In de lente houd ik altijd een voorjaarsschoonmaak, even weer spullen uitzoeken en dus minimaliseren. Dit keer heb ik ook mijn baby aankopen onder de loep genomen en besefte mij dat ik best wel veel baby miskopen heb gedaan. Ik ben benieuwd of dit ook herkenbaar is voor jullie? Wat waren jouw grootste baby miskopen?

Mijn grootste babymiskopen van de uitzetlijst

Je moet naar mijn mening niet te zwaar tillen aan die uitzetlijsten die je op internet kunt vinden, want winkels willen toch dat je meer koopt en dat zul je sowieso al doen. Hallo doorgeslagen hormonen… Ik heb een kleine top 5 gemaakt van mijn baby miskopen en ben benieuwd of jij je hier ook in kunt vinden.

Waarom zoveel Hydrofiele luiers, washandjes en navelbandjes?

Wat moet een mens in godsnaam met 10 tot 20 hydrofiele doeken? Serieus? Ik heb dus serieus twee boodschappentassen  vol aan die dingen he?! En ik gebruik ze amper tot niet..  Toen Leia net was geboren hebben we ze wel gebruikt, maar eigenlijk heel erg kort. Nu fungereren ze als poetsdoeken.. In mijn ogen is het niet nodig om 16 hydrofiele doeken en 12 hydrofiele washandjes (uitzet lijst Prenatal) aan te schaffen. Met een stuk of 6 van elk kom je ver genoeg.

En over navelbandjes ga ik het niet eens hebben. Ik snap niet goed wat je ermee moet en heb ze dus ook niet gebruikt.

Een luieremmer

Heel handig hoor al die smerige luiers bewaren in een emmer. Maar dit was toch wel echt één van mijn grootste baby miskopen ever! Ondanks het gebruik van geurende afvalzakjes om elke luier ging de emmer ontzettend stinken. Allemachtig wat ranzig. En die geur krijg je er dus echt niet uit. Zo’n luieremmer met cassette is misschien handig, maar die dingen vind ik dus echt te duur. Helemaal als je nagaat wat die hervullingen kosten. Ik pleur ze nu regelrecht de grijze container in.  baby miskopen

Wipstoel

Ik had een super leuke roze wipstoel van Esprit gekocht, maar dochterlief heeft er denk ik zo’n 3 tot 4 x ingezeten en dat is dan al veel. Ik geef persoonlijk de voorkeur meer aan de box, of lekker op ontdekking op de grond. Tijdens het eten zat ze gewoon in de kinderstoel. Dat wippen vond ze niet zo heel erg veel aan. Wat mij betreft dus een mega grote in mijn baby miskopen lijstje.

Al die flesjes en speentjes….

Heel leuk al die keuze in speentjes en flesjes. Ik kocht in mijn zwangerschap een hele set van Difrax. Want die kleurtjes waren zo leuk en ik had zoveel goede recensies hierover gelezen dat het wel goed moest zijn. Toen kwam Leia 6 weken te vroeg en moesten we ineens flessen van Dr. Brown aanschaffen omdat deze de enige flessen waren die een prematuurspeen hadden. Uiteindelijk hebben we deze fles misschien een maand lang gebruikt en daarna alsnog weer terug gegaan op de Difrax flessen omdat we de voeding moesten verdikken en de Dr. Brown fles verstopt raakte. Nu zijn de Difrax flessen uiteindelijk geen echte baby miskopen geweest, maar het blijft toch wel lastig om de juiste fles te kiezen. baby miskopen

Qua speentjes hebben we alle merken wel geprobeerd, maar onze dame hield het meest van haar Soothie speen. Een speen speciaal voor vroeggeboren kindjes. En ik had nog wel zulke mooie van Difrax gekocht.. Mehhhhh. baby miskopen

Een flessenwarmer

Wat is dit een onzin ding zeg! Helemaal niets aangehad. Wij moesten het water, op voorschriften van de neonatologe kinderarts, koken en laten afkoelen. Ik had dus een kan gekookt water in mijn koelkast staan en vermengde dit met het nieuw gekookte water om zo de juiste temperatuur te krijgen. Die flessenverwarmer is dus nooit gebruikt. Zonde. baby miskopen

Wat waren jouw grootste baby miskopen? En wat heb je er uiteindelijk meegedaan? Ik lees het graag in de reacties

Afbeelding babykleding meisje via shutterstock

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme