,5 uur verder.

We moeten dus thuis ook echt roeien met de riemen die we hebben. Geen opa of oma die even makkelijk een dagje of een avondje onze dochter kan overnemen. Steeds vaker denken we erover na om weer ter te verhuizen. Weer lekker bij de familie en ook weer die gezellige borrelavondjes met onze vrienden.

Verkopen?

Maar goed, dan zet je je huis te koop. Weet je niet wanneer hij verkocht zal worden én daarnaast kun je tegenwoordig ook niet zomaar weer een huis kopen. Heb je vermogen voor nodig. Een vermogen wat wij nog niet hebben.

Huren?

Dan ga je toch weer lekker huren hoor ik je denken… Ja dat zou kunnen, maar met ons inkomen hebben we geen recht op een sociale huurwoning en dan moet je dus particulier gaan huren. Weet je wel, bij zo’n huisjesmelker. Oftewel.. Dik rond de 900 betalen voor een kleine eengezinswoning. Kan ik net zo goed mijn geld in een vuilniszak stoppen en in de sloot gooien. Beetje hetzelfde idee toch?

Nou goed. Wij hebben nu dus echt een hele lage hypotheek. Door die lage hypotheek houden we op het moment iets meer geld over voor leuke dingen. Dagjes uit etc. Dan ben ik toch een dief van mij  eigen porto als ik ga verhuizen naar een particuliere woning?

Verbouwen

Een andere optie is dus verbouwen.. Maar Mijn man is niet gezegend met klushanden, dus moeten er mannetjes ingehuurd worden. En die mannetjes. Ja die mannetjes zijn duur. En wat moet er dan precies gebeuren? Zal ik een globale waslijst opsommen? Ach what the hell, waarom ook niet:

  • Volledige bovenverdieping strippen en opnieuw indelen (huidige indeling is zoooooo onlogisch)
  • Volledige tuin achter inclusief het platgooien van de nutteloze garage die achter ons huis staat en niet te bereiken is met een auto omdat de zijpoort te smal is.
  • De badkamer opnieuw tegelen en een andere indeling geven.
  • Washokje bij de keuken betrekken en een nieuwe keuken
  • Onze slaapkamer moet nog kunststof kozijnen. Leia’s kamer en de kamer waar we momenteel onze kledingkasten hebben staan is al gedaan.
  • Kunststof kozijnen op de volledige beneden verdieping
  • Nieuwe houten vloer of laminaat vloer op de beneden verdieping
  • Vloerbedekking van de trap af en dan bekleden met hout
  • Deur van hal naar woonkamer verplaatsen naar een andere plek om zo een betere en handigere indeling te krijgen in de woonkamer.

En dan heb ik vast en zeker nog niet eens alles benoemd. Als ik hier naar kijk word ik al spontaan moe haha! Daarnaast denk ik dan nog na over de buurt. Ik woon niet in een prachtige buurt. Het is er wel rustig en vooral stil. We gaan nooit op de koffie bij de buren in de straat, dat zijn niet echt ons type mensen. We zijn sowieso wel erg op onszelf. Dat vinden wij gewoon fijn.

Verder vraag ik mij af of het echt toegevoegde waarde heeft om te verbouwen. Uiteindelijk is het doel wel om terug te gaan. Maar wanneer is de grote vraag. We hebben natuurlijk ons werk en de kleine meid waar we rekening mee moeten houden. Ik vind het serieus moeilijk.

Verhuizen of verbouwen

Ik weet het echt niet. Verhuizen klinkt aan de ene kant wel fijn. Familie weer dichtbij. Voor Leia ook wel gezellig en nu zit ze nog op een leeftijd waarbij ze niet naar school gaat en dus ook nog geen vriendjes maakt. Oke je hebt geliujk, ze heeft wel vriendjes en vriendinnetjes op het kdv, maar het is toch anders.

En hoe zit dat met werk? Ik heb net een nieuwe baan (oké ik zou thuis kunnen werken, dat is het hele probleem niet). Man heeft ook een plek waar hij zich fijn voelt. Mits hij overgeplaatst kan worden naar een vestiging in het Noorden, denk ik dat we voor verbouwen moeten gaan. Maar het is en blijft een lastig dilemma: verhuizen of verbouwen. Soms wens ik wel eens dat we maar niet waren verhuist.. Maar dan had ik ook niet zoveel geleerd als dat ik nu heb gedaan en ik denk dat we dan Leia ook niet hadden gehad. Nog zo’n heikelpuntje.. Ik hecht op de een of andere manier wel emotionele waarde aan dit huis omdat we haar hier hebben mogen krijgen. Is dat gek?

Wat vind jij? Verhuizen of verbouwen? Heb jij weleens in zo’n situatie gezeten?

20 comments

Jamey 23 maart 2017 - 08:30

Wij hebben gekozen voor verhuizen, maar vergis je niet. Daar moet ook vaak veel gedaan worden.

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:36

Klopt, maar bij verhuizen moeten we dus particulier huren en particuliere huurwoningen zijn vaak wel gewoon netjes en af. Hooguit inrichten, verven en een vloer. Hier in het huidige huis moet echt een waslijst verbouwd worden..

Reply
Layla 23 maart 2017 - 08:32

Het is heel moeilijk. Ik zou het ook neit weten. maak anders een lijstje met positieve en negatieve punten over het verhuizen en verbouwen. Welke de meeste positieve punten heeft kun je dan overwegen om te doen. Succes

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:33

Dat is het hem nou juist.. Dat lijstje is aan beide kanten even lang haha! Dat maakt het zo’n dilemma 🙁

Reply
Verena Friederich 23 maart 2017 - 08:58

Oh wat lastig zeg! Ik zou hoe dan ook wachten met een keuze maken tot dat je zeker weet dat je er helemaal achterstaat!

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:59

Ja echt hoor. Enorm lastig. Vooral lastig omdat je nu ook een klein meisje hebt waar je om moet denken. Man man man… Wat is volwassen zijn soms een pain in the ass haha!

Reply
Serafina 23 maart 2017 - 09:42

Ik vind renoveren het beste… Het kost geld maar je hebt reeds meer plezier in

Reply
Marguerita 23 maart 2017 - 10:25

Oh dat is echt een ontzettend lastige keuze om te maken. Wij hebben dit huis ook verbouwd, daar zijn we een jaar mee bezig geweest en dat was voordat we er in woonden omdat er zoveel moest gebeuren. Dat was al heftig, laat staan als je er met je gezinnetje nog in woont ook. En verhuizen is al net zo ingrijpend… lastig, veel succes met alles!

Reply
lauramariskadegraaf 23 maart 2017 - 11:22

Hmmm lastige keuze om te maken

Reply
A Fashion Taste 23 maart 2017 - 11:52

Ik ga binnenkort ook verhuizen. Later hoop ik toch iets te kunnen kopen!

Reply
Miriam - Mamazijn 23 maart 2017 - 13:23

Heel herkenbaar dilemma. Wij zijn al jaren aan het twijfelen. Al zal uiteindelijk toch verhuizen worden. Ons huisje is echt klein en een uitbouw is niet mogelijk..jammer genoeg.

Reply
mamasliefste 23 maart 2017 - 14:26

Altijd lastig, want beide heeft zijn voor- en nadelen. Wij hebben zelf ook jarenlang in een huis gewoond waar veel aan verbouwd moest worden. Zonder kinderen lukt dat nog wel, maar als die er eenmaal zijn kom je tijd te kort. Wij hebben gekozen voor een nieuwbouw huis. Niet helemaal mijn smaak, maar we hoeven er nu weinig aan te doen en kunnen zo onze thuis met de kinderen meer doorbrengen. Ik ben blij dat we dit uiteindelijk gedaan hebben

Reply
Maikel - Maikelsword.com 23 maart 2017 - 20:00

Wat een dillema! Ik zou gaan voor verbouwen❤

Reply
SofarsoSabine 23 maart 2017 - 22:45

Het valt niet mee keuzes.. Ik weet ook niet zo goed wat ik zou doen. Als je nog kunt verkopen, dan is dat wel lekker om erna opnieuw te beginnen… maar verbouwen kan ook wel een gevoel geven dat je in een ‘ander’ huis woont!

Reply
Miryam 24 maart 2017 - 09:23

Haha leuk, zit in je Twente? Ik ook?
Wat een lastig dilemma! Jullie zijn natuurlijk de enige die dit kunnen beslissen. Mocht je willen verhuizen, misschien fijn voordat de kleine naar school gaat? Dat is denk ik de overweging die ik mee zou nemen.

Reply
Cassandra 24 maart 2017 - 13:52

Jaaaa, jij ook?! Wat leukk!! We zouden eens moeten afspreken ofzo als je dat leuk vind?!

Reply
Diana 24 maart 2017 - 20:04

Oef moeilijke voor en tegens. Ik weet ook niet zo snel wat ik zou kiezen. Heb altijd gezegd dat ik in Brabant wil blijven – liefs gewoon Breda. En als een ooit toekomstige vriendlief in het buitenland woont wil ik er over nadenken. Maar voor geen goud dat ik in noord Holland ofzo zal gaan wonen.

Reply
Verena 25 maart 2017 - 00:25

Twee jaar geleden ben ik verhuisd. Het was een hoop gedoe, ik heb 3 maanden lang op een kale kamer moeten slapen. Simpelweg omdat er geen tijd voor was. Maar uiteindelijk was alles het helemaal waard!

Reply
SofarsoSabine 27 maart 2017 - 13:39

Ik ben wel heel benieuwd of je al een update hebt en of je al een beslissing gemaakt hebt?

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.