Vorige week deelde ik het quinoasalade recept al met jullie voor de groene maandag campagne. Deze week gaan we vrolijk verder met een oranje groenten-pindasoep met volkoren pitabrood om te dopen:

Oranje groenten-pindasoep

Dit gerecht is vegetarisch, simpel en vooral heel snel te maken. Binnen 25-30 minuten heb je een heerlijke soep op tafel staan. Wanneer je het gerecht hebt gemaakt moet deze binnen 3 dagen gegeten worden. Dit gerecht is NIET glutenvrij. Mocht je nog wat meer willen weten over de groene maandag campagne, klik hier

oranje groenten-pindasoep

Benodigdheden groenten-pindasoep voor 4 personen:

2 teentjes knoflook, 2 penen,8 bosuien,600 gram pompoenblokjes,4 theelepels currykruiden, 4 scharreleieren, 8 volkoren pitabroodjes,4 tot 6 eetlepels pindakaas, 1,5 eetlepel olijfolie, 3 groentebouillonblokjes en peper en zout naar smaak.

Knoflook en peen snijden

Start met het voorverwarmen van de oven: 220 graden. Je kunt ook gebruik maken van een broodrooster voor de pitabroodjes. Kook vervolgens 500 ml water per persoon voor de pindasoep. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de peen in plakjes.

Bosui snijden

Snijd de bosui in kleine ringenen houd hiervan 1 eetlepel p.p. van de groene delen apart voor de garnering van de pindasoep.

Bakken en koken

Verhit in een soeppan met deksel de olijfolie en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en het witte deel van de bosui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg vervolgens 400 ml per persoon aan kokend water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng het vervolgens afgedekt aan de kook. Laat de pindasoep dan 14-16 minuten zachtjes koken.

Eieren koken

Kook de eieren in ongeveer 6-8minuten hard. Pel ze en snijd de eieren doormidden.

Pitabroodjes in de oven

Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi ze eventueel met wat overgehouden currykruiden. Bak de pitabroodjes in 2-3 minuten in de oven of rooster ze in de broodrooster. Haal dan de pindasoep van het vuur en voeg de pindakaas toe, Pureer het geheel met een staafmixer. Mocht de soep erg dik zijn dan kun je met wat extra water de pindasoep nog verdunnen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de soep over de soepkommen en leg het ei in de soep. Garneer de groenten-pindasoep met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer de pitabroodjes erbij. Eet Smakelijk!

Meer lekkere recepten zien?

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme