Home Lifestyle Hamax Caress fietszitje – Review + Win!

Hamax Caress fietszitje – Review + Win!

by Melanie 5 mei 2017 67 comments
Hamax Caress fietszitje – Review + Win!

Vandaag mag ik iemand blij maken met een Hamax Caress fietszitje! De fietszitjes van dit merk zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar en namens Momambition heb ik deze getest én mag ik er ook nog één weggeven! Zelf heb ik gekozen voor het zitje wat ik aan het frame kan bevestigen, maar je kunt ook kiezen voor een bevestiging op de bagagedrager.

Hamax Caress fietsstoeltje achter framebevestiging: enorm veilig

Over de veiligheid niks te klagen. De consumentenbond heeft het Hamax fietszitje voor achterop vorig jaar (januari 2016) al getest en deze kwam met een 8,1 als beste uit de test! Op dat moment verliep de verkoop nog via een Duitse firma en was er geen Nederlandse importeur. Sinds kort zijn de producten van Hamax in Nederland verkrijgbaar via www.hamax-shop.nl. En dat maakt het natuurlijk alleen maar makkelijker!

De bestelling

Blij dat ik was, dat ik deze review mocht doen voor Momambition heb ik direct de bestelling geplaats op de Hamax Shop. Op dit moment is er ook nog een actie: bij aankoop van een Caress fietsstoeltje krijg je een gratis nekkussen en regenponcho t.w.v. €59,90. Altijd leuk meegenomen natuurlijk! Ik heb er ook direct een extra bevestigingsbeugel à €24,95 bij besteld, zodat manlief en ik het stoeltje (en kind) kunnen afwisselen op onze fietsen. Op dinsdag 25 april deed ik de bestelling en op vrijdag 28 april kon ik deze al ophalen bij het afhaalpunt. En daar zat Koningsdag nog tussen, dus écht supersnel!

De installatie

Eigenlijk was het bevestigen zo gebeurd (door manlief, dat dan weer wel). Zoals je kunt zien op de afbeelding (naast het onkruid…) wordt de beugel met vier schroeven vastgezet aan het frame (de zadelbuis).

Hamax

Wel moet je goed het boekje erbij pakken en de instructies bekijken. Het zitje moet minimaal 10 cm boven de bagagedrager hangen (of als je geen bagagedrager hebt: het spatbord of de achterband). Dit heeft te maken met de vering die het zitje heeft, erg fijn voor het kindje als je veel over hobbelige wegen of drempels fietst.

Bagagedrager- of framebevestiging?

Op mijn fiets kon ik het zitje helaas niet hoog genoeg monteren (slot zat in de weg), dus wij hebben ervoor gekozen om de bagagedrager eraf te halen en een voordrager op mijn fiets te monteren. Ik zou dus de mensen met bagagedrager adviseren om het zitje met bevestiging voor bagagedrager te kiezen! Dat heb ik even niet zo slim gedaan. Ondanks dat ben ik enorm blij met het stoeltje.

Gratis tip van Mel

Dit heeft niks met het stoeltje te maken, maar is een gratis tip van Mellie: Als je je kind van voor naar achteren verplaatst op je fiets, zorg dan voor een goede, stevige standaard! Ik zette mijn kind achterop en mijn standaard (midden) brak compleet af. Geen zorgen, geen gewonden, niemand gevallen, alleen een geschrokken mama. De fietsenmaker wees mij erop dat het ook echt geen goede standaard was die ik onder mijn fiets had. Oeps… Als je je kindje achterop zet, komt er ineens veel meer gewicht op die standaard. Een schijnbaar stevige standaard blijkt ineens niet zo stevig te zijn..

Kijk nou hoe gaaf dat Hamax stoeltje is!

Hamax Caress fietsstoeltje achter framebevestiging: Samenvatting

  • Geschikt voor kinderen vanaf (ongeveer) 9 maanden en niet zwaarder dan 22 kg (het kind moet zelfstandig kunnen zitten, zoals bij elk fietszitje);
  • Voetsteunen in hoogte verstelbaar, te bedienen met één hand;
  • Rugleuning in hoogte verstelbaar, te bedienen met één hand;
  • 3-punts gordelbevestiging;
  • Ligsysteem; het zitje kan in een ruststand voor het kind (verstelbaar tot maximaal 20 graden);
  • Prijs: € 159,95;
  • Als beste getest door de Consumentenbond (2016);

Wat vindt zoonlief ervan?

Zoonlief wil elke dag op de fiets, weer of geen weer. Hij zit dus lekker, is lekker buiten en moeders komt ook nog eens in beweging. Wat wil je nog meer?

hamax

Win een Hamax Caress fietsstoeltje

Wil jij graag deze Hamax Caress fietsstoel winnen? Wat moet je daarvoor doen?

  • Laat in een reactie op dit artikel weten dat je meedoet (met een geldig e-mailadres);
  • Like de facebookpagina van Momambition en deel de actie (openbaar) op je eigen tijdlijn;

Extra kans maken? Voor elk Social Media kanaal waarop je Momambition extra volgt gaat je naam een keer extra in de pot. Deze winactie loopt tot en met 15 mei 2017. Om 16.00 uur sluit de actie en ontvangt de winnaar een persoonlijke mail van ons. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. We gaan uiteraard zorgvuldig om met jouw gegevens. Voor meer informatie wil ik je verwijzen naar onze disclaimer.

67 comments

Roxanne 5 mei 2017 - 07:33

Wat gaaf! Ik doe graag mee want ik heb nog geen achterzitje op de fiets!

Reply
Olja Rödel-Noordman 5 mei 2017 - 07:50

Oehh ik doe heel graag mee met deze gave fietsstoeltjes actie!
Lijkt me heerlijk een keer met ons dametje fietsen

Reply
Sab 5 mei 2017 - 08:01

Ohhhh ja graag. Dan kan ik samen met mijn zoontje wanneer hij oud genoeg is heerlijk gaan fietsen. Ook goed voor mijn afvallen:)

Reply
Gitte 5 mei 2017 - 08:32

Wij doen graag mee! Levi word een beetje te groot voor het voorzitje, dus komt super van pas!!

Reply
Anna 5 mei 2017 - 08:47

Geweldig! Voor mijn dochter Julia.. ik doe mee
Facebook: An Na

Reply
Nicol 5 mei 2017 - 08:49

Super gaaf! Ik doe mee en zou heel graag het zitje winnen!?

Reply
Fannie hovenkamp 5 mei 2017 - 09:35

Ik doe mee!!
Zowel op Facebook als op insta!

Reply
Melanie 5 mei 2017 - 09:41

Wat een ontzettend leuke actie. Hier doe ik maar wat graag aan mee.

Reply
elisabeth maria martina 5 mei 2017 - 10:15

dat zou geweldig zijn om mijn kleindochter te vervoeren, geen auto en geen rijbewijs voor mij de HOOFDPRIJS

Reply
Giorgio Boekhouder 5 mei 2017 - 10:19

En als papa zal ik zeker mee willen doen met deze win actie. Mijn dochter is nu echt te groot voor onze oude voor-zitje.

Reply
Geertje 5 mei 2017 - 10:45

Ik doe mee voor mijn man Giorgio zodat hij ook met Saar kan fietsen. Hij had een voorzitje maar daar past onze 16 kilo wegende peuter echt niet mmeer in. Ik gun hem natuurlijk net zoveel fietsplezier als ik heb met Saartje!

Reply
Liesbeth 5 mei 2017 - 11:33

IIk doe heel graag mee voor ons kleintje! Wij hebben 1 auto voor mijn man zijn werk, dus overdag doe ik alles op de fiets. Een achterzitje heb ik nog niet, zeer welkom! Ik volg je op FB, Instagram, Pinterest en Bloglovin

Reply
Chantal meex 5 mei 2017 - 12:10

Wauw wat een stoere fietsstoel.
Het merk hamax kende ik nog niet.
Ons zoontje is1,5 en word in se 2,
Het word tijd voor een achterzitje.
Deze hamax caress ziet er geweldig uit en een 8,1 uig de test dat vind ik top.
Ik zou kiezen voor een bevestiging aan de bagage drager. Om hetzelfde probleem te voorkomen.
Ik zou dolgraag dit fietstoetje winnen.
Ben erg benieuwd naar dit merk.
Zou mooi zijn als onze zoon straks hiermee op de fiets meekan. Top gift.
Facebook ook.geliked

Reply
Anne 5 mei 2017 - 14:28

Het stoeltje dat ik nu heb is echt crisis, gevaarlijk gewoon en hoog tijd voor een anderen. Deze ziet er niet alleen degelijk uit het is tenminste niet direct ook een groot slagschip achterop

Reply
Lilian 5 mei 2017 - 14:30

Wat gaaf! Super fijn dat hij op meerdere manieren op de fiets bevestigd kan worden, hier hebben wij namelijk bij mijn vriend al vee problemen mee gehad en nog steeds geen zitje gevonden wij op zijn fiets past! Die ligstand is ook echt een uitkomst! Ik doe graag mee!

Reply
Anne 5 mei 2017 - 14:30

O ja ik volg op pinterst, instagram facebook en bloglovin

Reply
joke vermanen 5 mei 2017 - 16:21

Ja super gaaf stoeltje! Die willen wij ook wel winnen. Mooi uiterlijk ook.

Reply
Michael noo 5 mei 2017 - 20:48

Wat een gave actie en super mooi stoeltje!! Doe heel graag mee

Reply
Lianne 5 mei 2017 - 21:02

Die ziet er gaaf uit! Ik doe graag mee.

Reply
Nadia Gard 5 mei 2017 - 21:11

Ooh wat super dit zou geweldig zijn ?? Dan kunnen we lekker fietstochten maken met ons zoontje achterop de fiets & later ook met ons meisje(die wij nog verwachten)en dan kan zij voorop dit zou echt helemaal super zijn mooi fietsstoeltje ook dus doe graag mee ?

Reply
Melanie 5 mei 2017 - 23:05

Ik had dit merk nog niet ontdekt, maar wat een leuke stoel! Ik doe graag mee, mijn zoontje wordt zo zwaar voor zijn voorstoeltje, die moet binnenkort echt ‘verhuizen’ naar achteren, haha.

Reply
Willianne 5 mei 2017 - 23:25

Dat zou echt super gaaf zijn! Mijn zoontje zit nog voorop maar de instap is eigenlijk veel te krap voor mij. Kan hierdoor ook niet zoveel snelheid maken. Want als ik in de remmen moet…Ai no! Lijkt me een super stoel! Ook voor Teun himself:) Volgde je al op Facebook en daar is nu instagram, twitter, bloglovin en ook maar gelijk een abbo op je YouTube kanaal:D Nu maar duimen dan!

Reply
Willianne 5 mei 2017 - 23:32

Solisme is mijn naam op instagram:)

Reply
Lisette Kleiweg 6 mei 2017 - 03:25

Wat super, ik doe mee !

Reply
Bianca 6 mei 2017 - 11:08

Super leuke actie? zou graag winnen! Goed om te lezen dat vaders er ook op fietst?

Reply
Miekske Dingens 6 mei 2017 - 19:30

Ik zou dolgraag een kans willen maken voor ons kapoentje! Zodat we nu het eindelijk weer wat zonnig lijkt te worden, samen weg kunnen fietsen! <3

Reply
Sandra 6 mei 2017 - 22:11

Jaaa, ik doe mee. Super leuke winactie!!

Reply
Annelies 7 mei 2017 - 14:23

Ik doe ook mee! Ben al weken op zoek naar een fijn achter zitje! Mijn meisje zit nu nog voorop en dat gaat Opzich prima maar ze inmiddels wel toe om lekker achterop te zitten. Deze klinkt gewoon fantastisch!

Reply
Marita Cuypers 7 mei 2017 - 15:00

Wat een fijn en veilig fietstoeltje, ik doe graag mee voor mijn kleinzoon

Reply
Vanessa Raffaela Sibma 7 mei 2017 - 15:46

Hi Cassandra, leuke en informatieve review! Ben 5 dagen geleden bevallen van ons 2e kindje (heb al een dreumes) en al een tijdje op zoek naar een zitje voor achterop de fiets. Helemaal om dreumes straks naar de crèche te brengen met baby in de draagdoek. Deze stoel klinkt super en zo ziet ie er ook uit. Ik doe heel graag mee.

Reply
Madelon Eugelink 7 mei 2017 - 20:10

Ja ik doe natuurlijk ook graag mee! Hip en stevig lijkt mij zo! Zal hier goed van pas komen aangezien ons zitje een beetje krap worst6

Reply
Magda Poortman 7 mei 2017 - 20:43

Ik doe ook graag mee. Het mooie weer komt eraan en onze kleine meid zou het super vinden om met mama en papa te fietsen. Het stoeltje zit er trouwens heel mooi uit.

Reply
kempenaers 7 mei 2017 - 20:57

doe graag mee mijn kleinzoontje kan er nog eentje gebruiken

Reply
brants 7 mei 2017 - 21:00

zou leuk zijn samen fietsen met kleinzoontje in zitje

Reply
Fareli 7 mei 2017 - 23:29

Ik doe graag mee want geld voor een zitje hebben we helaas niet omdat we van een hele erge laage bughet leven en heb 2kids ☹ zou echt fijn zijn om iets te winne is un keer ik die graag mee ?

Reply
Linda Post 8 mei 2017 - 13:01

Wauwie!!! Toffe prijs waar ik heel graag kans op maak, het stoeltje ziet er comfortabel uit voor onze lieve Fenna! Ik deel hem even!

Reply
Marian B 9 mei 2017 - 19:36

Mooi stoeltje! Wij hebben een oude en willen wel graag een nieuwere. Onze oude stoel kan dan naar opa/oma kunnen zij ook eens fietsen op hun oppasdag!

Reply
zazazoobeauty 9 mei 2017 - 19:40

Dit merk ken ik nog niet, maar het ziet er ongelijk tof uit! Ik doe dan ook heel graag mee!!

Reply
Mol Nina 10 mei 2017 - 05:31

Prachtig zitje! Ik doe graag mee!!

Reply
Carmen 10 mei 2017 - 09:23

Lieve Cassandra en Melanie, wat een fijne review hebben jullie geschreven over dit prachtige Hamax stoeltje. En zo attent dat jullie deze willen verloten onder jullie trouwe lezers. Mijn zware dreumes zal er binnenkort aan moeten geloven, en achterop de fiets moeten. Nu hebben wij nog geen stoeltje en zou ik het geweldig vinden mocht ik kans maken op dit fietsstoeltje. Hij voldoet aan alle wensen dus Fingers crossed. Veel liefs Carmen

Reply
sbenedickelzinga 10 mei 2017 - 11:58

Graag doen we mee !

Reply
Joy 10 mei 2017 - 20:00

IIk doe heel graag mee om cadeau te geven aan vriendinnen.

Reply
Marina Vink 10 mei 2017 - 20:34

Heel mooi.. die zal goed gebruikt worden!

Reply
Laura Bruins 11 mei 2017 - 14:14

Wat een mooi stoeltje, en goede review!. Ben niet in het bezit van een rijbewijs en ik doe alles met m’n zoontjes (1, 2 en 3 jaar) op de fiets. M’n achter stoeltje is nog van m’n neefje geweest, hij is nu 8 jaar dus je kan je voorstellen dat deze wel is aan vervanging toe is. Ik doe dus graag een poging om dit stoeltje te winnen 🙂

Reply
Elke Heijns 11 mei 2017 - 20:34

Deze zou ik heel graag willen, dan kan onze dochter ook bij papa achter op de fiets.

Reply
Tamara V 11 mei 2017 - 21:49

Heel herkenbaar van die fietsstandaard.Mij overkwam hetzelfde.Gelukkig ook goed weggekomen maar toch…
Daarom hecht ik ook grote waarde aan een veilig stoeltje want anders blijf ik aan het stressen .

Reply
Petra Spaans-Kroon 12 mei 2017 - 09:42

Wat een gave actie! Max en ik doen mee, via facebook.
Wat zal dat schrikken zijn geweest toen de standaard afbrak, ik ga snel even checken of mijn standaard stevig genoeg is.

Reply
Nora 12 mei 2017 - 10:53

Dat zou zo geweldig zijn , mijn kleinzoon is 2 dagen in de week bij mij en ik wil er graag op uit met de fiets, ik heb nog geen fietsstoeltje voor hem, dus dat zou SUPER zijn!

Reply
Stefanie 12 mei 2017 - 12:12

Leuk!! Ik doe mee 🙂

Reply
Liesbeth 13 mei 2017 - 00:38

Ik doe graag mee!

Reply
Marian van Trigt 13 mei 2017 - 06:49

Goed zitje voor achterop de fiets belangrijk. Rijk wordt te groot voor voorop

Reply
Nelly 13 mei 2017 - 09:03

Ik loot heel graag mee.

Reply
Sophia Grootjans 13 mei 2017 - 11:13

IIk doe heel graag mee

Reply
Anneliese de Waal 13 mei 2017 - 13:15

Ik doe graag mee, een erg mooi site voor mijn zoontje Nicky, ik waag graag een kansje !! 🙂

Groetjes Anneliese de Waal

Reply
Ine 13 mei 2017 - 15:58

Gaaf dan kan ik met mijn kleindochter fietsen, hier en in Engeland.

Reply
sannie stein 13 mei 2017 - 16:59

Mijn kleine meid zit nu nog voorop, maar daar moet binnenkort verandering in komen. De verhuizing naar achterop (best jammer, want minder contact) lijkt me met dit stoeltje prima; veilig en mooi om te zien!

Reply
tamara roosen (roosje Roos) 13 mei 2017 - 19:46

Jaaaa, graag maak ik hier kans op. Super om mijn zusje hiermee te verrassen voor de 1e verjaardag van haar kleine, mijn petekindje Dylan!.

Reply
Simone 14 mei 2017 - 07:45

Ja ik doe grasg mee. Een leuk moederdagcadeau voor oma zodat zij ook met Haar kleinzoon kan fietsen.

Reply
Josien Hillebrands 14 mei 2017 - 15:23

Heb nog geen stoeltje voor mijn zoon Ravi,op dit moment kan ik alleen fietsen met dochter Indira.
Ik ga dus heel hard duimen voor dit mooie stoeltje zodat we met z’n 3en kunnen gaan fietsen! ♥♥♥

Reply
Sieneke van Biessum 14 mei 2017 - 15:24

Zou heel graag mijn lieve dochter willen verrassen,een verlaat kraamcadeau,maar wel de allerleukste!

Reply
Johannes Henderikus 14 mei 2017 - 15:29

Voor mijn geweldige dochter en mijn lieve kleinzoon,kunnen ze samen heerlijk fietsen

Reply
Geer Jonker 14 mei 2017 - 15:31

Leuk cadeau voor mijn zus die dan lekker kan gaan fietsen met mijn superneef!

Reply
Monique Weber 15 mei 2017 - 10:39

ik doe heel erg graag me

Reply
Nina Haven 15 mei 2017 - 14:14

Hier doe ik graag aan mee! Dan kan zoon achterop in plaats van voorop in het toch wel te klein geworden fietszitje…

Reply
vessen 15 mei 2017 - 14:25

Geweldig, dan hoef ik niet meer steeds de fiets van mijn schoondochter te lenen als ik met mijn kleinzoon ga fietsen

Reply
m.van klaveren 25 mei 2017 - 09:03

wat een kans ahhh en met dit mooie weer wil ik dolgraag met hem fietsen

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.