Het is deze week 7 jaar geleden dat wij de sleutels bij de notaris gingen ophalen om ons huis in Twente te betreden. Vanuit het mooie hoge Noorden maakten wij de stap om samen iets op te bouwen, maar nu 7 jaar later, hoe gaat het met ons? Hebben we onze draai een beetje gevonden of begint het weer te kriebelen? De titel verklapt stiekem al genoeg haha!

Waar ben je aan begonnen?

Je bent 21 en eigenlijk nog hartstikke nat achter de oren en wat doen wij? We kopen een woning in een totaal andere provincie. Die stap werd natuurlijk niet zomaar gezet, maar het is achteraf gezien wel te snel gegaan en iets te ondoordacht. We wisten niet in wat voor wijk we bijvoorbeeld terecht zouden komen en hebben daar, heel stom, ook niet heel erg goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een wel een hele goede les voor ons geweest en heeft het ons als stel absoluut heel sterk gemaakt omdat we echt een eenheid zijn gaan vormen.

Je wilt samen iets gaan opbouwen en een familie gaan vormen.. Le husband werkte bij defensie zoals de meesten al wel weten en we waren een beetje klaar met onze “weekendrelatie”. Doordeweeks sliep hij op de kazerne en op vrijdag keek ik altijd weer uit om hem te verwelkomen in mijn appartementje in Groningen.

Het is klaar

Maar nu 7 jaar later is het klaar. Het is genoeg geweest. We willen al zo ontzettend lang terug naar het noorden , maar door de dagelijkse sleur en wat omstandigheden her en der zagen we steeds geen uitweg. We missen onze familie, onze vrienden en überhaupt samen dingen kunnen ondernemen en daarmee zo nu en dan eens een beroep kunnen doen op onze ouders. We zijn ontzettend op elkaar aangewezen en zo heeeeeel af en toe als we een weekend bij een van onze ouders zijn kunnen we eventjes weer met z’n tweetjes zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om te moederen en Leia is mijn grootste cadeau, maar Le husband is er ook nog en ik ben dus ook nog een vrouw die af en toe even iets anders wil doen dan alleen moederen. Heb je als stel ook nodig.

Burn out

Le husband zit nu al een tijdje bij huis vanwege een burn out en ik loop ook flink op mijn tenen de laatste maanden. Ik ben echt dol op die man van mij, hij is alles. Maar dat gedartel om me heen terwijl ik vanuit huis werk is soms frustrerend, als is frustrerend wellicht een negatieve lading. Het is meer dat je graag je aandacht op hem wilt focussen en hem wilt helpen maar de rest gaat ook gewoon door en dat is soms wel pittig. Ik heb een wat slechtere focus en merk überhaupt dat ik net als hem steeds meer aan het opbranden ben omdat ik dan net ff wat meer dingen uit z’n handen wil nemen. Dat is niet zijn schuld. Dat is gewoon een stukje liefde en doe je voor elkaar. Zo was hij ook mijn rots in de branding waar nodig, in voor en tegenspoed ❤️ even voor de duidelijkheid mijn man zijn burn out is geen oorzaak van het feit dat ik wat slechter in mijn vel zit de afgelopen tijden. Want dat loopt al een stuk langer. Maar daar werk ik aan.

Vooral hier wonen breekt ons op, dat werd ons vooral heel erg duidelijk tijdens onze vakantie zo’n twee weken geleden. Het huis en de woonplaats lijken ons leeg te zuigen. Dus is het tijd om actie te ondernemen. Want zwelgen daar zijn we niet van, we zijn nuchtere Groningers die hun schouders eronder steken en doorgaan. Kop Dr Veur zeggen ze ook wel in het hoge noorden.

De oplossing

Nu hebben we best een ingrijpende beslissing gemaakt. Deze week trekken we namelijk bij mijn schoonouders in tot ons huis is verkocht. Ontzettend fijn dat ze ons willen en kunnen helpen om hier weg te kunnen komen. Eenmaal op locatie wordt het voor ons op zoveel vlakken makkelijker.

Maar Ik hoor je denken, zou je dat wel doen? Bij je schoonouders in, dat gaat wellicht strubbelingen opleven? Ja vast, maar we zijn allemaal volwassen mensen en moeten met z’n allen even een draai gaan vinden die voor ons allen goed zal werken.

Als ik alleen al kijk naar Leia is NU het moment om terug te keren naar alles wat ons lief is. Vooral nu ze na de zomer met school mag starten wil ik haar ook de rust kunnen bieden die ze nodig heeft, geen gevlieg en getrek rondom school en switchen. Nee, gewoon veilig op de school die we voor we een kindje kregen al voor ogen hadden voor d’r omdat Le husband daar ook een heerlijke tijd heeft beleefd. Wat dat betreft kan ik mijn schoonouders niet genoeg bedanken voor hun hulp en ben ik ontzettend dankbaar. Dankbaar om straks dicht bij de mensen te zijn waarvan ik ook wil dat ze een duidelijke rol in Leia haar leven spelen.

Inpakken, regelen en gaan

Alles gaat allemaal best wel snel, en er moet ontzettend veel geregeld worden en natuurlijk ingepakt. Daarnaast moeten er afscheidtraktaties gemaakt worden voor het kdv en is de nieuwe school voor Leia na de zomer als zo goed als geregeld.

Ik had al een beetje aangegeven op Instagram dat het wat stiller zou gaan worden op het blog en social media de komende tijd, maar zoveel lieve en bezorgde berichtjes had ik echt niet verwacht! Ik moet dan ook bekennen dat het me ontzettend veel doet en ik me nu schuldig voel naar jullie dat ik dit niet even eerder naar buiten heb gebracht. Jullie zijn echt lieve schatten weten jullie dat wel? Ik vind het soms ook wel heel erg gek hoor, jullie weten best veel over mij en ik over jullie een stuk minder. Toch vind ik het heerlijk om met jullie te kletsen doormiddel van privé berichtjes en ik doe ook altijd mijn best om op jullie te reageren, maar ik hoop dat jullie een beetje begrip hebben voor de chaos waarin we zitten qua inpakken en regelen.

Zodra we lekker over zijn en onze spulletjes een plek hebben gegeven, ga ik natuurlijk weer volgas aan de bak om nieuwe schrijfsels voor jullie te maken.

Dit is even een snelle update al heb ik het idee dat het al best uitgebreid is haha, het gaat in elk geval gewoon goed met ons, we zijn nog steeds samen en dat zal ook zo blijven haha. En ondanks de drukte en stress geeft dit in elk geval ergens ook weer nieuwe energie want yaaaasss we gaan terug!!!!

Liefs Cassandra

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme