Home KIDS Herfst Traktatie voor kids : Eikeltjes van Chocolade

Herfst Traktatie voor kids : Eikeltjes van Chocolade

by Cassandra 28 november 2017 11 comments
Herfst Traktatie voor kids : Eikeltjes van Chocolade

Deze herfst traktatie is geen hogere wiskunde en is zelfs met hele kleintjes te maken. Een lekkere (en yes ook ongezonde, lekker puh) traktatie in herfstsferen. 

Herfst traktatie

Ik vind de herfst (op de regen na) een prachtig seizoen. De gekleurde bladeren, stampen in de plassen en natuurlijk eikeltjes zoeken. Onze dochter is er dol op. Iedere ochtend dat we met haar naar het kinderdagverblijf lopen (twee a drie keer per week), is het weer feest. Eikeltjes zoeken. Handen en zakken vol neemt ze mee en laat ze vol trots zien aan de leidsters.

Mijn meisje is geboren in oktober en daarmee ook een herfst kindje. Nu hadden we met haar verjaardag een mooie eenhoorn traktatie, maar deze herfst traktatie met chocolade eikeltjes was ook een prima optie geweest. Hij is in elk geval super simpel en in 5 minuten tijd te maken. Wat zeg ik je… 3 minuten volstaat volgens mij ook prima. Handig dus als je last-minute nog een traktatie moet verzinnen…

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Benodigdheden herfst traktatie:

  • chocoladezoenen
  • Mini stroopwafels
  • cocktailprikkers

in 2 stappen een herfst traktatie

Het maken is echt super simpel, maar toch zal ik het netjes in stapjes vertellen:

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Stap 1 : Prik een gaatje in het midden van de koek. Pas op met de cocktailprikkers en hele kleine kinderen. Wellicht is het dan handig om even in de buurt te blijven.

Stap 2: Prik de prikker met koek in de chocoladezoen. En Voila. Je herfst traktatie is klaar.

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Qua uitdelen kun je kiezen voor een mooie opgemaakte schaal met neppe herfstbladeren en echte eikeltjes eromheen. Ik zie ook mensen een cupcake vorm gebruiken om uit te delen, maar dat vind ik persoonlijk niet zo heel erg mooi.

gerelateerd:

Heb je deze ontzettend leuke kerst traktatie met oreo koekjes al gezien? Super leuk voor het kerstdiner!

Tot de volgende keer! Liefs Cassandra

Dit vind je misschien ook leuk

11 comments

Lotus Writings 29 november 2017 - 09:45

Ik vind chocoladezoenen echt niet lekker, maar dit is wel de perfecte traktatie! Ga ik onthouden, lekker simpel 😀 En scheelt weer extra kilo’s haha, want meestal snoep ik zelf mee van de dingen die ik maak.

Reply
Cassandra 29 november 2017 - 09:45

Hahahah herkenbaar, ik heb zelf flink mee zitten eten, ik ben namelijk dol op de zoenen!

Reply
Ineke 29 november 2017 - 09:50

Oh wat zijn ze leuk! Al zou ik gewoon druppeltje gesmolten chocolade erop doen zodat de prikker wegkan. Ik vertrouw mijn jongste niet met prikkers 🙂

Reply
Lodi 29 november 2017 - 09:52

Zo leuk en eigenlijk zo makkelijk om te doen. En..lekker haha!

Reply
Mirjam 29 november 2017 - 10:00

Dat is nog eens een leuke én makkelijke traktatie! Leuk idee 🙂

Reply
Stephanie 29 november 2017 - 10:20

Wat een leuke traktatie, super makkelijk inderdaad. Hier een lentekind, maar anders had ik dit idee gejat voor over een paar jaar 😉

Reply
Nicole Orriëns 29 november 2017 - 10:52

Ik vind ze geweldig! en ook helemaal niet moeilijk! Supertraktatie dus.

Reply
susanzielhuis 29 november 2017 - 11:29

Zo skattig! Die zoenen vreet ik echt weg bij de vleet, is gewoon asociaal. Leuk ook op dat bordje, stylen kun je wel!

Reply
Melissa krijns 29 november 2017 - 12:21

Wat een leuke traktatie. Dat lust ik ook wel.

Reply
Rory 29 november 2017 - 19:06

Erg leuk! En super super makkelijk inderdaad. Helaas doen wij op school alleen gezonde traktaties. Dit is een echte no go. Maar wel heel leuk voor het kerstdiner bedenk ik mij nu. Wel even uitkijken met die cocktailprikkertjes. Ik ga er eens op broeden. Vorig jaar heb ik namelijk soesjes in chocoladesaus en sprinkeltjes gemaakt. Mijn Insta-post met alleen een stofzuiger in beeld zei blijkbaar genoeg (ik had een van de soesjes in de kom met chocoladesaus laten vallen die eruit spatte. Op het aanrecht maar vooral ook ín de kommetjes met spikkeltjes en sprinkeltjes. Vervolgens ging de saus stollen. Afijn, you het the picture. Deze traktatie lijkt mij heel ‘veilig’ voor mij 😉

Reply
Cassandra 3 december 2017 - 09:34

Doe je ze toch thuis als traktatie ? bij het kinder feestje bijvoorbeeld. Maak je ze gezamenlijk

Reply

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.