Door Melanie – Oké, ik ga het doen. Een blog schrijven over waarom wij niet meedoen aan het rijksvaccinatie programma. Een uitleg waarom wij onze zoon geen vaccins laten toedienen.Allereerst wil ik aangeven dat dit artikel niet bedoeld is om een ander over te halen hun kinderen wel of niet in te laten enten. De ervaring leert mij dat zodra ik hierover open ben. Ik voor heel veel verschillende stukken grof vuil wordt uitgemaakt. Ik heb respect voor de mensen die wel vaccineren en verwacht dan ook hetzelfde respect terug. Ook al heb ik een andere keuze gemaakt.

Vaccins: waarom wij er niet aan meedoen

Ik zal bij het begin beginnen. Al tijden voor ik zwanger was, hoorde ik via mijn moeder dat een kennis van ons haar zoon niet liet inenten. Ik vond het maar raar en reageerde, zoals zovelen als ze voor het eerst horen dat dat überhaupt een optie is. Wisten jullie dat je een keuze had? Ik niet! Totdat ik haar verhaal eens aanhoorde. Het klonk allemaal erg logisch, maar voor mij nog een ver-van-mijn-bed-show, op dat moment.

Bestanddelen van vaccins

Op het moment dat ik zwanger was, wilde ik me er toch eens verder in verdiepen. Ik heb haar eens bij ons thuis uitgenodigd en met wat papierwerk met verschillende feiten had ze me al redelijk snel geïnteresseerd om me verder in te lezen. Ze raadde me aan bij het consultatiebureau de bijsluiters van de verschillende vaccins op te vragen. Zowel die voor het medisch personeel, als die voor de ‘leek’, zoals de meesten van ons. Ik schrok van de bestanddelen van de vaccins. Want het gaat hier niet alleen om de verzwakte ziektekiemen. We hebben het hier over formaldehyde en aluminium (ergens anders binnen de overheid op een lijst met kankerverwekkende stoffen), 2-phenoxyethanol (gebruikt voor antivries producten), dierlijke cellen (bijvoorbeeld cellen van apennieren) of cellen van geaborteerde foetussen. Dit is nog niet een kwart van alle bestanddelen waar ik zo van geschrokken ben.

“Ja, maar, dit wordt toch wel getest, voor het op de markt wordt gebracht?” Dit was mijn eerste reactie. Maar volgens de wet is het ‘onethisch’ om geneesmiddelen en vaccins op baby’s en kinderen te testen. Dit mag niet, dus vaccins worden zonder getest te zijn direct op de markt gebracht, waarna ze ineens wel aan baby’s mogen worden toegediend.

Vaccin Vrij

Ik las het boek ‘Vaccin Vrij’ van Door Frankema en viel in de twee weken dat ik het boek las van de ene verbazing in de andere. Voorbeelden van ouders, waarvan de kinderen ernstige bijwerkingen kregen, na het toedienen van de vaccins. Waar ik het meest van schrok was het feit dat er een bureau bestaat waar deze bijwerkingen gemeld kunnen worden. Maar dat ditzelfde bureau relatief makkelijk zegt dat deze bijwerking ‘niet kan voorkomen’ op deze vaccins en dat daarmee de kous af is. Ouders kunnen nergens naartoe met hun verhaal en hierdoor kloppen ook de statistieken niet.

“Claimen dat vaccins veilig zijn, omdat jouw kind er geen hinder van heeft ondervonden, is hetzelfde als zeggen dat je je hele leven 10 pakjes sigaretten per dag hebt gerookt. Dat je er niks aan over hebt gehouden en dat daarom sigaretten veilig zijn.”

Wat mij ook aan het denken zette was het volgende. Over het algemeen worden baby’s en kinderen ingeënt tegen verschillende kinderziekten, waaronder bof, mazelen en ronde hond (BMR). Als kinderen deze ziektes op natuurlijke wijze krijgen, dan gaat dit via speeksel (mond) of de lucht (neus). Dit komt via de neus en/of mond oppervlakkig in het lichaam, waardoor ze de ziekteverschijnselen krijgen. Je lichaam kan dit  zelf oplossen door bijvoorbeeld te hoesten, uitslag te krijgen (dat is de ziekte die eruit wil en moet) of een loopneus.

Je lichaam is ervoor gemaakt om op die manier de slechte bacteriën uit te scheiden. Tijdens het vaccineren worden deze zelfde virussen of bacteriën ín een spier en/of de bloedbaan gespoten. Dieper dan je bloed kan een ziekte niet gaan. Dit is veel minder oppervlakkig. Daarnaast wordt er gepretendeerd dat hiermee je immuunsysteem wordt  geleerd hoe om te gaan met de verschillende ziektes. Maar datzelfde immuunsysteem leert niet de ziektes aan te pakken die op de natuurlijke manier binnenkomen.

Het zet je aan het denken

Dit zijn de feiten die mij zo aan het denken hebben gezet, dat ik uiteindelijk heb gekozen voor het niet vaccineren van mijn zoon. Ben ik wel eens bang dat hij één van de ziektes oploopt? Ja, dat vind ik af en toe eng, maar ik heb er vertrouwen in dat zoonlief deze ziektes op de natuurlijke manier kan doorstaan. Hij is verder helemaal gezond, heeft goede voorzieningen met schoon drinkwater, hygiëne, gezonde voeding en genoeg slaap.

“In 2004 tot 2015 is in de Verenigde Staten geen enkel kind gestorven aan de mazelen. Wel zijn er 108 kinderen overleden door het mazelen-vaccin.”

Men ziet een stijging van onder anderen het aantal gevallen wiegendood, autisme, allergieën, gelijkmatig met het toenemen van het aantal vaccins. Ergens zal dit dus toch samenhangen. En nee, ik zeg niet dat jouw kind zonder vaccins nooit een allergie zal ontwikkelen of de diagnose autisme zal krijgen. En god moge behoeden dat ooit iemand zijn kleintje dood in zijn wiegje vindt, maar toch lijkt er een samenhang te zijn met de vaccins.

Ja, ik hoop uiteindelijk wel wat te bereiken door het schrijven van dit artikel. Ik hoop (toekomstige) ouders bewust te maken van de keuze die ze hebben. Ik hoop ze in zoverre bewust te kunnen maken dat ze zich inlezen en voor zichzelf volledig  bewust de keuze te maken om wel of niet te laten enten.

“Soms hebben mensen een zeer sterk geloof in iets. Op het moment dat ze iets wordt verteld, wat het tegendeel van dit geloof pretendeert, kan dit niet worden geaccepteerd. Het creëert een oncomfortabel gevoel, genoemd cognitieve dissonantie. En omdat het zo belangrijk is dit sterke geloof te behouden, wordt alles wat niet in dit geloof past gerationaliseerd, genegeerd en ontkend.” (Frantz Fanon)

Melanie

~~ Stay real, stay loyal or stay away ~~