Home LifestyleHealth & FoodRecepten Spaghetti Bolognese | Recept

Spaghetti Bolognese | Recept

by Cassandra 10 augustus 2016 2 comments

Heb je ook zo genoeg van die kant-en-klare pasta? Of die spaghetti met een saus uit een zakje? En wil je nu eens een keer spaghetti eten waarvan je kan zeggen dat je het echt gemaakt heb? Lees dan even dit heerlijke Spaghetti bolognese recept, ik heb hem gemaakt met vlinder pasta, maar die keus is natuurlijk aan jezelf. Supersimpel en ook nog makkelijk aan te passen naar eigen smaak.

Benodigdheden Spaghetti bolognese

Spaghetti of penne, 500 gram rundergehakt, 1 paprika, 1 ui, een flinke hand champions, Italiaanse kruiden, groot blikje tomatenpuree, vocht van de spaghetti, suiker, boter of olie, knoflook, ketjap, sambal en eventueel geraspte kaas.

Werkwijze:

  • Zet een pan met water op voor de spaghetti.

  • Snij de paprika, ui en champions fijn.

  • Als het water kookt doe je de spaghetti in deen pan.

  • Pak een koekenpan en laat wat boter (of olie) smelten en fruit alvast de ui. Halverwege doe je de knoflook erbij ( naar eigen smaak).

  • Als de ui gefruit is en de knoflook zit erdoorheen, doe je de rundergehakt erbij. Goed de ui door het gehakt mengen.

  • Als het gehakt gegaard is, gaan de andere ingrediënten erbij. Dat is dus de paprika, champions, suiker, tomatenpuree, ketjap, sambal en Italiaans kruiden.

  • Alles gaat op gevoel met de suiker, sambal, ketjap en Italiaanse kruiden. Maar doe niet teveel ketjap en sambal. Anders gaat het teveel op bami lijken :-P. Je moet zelf kijken wat je lekker vind. Zelf doe ik altijd vrij veel sambal. Maar zuinig met de ketjap.

Spaghetti bolognese

  • Pak met een soeplepel een schep kookvocht van de pasta, zodat de saus wat minder dik word.

  • Goed roeren en proeven totdat je de saus heb zoals jij hem wilt hebben.

  • Als de spaghetti gekookt is, kan je die afgieten in een vergiet. Goed uit laten lekken.

  • Dan doe je beetje voor beetje de spaghetti bij de saus en schep je het er goed doorheen.

  • Nu is je pasta klaar en kan je “opscheppen”.

Maak je gerecht af met geraspte kaas!

Ben jij ook zo gek op Spaghetti bolognese? Probeer het dan een keertje en laat me even weten in een reactie wat je er van vind! Eet smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Kleine Prinses 10 augustus 2016 - 19:53

lekker he 😀

Reply
Petra van der Poll 13 augustus 2016 - 18:44

Heerlijk 😀

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.