Gaat jou kind binnenkort naar het kinderdagverblijf, een gastouder, school of andere soort opvang? Een kinderrugzak is dan een absolute musthave, omdat je toch wat dingetjes moet meeslepen en je kindje kan meteen wennen aan het rugzakje voor hij of zij naar school gaat. Maar wat sleep je allemaal mee in zo’n rugzak naar het kinderdagverblijf, hoe kies je een kinderrugzak en wat voor stijl kies je? Ik zet een aantal tips op een rijtje

Hoe kies ik een kinderrugzak voor mijn peuter?

Een kinderrugzak uitzoeken hangt af van een aantal factoren

  • Waar ga je de rugzak voor gebruiken?
  • Wat moet er allemaal in passen?
  • De lengte van je kind, het ziet er een beetje gek uit als je een volwassen rugzak koopt voor een peuter haha!

Dit zit er in een kinderrugzak naar de opvang

  • Setje reservekleding voor als ze een ongelukje krijgen en de leidsters verassen met een bruin cadeautje die tot aan de nek zit.
  • Een drinkfles of beker
  • Het mapje/boekje van de opvang
  • Favoriete knuffel
  • Indien je kind andere voeding gebruikt, dan ook deze voeding meegeven
  • Indien je kind medicatie gebruikt ook deze in het tasje meegeven.

kinderrugzak

Natuurlijk is het per kinderdagverblijf wel weer verschillend wat je moet meenemen, dus het is niet heel gek om dit even na te vragen tijdens het intake gesprek. Bovenstaande opsomming is dan ook meer een soort richtlijn die je kunt gebruiken. Bij ons op het kinderdagverblijf hebben ze namelijk ook een lade voor persoonlijke spulletjes. Ik zou er dus voor kunnen kiezen om daar een setje kleding, een knuffel en de slaapzak achter te laten. Alleen persoonlijk gezien doe ik dit niet, op de slaapzak na. Die ligt wel op het kinderdagverblijf. Over de kleding houdt ik liever de controle op de een of andere manier en omdat er toch spulletjes kwijt kunnen raken kies ik ervoor om gewoon iedere dag een schoon setje kleding mee te geven. Daarnaast kan het in sommige gevallen zo zijn dat je de luiers zelf mee moet geven, het is dan wel handig dat je hier plek voor hebt in de kinderrugzak

Waar ik bij het kiezen van een kinderrugzak ook op gelet heb is dat hij van goede kwaliteit is en stevig is, want kinderen zijn nou eenmaal lomp en pleuren de tas overal neer. Hij moet dus wel goed tegen een stootje kunnen. Verder heb ik erop gelet dat er een broodtrommeltje en een drinkbeker in kan, voor wanneer ze eventueel naar de peuterspeelzaal gaat als ze straks 2 jaar is geworden.

kinderrugzak

kinderrugzakKinderrugzakken trends

Misschien ben jij gek op de laatste trends, misschien heb je er ook wel helemaal niets mee en ga je liever voor een basic tasje,  bij Duifhuizen heb je ontzettend veel keuze in kinderrugzakken. Hou je van Vintage? Dan kun je net als ik kiezen voor een stoere Herschel rugzak voor kinderen. Koop je ook nog ff een exemplaar voor jezelf en je kunt twinnen met je kind. LEUKKK! Is kind gek op diertjes? Ga dan voor de exemplaren van Okiedog, deze rugzakjes zijn gemaakt van een speciaal materiaal waardoor de kinderrugzak in de gave 3-D vorm blijft. Verder kun je er ook merken vinden als  Vingino, Nijntje en natuurlijk last but not least Disney met bijvoorbeeld de Frozen tasjes.

kinderrugzak okiedogOok Mama gaat in stijl naar de opvang

Maar niet alleen kinderen houden van tassen. Wij moeders kunnen er geloof ik ook wel wat van en showen graag onze nieuwste aanwinst op het schoolplein of in de hal van de opvang. Ik ben in elk geval wel een tassen gek en kreeg laatst ook de opmerking, Oh hey, wat een leuke tas, waar heb je die gekocht?  Het ging toen om mijn Elvy Crossbody bag, een lief klein tasje die perfect matcht bij mijn veterschoenen en waar precies een mini agenda, mijn telefoon inclusief hoesje met pasjes in past. Klein, makkelijk en super functioneel, ook als je net als deze mama gek bent op festivals! Je kunt bij Duifhuizen dus niet alleen terecht voor de kids, maar ook voor jezelf, ideaal!

kinderrugzak

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben, natuurlijk zijn het tips en geen verplichtingen. Het is altijd belangrijk om te kijken naar je kind en het type opvang voor je tas aanschaft. Wij hebben het eerste half jaar nog gebruik gemaakt van de voedingstas, maar het werd nu wel langzamerhand tijd dat dochterlief haar eigen tas zou krijgen nu ze steeds mijn tassen aan het inpikken is haha!

Wat voor tas heeft jou kindje? Laat je het weten in de reacties hieronder?samenwerken

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme