Home KIDS Mijn grootste baby miskopen van de uitzetlijst

Mijn grootste baby miskopen van de uitzetlijst

by Cassandra 6 maart 2017 27 comments
Mijn grootste baby miskopen van de uitzetlijst

In de lente houd ik altijd een voorjaarsschoonmaak, even weer spullen uitzoeken en dus minimaliseren. Dit keer heb ik ook mijn baby aankopen onder de loep genomen en besefte mij dat ik best wel veel baby miskopen heb gedaan. Ik ben benieuwd of dit ook herkenbaar is voor jullie? Wat waren jouw grootste baby miskopen?

Mijn grootste babymiskopen van de uitzetlijst

Je moet naar mijn mening niet te zwaar tillen aan die uitzetlijsten die je op internet kunt vinden, want winkels willen toch dat je meer koopt en dat zul je sowieso al doen. Hallo doorgeslagen hormonen… Ik heb een kleine top 5 gemaakt van mijn baby miskopen en ben benieuwd of jij je hier ook in kunt vinden.

Waarom zoveel Hydrofiele luiers, washandjes en navelbandjes?

Wat moet een mens in godsnaam met 10 tot 20 hydrofiele doeken? Serieus? Ik heb dus serieus twee boodschappentassen  vol aan die dingen he?! En ik gebruik ze amper tot niet..  Toen Leia net was geboren hebben we ze wel gebruikt, maar eigenlijk heel erg kort. Nu fungereren ze als poetsdoeken.. In mijn ogen is het niet nodig om 16 hydrofiele doeken en 12 hydrofiele washandjes (uitzet lijst Prenatal) aan te schaffen. Met een stuk of 6 van elk kom je ver genoeg.

En over navelbandjes ga ik het niet eens hebben. Ik snap niet goed wat je ermee moet en heb ze dus ook niet gebruikt.

Een luieremmer

Heel handig hoor al die smerige luiers bewaren in een emmer. Maar dit was toch wel echt één van mijn grootste baby miskopen ever! Ondanks het gebruik van geurende afvalzakjes om elke luier ging de emmer ontzettend stinken. Allemachtig wat ranzig. En die geur krijg je er dus echt niet uit. Zo’n luieremmer met cassette is misschien handig, maar die dingen vind ik dus echt te duur. Helemaal als je nagaat wat die hervullingen kosten. Ik pleur ze nu regelrecht de grijze container in.  baby miskopen

Wipstoel

Ik had een super leuke roze wipstoel van Esprit gekocht, maar dochterlief heeft er denk ik zo’n 3 tot 4 x ingezeten en dat is dan al veel. Ik geef persoonlijk de voorkeur meer aan de box, of lekker op ontdekking op de grond. Tijdens het eten zat ze gewoon in de kinderstoel. Dat wippen vond ze niet zo heel erg veel aan. Wat mij betreft dus een mega grote in mijn baby miskopen lijstje.

Al die flesjes en speentjes….

Heel leuk al die keuze in speentjes en flesjes. Ik kocht in mijn zwangerschap een hele set van Difrax. Want die kleurtjes waren zo leuk en ik had zoveel goede recensies hierover gelezen dat het wel goed moest zijn. Toen kwam Leia 6 weken te vroeg en moesten we ineens flessen van Dr. Brown aanschaffen omdat deze de enige flessen waren die een prematuurspeen hadden. Uiteindelijk hebben we deze fles misschien een maand lang gebruikt en daarna alsnog weer terug gegaan op de Difrax flessen omdat we de voeding moesten verdikken en de Dr. Brown fles verstopt raakte. Nu zijn de Difrax flessen uiteindelijk geen echte baby miskopen geweest, maar het blijft toch wel lastig om de juiste fles te kiezen. baby miskopen

Qua speentjes hebben we alle merken wel geprobeerd, maar onze dame hield het meest van haar Soothie speen. Een speen speciaal voor vroeggeboren kindjes. En ik had nog wel zulke mooie van Difrax gekocht.. Mehhhhh. baby miskopen

Een flessenwarmer

Wat is dit een onzin ding zeg! Helemaal niets aangehad. Wij moesten het water, op voorschriften van de neonatologe kinderarts, koken en laten afkoelen. Ik had dus een kan gekookt water in mijn koelkast staan en vermengde dit met het nieuw gekookte water om zo de juiste temperatuur te krijgen. Die flessenverwarmer is dus nooit gebruikt. Zonde. baby miskopen

Wat waren jouw grootste baby miskopen? En wat heb je er uiteindelijk meegedaan? Ik lees het graag in de reacties

Afbeelding babykleding meisje via shutterstock

Dit vind je misschien ook leuk

27 comments

joke vermanen 6 maart 2017 - 09:11

Hydrofieldoeken heb ik ook een berg van, maar wij gebruiken ze in het begin als katoenen luier. Die washandjes gebruiken wij in het begin ook. Elke dag eve de baby opfrissen ermee en dan 1 keer per week in bad. Maar daar heb ik er 6 van en verder een berg oude washandjes als billendoekjes.
Die kleine luieremmer gebruikte ik alleen in het begin om mijn kraamverband in te doen. Elk verband ging ook nog in een zakje, dus stinken deed het niet. Straks gebruiken we hem weer omdat ik dan beneden in een bed lig ipv boven vlak bij de badkamer.
Bij mijn dochter gebruikten we voor de wegwerpluiers een kleine prullenbak. Poepluiers in een boterhamzakje erin. En 2 keer per week een schone pedaalemmerzak.
Maar bij haar zijn we met 8 maanden overgegaan op katoenen luiers en dus kwam er een luieremmer voor katoen en die gaat ook 2 keer in de week leeg, maar dan in de machine.
Een wipstoeltje vond ik juist ideaal. Op tafel als je gaat eten, dan ligt de kleine er bij, tenzij de baby slaapt dan lekker in de wagen of wieg. Ik zette het stoeltje ook in de box omdat ze dan rechterop liggen en niet direct de voeding eruit gooien.
En als ze dat niet meer dede schoof ik het stoeltje onder de box. Zodra ze zich in bochten gingen wringen om eruit te komen ging de stoel weg, meestal voor 6 maanden oud.
Flessen… wij hebben 1 merk gekocht en 1 setje nieuwe flesspenen per kind. Bij mijn dochter gebruikten we dagelijks 1 fles na de laatste voeding, ze was in de nacht niet wakker te krijgen en zo kreeg ze net genoeg…
Ook ben ik bij haar een paar keer of weggeweest of opgenomen in het zh en dan is een fles voor de bv ook wel handig.
Mijn zoontje heeft amper uit de fles gedronken, met hem geen problemen met drinken, of aankomen en bij mijzelf dit keer ook geen gekke dingen gehad gelukkig, dus voor de derde koop ik geen nieuwe speentjes voor de fles.
Fopspenen… mijn dochter had er direct eentje, en die pakte vrijwel elk merk ook dus dat werden al gauw de goedkoopste van de kruidvat.
Bij mjin zoontje hebben we er 4 geprobeerd maar hij weigerde. Met 4 maanden vond hij zijn duim en kon hij daarmee eindelijk zelfstandig in slaap vallen… wij blij, hij blij en geen speen meer dus.
Bij de derde hoop ik wel op een spenenkind, mijn zoontje staat nu ook overdag vaak met de duim in de mond en dat is slecht voor de stand van de tanden en kaak. Een speen houd je gewoon in bed en kan je weggooien.
Flessenwarmer hebben wij nooit aangeschaft, navelbandjes ook niet.
Ik zou eigenlijk niet weten wat wij aanschaften wat een miskoop was….

Reply
sloosblog 6 maart 2017 - 09:23

Wij gebruiken de hydrofiele luiers en washandjes echt nog dagelijks en hij is nu bijna 1 😛 In het begin hadden we er zeker wel 16 nodig want hij spuugde alles uit.. De wipstoel word hier ook nog elke dag gebruikt haha De speentjes die we hadden waren ook allemaal niet goed genoeg maar de speen uit het ziekenhuis was zn favoriete, toen overgestapt van de soothie naar de normale avent speen en dat ging gelukkig prima. Flessenwarmer ben ik helemaal met je eens, we hadden dat ding netjes klaargezet enzo en de kraamverzorgende gebruikte gelijk de magnetron, dus wij ook maar 😛 En de luieremmer word hier gebruikt als wasmand 😛

Reply
Cassandra 6 maart 2017 - 09:52

Wel grappig om te lezen dat dit bij iedereen weer heel verschillend is. Maar die hydrofiele doeken zijn bij borstvoeding bijvoorbeeld weer heel handig, kijk en dat heb ik helaas niet kunnen geven. Anders had ik ze vast en zeker wel meer gebruikt

Reply
Lotte 6 maart 2017 - 20:00

De hydrofiel luiers gebruik ik om m’n afwas af te drogen! Haha! Echt nog nooit zulke goede theedoeken gehad! 🙂

Reply
Cassandra 7 maart 2017 - 07:43

Ja klopt!! Daar zijn ze idd wel heullll handig voor!

Reply
joyfromjoyce 6 maart 2017 - 09:34

Grappig hoe er g dit kan verschillen hé! Ik had altijd een tekort aan hydrofiele doeken, maar gebruikte ze overal voor en per voeding (borst) was ik er al eentje kwijt. Wipstoel vond ik ook erg fijn, of nou ja de nuna leaf.

Reply
Cassandra 6 maart 2017 - 09:51

Ja vind het zelf ook wel geinig om al die verschillen te zien. Maar ik heb dus net 2 boodschappentassen vol weg gedaan aan het goede doel.. Had ik ze dus beter na jou kunnen opsturen…

Reply
joyfromjoyce 6 maart 2017 - 09:52

Haha! Nou de hydrofiele zijn toevallig de doeken die ik wel heb bewaard haha!

Reply
Cassandra 6 maart 2017 - 09:53

Ahh haha handig. Nou ja het goede doel is er vast ook erg blij mee 😀

Reply
joyfromjoyce 6 maart 2017 - 09:54

Ja precies! Zag gisteren ook een oproep van een doel die ze zoekt, hierna gaan ze dus ook naar een stichting die ze her gebruikt voor moeders die het niet kunnen kopen bijv.

Cassandra 6 maart 2017 - 09:58

Ja dat heb ik dus gedaan! Goed voor je karma haha! Nee maar gewoon fijn om iemand anders te kunnen helpen <3

joyfromjoyce 6 maart 2017 - 10:02

Ja precies! Topper 😀

Bregje 6 maart 2017 - 12:22

Ik gebruik de hydrofiele doeken nog steeds, als poetsdoek, maar ook als handdoek na een baddersessie. Voor de peuter dan he, beetje klein voor mijzelf ?
Flessenwarmer vond ik ook onzin, warm kraanwater was net zo makkelijk! Kruiken hebben we nooit gebruikt, maar hadden dan ook een voorjaarsbaby.

Reply
Cassandra 7 maart 2017 - 07:45

hahaha een doek op ieder lichaamsdeel (hier dan he haha!) Maar idd om mee te poetsen zijn ze ideaal! Kruiken dan weer wel. Hartje winter toen ze eindelijk uit ziekenhuis kwam + te laag lichaamsgewicht + te klein = zelf niet goed op temperatuur kunnen houden, dus die waren wel cruciaal. Leuk joh al die verschillen

Reply
lotuswritings84 11 maart 2017 - 07:44

Haha ik vond de box maar een aanfluiting. Die van ons wilden er eigenlijk niet echt in. En hydrofiel washandjes vind ik ellendig, die worden zo klein en verfrommeld na het wassen. Navelbandjes, dikke onzin. Niemand gebruikt die dingen. Tot slot had de wipstoel ook hier weinig nut. Ze vonden het niks. Mooi lijstje!

Reply
Cassandra 11 maart 2017 - 18:56

Ja nou precies dat dus over die washandjes haha! De box, ja die was wel handig… als opslag haha! Nee maar leia is natuurlijk heel lang heel erg mini geweest dus dat was wel een prettige plek

Reply
Lees mee 20: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings 11 maart 2017 - 13:56

[…] dingen kan ik je vertellen dat ik nog steeds niet weet waarom het nut heeft. Cassandra zette de vijf grootste miskopen op een […]

Reply
Judith 12 maart 2017 - 09:23

Herkenbaar, de helft was echt onzin haha

Reply
Jamey 12 maart 2017 - 10:26

Haha ik dacht al waarom al die hydro luiers.. zon onzin!

Reply
Marguerita 12 maart 2017 - 12:10

De flessenwarmer was inderdaad redelijk useless, alleen bij de oudste gebruikt. Ook kocht ik verschillende veel te kleine luiertassen omdat ik 2 kids kort op elkaar kreeg en dus dubbel zoveel luiers en schone kleertjes mee sleepte. En sommige kleertjes bleken vreselijk met aan en uit doen, dus dat bleef bij 1x dragen.

Reply
Marushi 12 maart 2017 - 20:59

haha leuk om te lezen. Goeie tips voor later hihi.

Reply
Kim 12 maart 2017 - 21:18

Haha, flessenverwarmer en hydrofieldoeken ( hoe meer hoe beter, wij hebben er ca. 30 en nog zitten ze soms allemaal in de was) waren bij ons juist topaankopen! Maar mee eens dat je eigenlijk van tevoren niet goed weet wat je nodig gaat hebben, juist omdat het zo persoonlijk is.

Reply
Mommy Cool 13 maart 2017 - 09:37

Leuk om te lezen 🙂 Wij hebben voor ons ukje eigenlijk alles wat je hierboven beschreven hebt, maar het meeste hebben we gekregen. Aan flesjes kopen heb ik me nog niet gewaagd, ik wil eerst borstvoeding geven en dan maar zien welke flesjes onze kleine meid neemt… Hopelijk al de eerste die ik probeer 🙂 Wat een mooie naam trouwens, Leia! Die stond als tweede op ons lijstje, maar het zal uiteindelijk toch een andere worden!

Reply
Maddy 25 april 2017 - 18:48

Herkenbaar, de helft was echt dikke onzin. De navelbandjes… Gebruikt iemand die überhaupt? De hydrofiel spelen gebruik ik voor het afdrogen hahha

Reply
Sophie 7 juni 2017 - 08:30

Kende de meeste termen zelfs net als niet-mama! Als ik ooit zelf kleintjes heb, kom ik zeker terug voor tips! Altijd weer mooi beeldmateriaal ter ondersteuning!

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 11 juni 2017 - 13:11

Hihi, zo leuk om te lezen. Ik ben het bijna overal mee eens.. Behalve de wipstoel; Fenne zat er zooo graag in! We hebben zelfs een opvouwbare voor op reis en tijdens visite enzo. Hihi.

Reply
Cassandra 11 juni 2017 - 13:18

Bestaan er opvouwbare ja? Wat grappig!!

Reply

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.