Home Lifestyle Hoe kies je een nieuwe bril?

Hoe kies je een nieuwe bril?

by Cassandra 19 april 2017 10 comments
Hoe kies je een nieuwe bril?

Als je me al langer volgt, is het je wellicht al opgevallen dat ik vaak een bril draag. Hoewel ik houd van mijn grote, donkere montuur, denk ik ook wel eens na over een nieuwe bril, of eentje voor erbij. Maar nu moet ik wel een  nieuwe want hij is vandaag kapot gegaan. Maar omdat een brilmontuur nogal bepalend is voor je gezicht, is kiezen nog niet zo makkelijk. Waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bril? Hieronder vier dingen die je in je achterhoofd kunt houden tijdens je zoektocht.

Accentueer de goede features in je gezicht

Kijken naar je gezichtsvorm is misschien wel de meest bekende manier om na te gaan of een bril je staat. Om een rond gezicht slanker te laten lijken zijn wat grotere, vierkante monturen een goede optie. Bij een ovale gezichtsvorm staan brillen waarvan het breedste deel van het montuur iets breder is dan het gezicht goed. Een vierkant gezicht komt het best tot zijn recht met een bril die de hoekigheid verzacht; ovale en ronde vormen zorgen voor een mooie balans. Bij een hartvormig gezicht is het voorhoofd het breedste deel. Een bril die aan de onderkant wat opvallender is dan aan de bovenkant is dan ook ideaal voor deze gezichtsvorm.

Houd rekening met de ondertonen van je gezichtskleur

Of een bril je goed staat, hangt meer af van de ondertonen van je gezichtskleur dan van bijvoorbeeld de kleur van je haar of de kleur van je ogen. Ga na of je warme of koude ondertonen in je gezicht hebt. Heb je een warme huidskleur met een gele, gouden of bronzen ondertoon? Kies dan voor bruintinten, goud, honingkleur, beige of olijfgroen. Bij mensen met een roze of blauwe ondertoon zullen zilveren, zwarte, donker tortoise, roze, paarse, blauwe, mauve en grijze frames het mooist staan.

bril kiezen

Houd rekening met je levensstijl

Een bril moet je niet alleen goed staan, maar ook bij je levensstijl passen. Denk hierbij aan de activiteiten die je doet wanneer je je bril draagt. Als je een actief leven hebt, is het erg belangrijk dat de bril op zijn plek blijft zitten. Flexon monturen zijn dan bijvoorbeeld ideaal; deze kunnen tegen een stootje en zijn zeer buigzaam. Flexon brillen zijn onder andere verkrijgbaar bij Edel-Optics. Wanneer je zoals manlief erg van gamen houdt, moet een bril weer aan andere eisen voldoen.

Benadruk je persoonlijkheid

Het soort bril dat je draagt kan ook iets over je persoonlijkheid zeggen. Een speels montuur in een felle kleur zorgt voor een hele andere uitstraling dan een strak, zwart frame. Het kan dan ook handig zijn om verschillende monturen aan te schaffen; zo heb je de mogelijkheid om een bril te kiezen die past bij je humeur of bij de afspraak die je hebt (zakelijke lunch of borrel met vriendinnen).

Wat voor bril draag jij?

afbeeldingen via shutterstock

10 comments

Jessica 20 april 2017 - 18:06

Ik heb een blauw (donker) gekleurd montuur. Draag hem niet veel omdat ik het montuur eigenlijk te klein vind. Binnenkort eens een nieuwe kopen!

Reply
Bianca 20 april 2017 - 18:13

Handige tips! Ik zoek al twee jaar brillen online uit bij een andere webshop, en qua model enzovoort is het gelukkig altijd nog goed gegaan x

Reply
Cassandra 21 april 2017 - 09:27

Lijkt me best eng om te doen haha. Heb het zelf 1x gedaan en dat heeft op zich wel goed uitgepakt, alleen was het montuur iets te klein achteraf voor mijn gezichtsvorm

Reply
Kiran 20 april 2017 - 18:34

Fijne tips! Gelukkig heb je tegenwoordig ook super veel keus en erg mooie monturen.

Reply
Maddy 20 april 2017 - 18:58

Ik heb zelf alleen een bril voor autorijden en tv kijken. Een donker montuur heb ik. Ik vind brillen vaak mooi staan. Je hebt handige tips, gelukkig heb ik ze nog niet echt nodig.

Reply
Fleur 20 april 2017 - 20:16

Ik heb gelukkig geen bril nodig, maar ben wel op zoek naar een nieuwe zonnebril, dus heb zeker wat aan je tips

Reply
Nancy 20 april 2017 - 22:13

Soms moet je ook uit je comfort zone stappen en jezelf een bril door een verkoper laten aansmeren ?

Reply
lotuswritings84 21 april 2017 - 06:11

Goede tips. Denk ook dat een bril goed moet voelen. Had zelf op jonge leeftijd een bril en dat heeft een klein ‘trauma’ veroorzaakt. Uit ijdelheid heb ik er nog steeds geen gehaald terwijl ik het wel lekker zou vinden voor ‘s avond of op zondag.

Reply
Cassandra 21 april 2017 - 09:23

Wat voor trauma? :O Ja een bril moet sws goed voelen haha. Die van mij is op het moment doormidden haha.

Reply
10 dingen die je wilt weten over ooglaseren ⋆ Marstyle 30 januari 2018 - 06:31

[…] en televisie kijken. Verschrikkelijk vond ik het! Inmiddels ben ik al bijna 19 jaar een brildrager. Een bril uitzoeken vind ik vaak wel een leuk, maar toch lastig werkje. Lenzen vind ik net als ooglaseren enorm eng. […]

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.