Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Onze verhoogde moestuin!

Onze verhoogde moestuin!

by Melissa van 't Slot 18 april 2017 19 comments
Onze verhoogde moestuin!

Heel bewust hebben wij gekozen voor een huisje met een (mega) grote tuin, 43 meter diep om precies te zijn. Wij werden al claustrofobisch bij de gedachte van een postzegeltuintje. Er staat een mega garage van 72m2 op waar mijn man graag bezig is met zijn projecten. Achterin hadden de vorige eigenaren een moestuin van pak ‘n beet zo’n 100 m2. Ik heb het 1 jaar ook zo groot aan gepakt maar hemeltje wat een werk! Daarnaast kan de grond soms erg ver weg zijn met Fibro. Dit moet anders kunnen dachten wij en doken de mooie wereld in van Pinterest, daar kwamen we de verhoogde moestuin tegen.

Een houten verhoogde moestuin

Mijn eerste plan was om het van hout te maken, dan kan ik dat namelijk makkelijk zelf dacht ik! Wij hebben naast die mega garage een schuur zitten vol met houtjes, plankjes en latjes. Ook stond daar nog een hele lading tuinhout. Mijn man vond dat een minder goed plan aangezien hout vergaat. Nee we gaan het metselen, en met we bedoel ik natuurlijk mijn man.

Stenen, stenen en nog meer stenen

Vooraf hebben we met grote grindtegels een breed pad neergelegd zo kun je er makkelijk komen met de kruiwagen, kliko of omheen crossen met een skelter! Toen moesten er een heleboel stenen komen, deze hebben we via marktplaats en de weggeefhoek weten te scoren. Al die verschillende maten en kleuren stenen geven een erg leuk effect. Een heleboel ritjes, gesjouw en stapels verder konden we beginnen. Na het zetten van paaltjes en het trekken van lijntjes hebben we de fundering gelegd. De binnenkant hebben we betegeld met de steentjes en tegels die we nog hadden liggen. Langzaam maar gestaagd werd de muur steeds hoger. De hoeveelheid zakken specie zijn niet meer te tellen, maar gelukkig waren ze erg vaak in de aanbieding.
Ik ‘hielp’ met het klaarleggen van stenen en ging voor de sier mee naar de bouwmarkt. Door mijn dikke babybuik kon ik steeds minder helpen. Uiteindelijk zat ik onder een parasolletje met mijn benen op een stapel stenen aanwijzingen te geven.

Opvullen maar!

Er lagen al waterslangen en kraantjes in de grond, deze hebben we naar boven gehaald zodat we de moestuin kunnen sproeien met de grondwaterpomp. Toen moesten er nog een heleboel kruiwagens zand in, gelukkig was de tuin was op tijd af om nog wat groente te verbouwen dat jaar. In totaal heeft het ongeveer drie maanden geduurd voor het af was.
Maar het metselen is nog niet klaar, op dit moment is mijn hubbie bezig met een wensput!

Nu kan ik lekker op de rand zitten om de plantjes te verzorgen en de aardbeien te plukken. Er gaat echt niks boven eigen gekweekte groente! Dit jaar ga ik voor het eerst zoete aardappel kweken. Daarnaast hebben we weer broccoli, sperziebonen, paprika, suiker mais, wortel, ui en natuurlijk aardbei!
Verbouwen jullie zelf groente of fruit?

Moestuin

19 comments

Marjo 18 april 2017 - 19:31

Wauw wat een gave moestuin! Wij hebben ook een moestuin maar niet op hoogte maar wel heel mooi en gestructureerd. Wat een goed idee om eens op pinterest te kijken

Reply
Melissa 19 april 2017 - 12:28

Bedankt! Heeft wat uren metselen gekost maar het resultaat mag er zeker wezen!
Er staan echt zulke leuke dingen op! Ik zou zeker even kijken

Reply
Anja L. 19 april 2017 - 05:07

Dat ziet er geweldig uit.

Reply
Melissa 19 april 2017 - 12:27

Bedankt! ?

Reply
Vlijtig Liesje 19 april 2017 - 08:52

Wat ziet dat er netjes uit zeg! En helemaal geen onkruid. Die van mijn man ziet er niet uit. Ik ga hem jouw foto’s laten zien als voorbeeld van hoe het moet!

Reply
Melissa 19 april 2017 - 12:26

Hahaha ik pluk twee keer per week de onkruid weg. Het is een soort verslaving?

Reply
mdutoit1990 21 april 2017 - 10:35

Ziet er een hele klus uit maar zeker de moeite waard! Het is inderdaad een fantastisch gevoel om je eigen groenten te kunnen eten. Veel succes ermee en ik kijk alvast uit naar de eerste foto’s van je eigen zoete aardappelen!

Reply
Melissa 21 april 2017 - 10:44

Het is echt leuk om met een schaaltje de tuin in te lopen en terug te komen met de boontjes voor het avondeten. Jullie hebben ook een moestuintje?
Ik ben benieuwd of het wat word met die aardappelen, voorlopig gaat het enorm traag. Met dit tempo hebben we in 2025 wel een keer een zoete aardappel?.

Reply
Bianca 21 april 2017 - 10:50

Dat ziet er leuk uit! Ik was er ooit aan begonnen, maar ik laat alles dood gaan haha koop het wel gewoon in de winkel 🙂

Reply
Melissa van 't Slot 21 april 2017 - 12:15

Haha tja ik doe het nu voor het 3e jaar en het gaat nooit helemaal zonder slachtoffers 😉

Reply
Merel 21 april 2017 - 12:25

Wow, wat een tuin! Vind het er echt fantastisch uit zien, die muren zijn heel mooi en de groente staat er keurig bij. Wel even verwarrend haha, omdat Cassandra ook bezig was met haar tuinverbouwing. Duurde even voor ik door had dat dit een andere tuin is 😀

Reply
Melissa van 't Slot 21 april 2017 - 13:24

Bedankt! Ik hou van strak en gelijke aantallen haha tikje ocd. haha snap de verwarring. Het is ook echt de tijd dat iedereen de tuin in gaat!

Reply
Manon 21 april 2017 - 12:48

Dit is wel een erg leuke moestuin! Mijn zus houdt hiervan zal eens aan haar laten zien

Reply
Melissa van 't Slot 21 april 2017 - 13:26

dank je! ik zal de complimenten doorgeven aan de uitvoerende partij (mijn man) 😉

Reply
Amy 21 april 2017 - 18:08

Wat een nette moestuin zeg! Die van mij is niet verhoogd en zeker niet zo netjes als die van jou, haha!

Reply
Fleur 21 april 2017 - 18:23

Hier AH moestuintjes in overvloed, maar helaas noet zo’n ruime tuin. We hebben vlonders en grind, dus ook weinig grond. We hebben wel gedacht over verhoogde borders om daar de moestuintjes in uit te zetten. Maar dat is bij een idee gebleven. Ws gaan ze bij het oppotten weer in een grote pot, waar ze het toch minder goed doen dan ik de echte grond

Reply
Maddy 22 april 2017 - 10:46

WAUW!!! wat een mega grote mooie moestuin in je tuin! Erg mooi opgezet allemaal. Mooie stenen, echt alles ziet er tip top uit

Reply
Layla 22 april 2017 - 11:59

Wij hadden vroeger ook een moestuin. Vooral cherrytomaten deden het erg goed. Dit jaar zijn we begonnen met onze tuin en misschien volgend jaar weer een moestuin

Reply
Judith 22 april 2017 - 12:33

Wel fijn als je zoveel ruimte hebt! Ik heb ook een verhoogde moestuin, maar is maar een kleintje.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.