Kim is inmiddels 6 jaar actief als moeder en heeft zichzelf goed ingelezen over het wel of niet vaccineren. Ze wilde zichzelf laten geen verwijten maken dat ze niet alles had onderzocht. Vandaag deelt zij haar verhaal en waarom zij wel koos voor het vaccinatieprogramma 

Enge verhalen over vaccineren

Ik kwam een heleboel enge verhalen tegen over moeders die hun kind waren verloren door vaccineren. Ook kon er autisme van komen, zo werd mij door een wetenschappelijk artikel ingefluisterd.

Maar ik zou geen Kim heten, als ik niet die kritische verhalen zou onderzoeken. Het zogenaamde “wetenschappelijke artikel” bleek een artikel te zijn die geschreven was door een fraudeur. Iemand die met de onderzoeksresultaten had gesjoemeld. En behalve met de moeders die een kind hadden verloren door vaccineren,  werd ik ook geconfronteerd met verhalen van moeders die kinderen waren verloren door niet vaccineren.

Needless to say, dat ik daar dus niet zo heel veel verder mee kwam

Ik besloot in overleg met mijn vader om mijn oudste dochter gewoon te laten vaccineren volgens het rijksvaccinatieprogramma. Mijn dochter nam de prikjes als een echte heldin. Nooit heeft ze er echt last van gehad, geen echte klachten. Super goed natuurlijk en vervolgens werd ons tweede wonder geboren.

Overlijden door niet-vaccineren

Ik ben begonnen met het vaccineren en vervolgens overviel in mijn familie het ergste wat er kan gebeuren. Mijn achterneefje kwam te overlijden. Niemand die ook maar iets begreep van wat er nou aan de hand was. Hij kreeg een ziekte waar hij normaal gesproken inentingen voor zou hebben gekregen. En mijn nicht vertelde me dat ze dus niet gevaccineerd hadden. Nu was hun zoontje dus overleden, als direct gevolg van niet vaccineren.

Er zijn een diverse hoeveelheid aan onafhankelijke onderzoeken geweest. En het blijkt echt dat dit een direct gevolg van niet vaccineren is geweest. Kindje was kerngezond verder, een enorme schok voor alle kinderen. Ook voor mij natuurlijk ik was immers net voor de tweede keer moeder geworden. Zo ben ik ook mijn petekindje verloren en nog meer dierbare kinderen in mijn leven, het was heel intens om daar door heen te moeten

Wees kritisch over het wel of niet vaccineren

Nee dit wordt geen heel verhaal waarin ik mensen vertel dat ze moeten vaccineren. Dit is mijn verhaal, waarom ik uitleg waarom ik vaccineer. Moeders leer om kritisch te zijn niet alleen over vaccineren maar ook over niet vaccineren.

Laat je niet bang maken door doemverhalen, laat je vooral ook niets op de mouw spelden. Wat ik ook nog kwijt wil is dat mensen elkaar meer met rust moeten laten.

Iedere ouder wil uiteindelijk het beste voor zijn of haar kind. En als jij je keuze maakt op eigen onderzoek en je komt bij een van de twee kanten uit. Is dat goed, want je doet het in belang van je kind

Het enige wat ik wel echt wil zeggen is: Autisme is een aangeboren hersenafwijking. Oftewel hiermee wordt je geboren, dit wordt niet door vaccineren veroorzaakt.

Heb jij jezelf ingelezen over vaccineren?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme