Recept | Platbroodpizza met groene pesto

Wanneer je een pizza liefhebber bent moet je dit recept echt een keer proberen: platbrood is namelijk een ontzettend snelle en makkelijke bodem om lekkere (vega) pizza’s mee te maken. Ook dit platbroodpizza recept met groene pesto is een vega variant:

Wat gaan we nu weer eens eten?

Afgelopen zondag was ik even lekker de stad in, ik hoefde me geen zorgen te maken over het eten, want onze Hello Fresh box werd weer eens bezorgd, zo relaxed om niet na te hoeven denken wat je nu weer eens moet gaan eten. Uit de drie gerechten die we hebben ontvangen, koos ik voor de zondag voor platbroodpizza met groene pesto. Leek ons alle drie ontzettend lekker en ook nog eens vegetarisch.

Dat veganistische eten proberen we namelijk al een tijdje wat meer te doen, maar ik vind veganistische recepten toch altijd een beetje moeilijk te vinden ofzo.. Of moeilijk bedenken wat je moet gaan eten. Heb jij ook dat je regelmatig vastloopt in wat je moet koken thuis? Dan is de HelloFresh Box wellicht ook wel iets voor jou…

Waar kun je Libanees platbrood kopen?

Libanees platbrood is echt ontzettend lekker, we hebben het wel eens eerder gegeten en wij halen het zelf altijd bij de Albert Heijn of bij een (Turkse) Toko. Bekijk ook eens dit lekkere platbroodpizza recept met gegrilde courgette, die willen wij ook nog een keer proberen!

Ingrediënten voor Platbroodpizza met groene pesto

Zoals iedere week zet ik de ingrediënten neer voor 4 personen. Ja ik weet dat wij met zijn drietjes zijn, maar een vier persoonshuishouden is gangbaarder en zoeken mensen sneller op. Mocht je nou met meer of minder thuis zijn dan mag je mij altijd mailen, ik stuur je graag de juiste verhoudingen toe.

  • 2x sjalot
  • 500 gram champignons
  • 8 x Libanees platbrood
  • 125 gram groene pesto
  • 250 gram buffelmozzarella
  • 80 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout naar smaak

Allergenen: Let op dit gerecht bevat gluten, melk/lactose en kan sporen bevatten van noten en selderij.

Recept | Platbroodpizza met groene pesto momambition.nl hellofresh

Benodigdheden:

Voor de platbroodpizza met groene pesto heb je een koekenpan nodig, een bakplaat met bakpapier, een mes, een lepel en een goed humeur.

Voorbereiden

Beginnen het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Halveer vervolgens de champignons en snijd de joekels eventueel in kwarten (ik heb alles gewoon in kwarten gesneden), snipper ook de sjalotten.

Pizza’s beleggen

Verhit de olijfolie in de koekenpan (hoog vuur) en bak de champignons en sjalot daarin 3 tot 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout. Zoals jullie weten, voegen wij zelf geen zout toe omdat we proberen zo natrium vrij / zoutloos mogelijk te eten

Verdeel de bakplaat met bakpapier en de Libanese platbroden, besmeer ze met groene pesto. Hierbij werkt de bolling van een lepel heel erg goed. Scheur vervolgens de buffelmozzarella in stukken en verdeel dit samen met de champignons over de platbroodpizza’s.

De platbroodpizza’s bakken:

Breng verder nog weer op smaak met eventueel peper en zout en bak de pizza’s af in ongeveer 6 tot 9 minuten. Ondertussen meng je de rucola met olijfolie (je kunt hier extra vierde voor gebruiken, maar ook Rijst olie of gewone olijfolie is oké). Ook hier wat zout en peper (of alleen peper wanneer je net als ons zoutloos eet).

Serveren

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer ze met de rucola.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.