Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Het salontafel met kinderen dilemma

Het salontafel met kinderen dilemma

by Cassandra 28 december 2017 14 comments
Het salontafel met kinderen dilemma

We hebben hier in huis al diverse salontafels uitgeprobeerd. Een witte rechthoekige, een zwarte rechthoekige, een houten salontafel, een vierkante salontafel, maar ook ronde bijzet tafeltjes in combinatie met een ronde kindertafel erbij… We zijn nog steeds niet tevreden en zo luidt nu dus de vraag: wel of geen salontafel in huis met kinderen? Verder laat ik jullie wat veranderingen zien die we hebben doorgevoerd in huis en natuurlijk nog even onze kerstboom!

Bye houtkachel!

We hebben de laatste tijd weer wat wijzigingen doorgevoerd binnen ons interieur. Zo hebben we bijvoorbeeld onze houtkachel weg gesloopt omdat hij op een ruk plek stond. Hierdoor leek de ruimte niet alleen kleiner, maar was hij ook gewoon lastiger in te delen. Met Leia vond ik het überhaupt al eng om dat ding aan te doen, dus nu is ie lekker weg.

Verder heb ik meubel op maat gemaakt met steigerhout en besta kasten van Ikea. Dit fungeert als een tv-kast, een dressoir en daarnaast een zitbank voor de eettafel. Lijkt de ruimte optisch groter en het wordt een mooi geheel. En kijk eens wat een opbergruimte voor oa speelgoed, administratie, boeken en bord spellen zoals onze favoriet op het moment: Captains of the Golden Age.

De oude opstelling met houtkachel:

groen interieur salontafel

Opstelling na verwijderen van houtkachel:

Hello ruimtelijk gevoel!

Door het meubel te maken en de houtkachel te verwijderen heb ik een zee aan ruimte gekregen in de woonkamer. (even die kerstboom dan wegdenken he?!) En toen dat voor elkaar was, moest ik toch echt  even achter mijn oren moest krabben. Want ja, die bank is nu ineens veel te klein voor de ruimte. Fuck. Helemaal als die kerstboom straks weg is. En nu? Ik kan de prachtige industriële lamp dan in elk geval wel iets eer tot zijn recht laten komen, want die lijkt nu een beetje weggemoffeld en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Ja dat wordt dus sparen en zoeken naar een mooie grote hoekbank van KARWEIMaar daar moet ook ein-de-lijk eens een fatsoenlijke salontafel bij komen. Nu is het een bijzettafeltje waar 1 mini pannenkoekplantje op staat met wat kaarsjes. Leuk voor d’r bij, ja zeker. Maar ‘t staat gewoon een beetje gek en niet af. Vind je ook niet?

Wel of geen salontafel in huis?

Nu zitten wij hier dus met een mega dilemma. Nemen we wel een salontafel, of juist niet. Het ruimtelijke gevoel is namelijk wel heerlijk, waardoor Leia soms uuuuuren met al haar LEGO loopt te spelen op de grond. Maar het is ook gewoon irritant want zo’n bijzet tafeltje is niet altijd even stabiel en schop je dus zo omver. Sorry Pannenkoekplant. Ik zal je anders wel op een ander plekje neerzetten….

Een vierkante of rechthoekige tafel vind ik vaak weer té massief, en neemt meteen zoveel ruimte in. Maar de ronde salontafels zijn soms ook echt enorm groot. Heel erg groot hoef ik dus niet en we zijn dus nog een beetje zoekende daarin. Ik wil liever geen punten aan mijn tafel, want ik zie mijn onhandige Leia er al zo tegen aanlopen of vallen. Ja net op dat moment wanneer je nét niet kijkt weet je wel?! Zo gaat dat hier namelijk altijd. Ik liep wel tegen deze hippe salontafels aan, vooral die met meer kanten vind ik wel echt tof, maar of dat nou in ons interieur past… Lastig

salontafel met kinderen dilemma

Help a girl out

Nu is mijn vraag aan jullie… Hoe hebben jullie dit opgelost? Hebben jullie wel of geen salontafel in huis? Misschien leuk om een foto te delen in de reacties op facebook? Ik vind het sowieso altijd heel erg leuk om een kijkje bij anderen te krijgen. Ik heb een groot liefde voor interieur, ik heb natuurlijk niet voor niets een woonblog erbij, maar toch. Laat eens zien die woonkamers van jullie!

Liefs, Cassandra <3

Dit vind je misschien ook leuk

14 comments

missdudeblogging 29 december 2017 - 10:21

First of all.. Love love love het meubel!!!!
Wij hebben wel een salontafel, want zonder vind ik het zo kaal in huis. Wij hebben een vrij simpele, beetje rechthoekig en van hout. Toen Alyssa nog wat kleiner was vond ik het ook echt eng, maar die salontafel heeft ook zo z’n voordelen. Er past namelijk heel makkelijk een stoeltje aan voor Alyssa en ze vind het heerlijk om aan de salontafel te spelen.

Reply
Cassandra 29 december 2017 - 10:41

Ahhhh dankjewel! Wij zijn er ook zoooooo blij mee! Brengt zoveel rust, ruimte in huis, kan er echt van genieten! Ik vind het echt lastig om die salon tafel te bepalen, steedfs maar andere kopen is ook weer zowat haha

Reply
missdudeblogging 29 december 2017 - 10:44

haha ja dat is ook weer zo wat haha

Reply
Nicole Orriëns 29 december 2017 - 11:12

Wij hebben altijd wel een salontafel gehad. Eentje van de kringloop, waarvan het niet erg was als de kinderen er op knoeiden en zo.

Reply
Marguerita 29 december 2017 - 11:48

Heel erg leuk geworden! Wij hebben grote massieve meubels en dito salontafel. Als ik straks kleiner ga wonen neem ik liever een wat kleiner flexibeler tafeltje dat wat minder de vaste opstelling bepaald

Reply
Cassandra 30 december 2017 - 09:02

Ja dat is het ook denk ik. Ik ben niet van de vaste opstelling (hou echt van veranderen in huis haha) dus dan is dit mini ronde tafeltje weer erg handig…

Reply
Leandra 29 december 2017 - 12:11

Ik zal op fb een foto van ons interieur. Maar wauw! als je die vloer ooit zat bent…… wij hebben wel gewoon rechthoekige salontafel staan, werkt perfect voor ons. Wij vinden de ronde tafeltjes echt een verschrikking. veel te modern voor ons.

Reply
Cassandra 30 december 2017 - 08:43

Ik zal je eerlijk zeggen dat we de vloer echt zat zijn haha, dus wil je hem hebben? Wij willen het iets strakker hebben namelijk op de vloer en laten doortrekken in keuken en hal (het is nu dus in de hal vloerbedekking, donker en in de keuken lichte laminaat) irriteert me enorm haha!

Reply
fromcouchgirltofitnessgirl 30 december 2017 - 09:20

Je inrichting is echt super heel gaaf gedaan ik vind de salontafel wel erbij horen en zou hem laten

Reply
dagelijksginger 30 december 2017 - 13:20

Wauw! Zo mooi. Een super gave muur ook op de achtergrond. Zelf hebben wij wel een grote salontafel.

Reply
Fleur 30 december 2017 - 14:40

Ik ben eigenlijk ook niet zo van de salontafels, maar met kinderen is het toch wel fijn, omdat ze er lekker aan kunnen kleuren en tekenen Wij hebben een grote vierkanten

Reply
Natalie (@latanie) 30 december 2017 - 18:07

Ik vind de eerste combinatie van de twee tafeltjes eigenlijk veel mooier 😀

Reply
About Life and Lemons 31 december 2017 - 11:56

Ik vind de combinatie met de twee tafeltjes heel geslaagd! lijkt me zeker iets dat moet kunnen lukken met kinderen in huis.

Reply
MeerMetMama 31 december 2017 - 12:44

Ik snap je punt 😉 Lastig is dat he… Wij hebben een kleine vierkante salontafel die we ook zo even aan de kant kunnen schuiven als de kids de boel op de kop zetten.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.