Home LifestyleHealth & FoodRecepten Pasta met gerookte zalm en sperziebonen | Recept

Pasta met gerookte zalm en sperziebonen | Recept

by Cassandra 8 juni 2016 3 comments
Pasta met gerookte zalm en sperziebonen | Recept

Ik ben nooit een vis eter geweest, tot ik in het begin van het jaar bij een visspeciaalzaak toch de stap wilde maken om eens een visgerecht te gaan maken. Nooit heb ik haring of zalm gelust en toen ik het daar moest proeven was ik ontzettend bang voor die ranzige vis smaak. Maar nee, een heerlijk ziltige met zoete nasmaak kreeg ik van deze gerookte zalm. Ik was meteen verkocht en nam een bakje van zo’n 200 gram mee naar huis om er thuis ook maar mee aan de gang te gaan, aangezien ik toch bezig ben om slanker en fitter te worden en ik dus echt meer vis in mijn eetpatroon moet krijgen, maakte ik vandaag een heerlijke pasta met gerookte  zalm, die ik graag met jullie wil delen:

Benodigdheden voor de Pasta met gerookte zalm voor ongeveer 4/5 personen:

500 gram volkoren Penne (ik had de biologische van de Albert Heijn), 400 gram sperziebonen, 200 gram gerookte zalm snippers, 2 tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, een prei, een eetlepel Paturain, dille en peterselie.

pasta met gerookte zalm

Werkwijze:
  • Kook de Penne volgens de gebruiksaanwijzing
  • Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Zet een apart pannetje op en verhit hierin 2 eetlepels olijfolie.
  • Snipper de uien, de 2 tenen knoflook en de prei, snij de tomaat in partjes en voeg de groenten toe aan de verhitte pan met olijfolie.
  • Fruit het geheel en voeg vervolgens een eetlepel Paturain toe en roer het mengsel goed door.
  • Wanneer de sperziebonen klaar zijn, giet je dit af en voeg je het mengsel van groenten en Paturain aan de sperziebonen toe samen met de gerookte zalm snippers.
  • Voeg als laatste nog een beetje dille en peterselie toe en giet de penne af.

Het gerecht is klaar om geserveerd te worden. Buon Appetito, Ik vond het echt heerlijk! Ik ben echt ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden.. En hoop dat jullie er net zo van genieten als wij hier alle drie thuis hebben gedaan.

Laat je het aan mij weten wanneer je de Pasta met zalm hebt uitgeprobeerd en wat je ervan vond?

Dit vind je misschien ook leuk

3 comments

Ilse van Kreanimo 8 juni 2016 - 14:23

Oh hier allemaal viseter’s in huis… die ga ik proberen ?

Reply
Cassandra 10 juni 2016 - 22:43

Leuk! Laat je me weten hoe je het vond?

Reply
Bianca 9 juni 2016 - 08:50

Ik eet regelmatig pasta met gerookte zalm alleen nooit gecombineerd met sperziebonen, misschien dan toch maar eens gaan proberen x

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.