Home LifestyleHealth & Food Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado

Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado

by Cassandra 23 maart 2017 16 comments
Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado

Naar aanleiding van de Groene Maandag campagne waar ik jullie vorige week over vertelde leek het mij wel leuk om de recepten die ik daarvoor heb gemaakt met jullie te delen. Deze week start ik met de Quinoasalade met gele biet en avocado :

Quinoasalade met gele biet en avocado

Dit heerlijke quinoasalade recept is glutenvrij, vegetarisch en klaar binnen 30-35 minuten. Wanneer je het gerecht af hebt, dien je deze binnen 5 dagen op te eten,.

Benodigdheden Quinoasalade voor 4 personen:

4 gele bieten, 2 rode uien, 335 gram quinoa, 4 theelepels komijnpoeder, 4 theelepels paprikapoeder, 2 avocado’s, 125 gram feta, 120 gram Veldsla-rucola melange, 700 ml groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, en 4 theelepels zwarte balsamicoazijn

quinoasalade, groene maandag hellofresh

Bereiden:

Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil ondertussen de biet en snijd deze in blokjes van een halve centimeter. Kook de biet, afgedekt, in 12-15 minuten in de pan met deksel beetgaar. Giet daarna af.

Fruiten

Snipper de rode en verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en dan ongeveer driekwart van de rode uit in 2 minuten op laag vuur.

Quinoa koken

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en pak al roerende 30 seconden. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, in 12-15 minuten. Giet het af en toer de quinoakorrels los met een vork.

Snijd en kruimel

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Lepel het vervolgens uit de schil.

Samenvoegen

Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de rode ui, biet, quinoa, avocado, de helft van de feta en de veldsla-rucolamelange met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng het op smaak met peper en zout

Serveren

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige feta. Naar eigen smaak kun je het nog extra garneren met de extra vierge olijfolie.

Buon appetite

Omdat de Quinoasalade een erg calorierijk gerecht is. Kun je er ook voor kiezen om iets minder quinoa toe te voegen of ga dan voor een kwart avocado per persoon in plaats van een halve per persoon.

Het volgende groene maandag recept vind je hier volgende week donderdag om 16.00 uur

Heb jij nog een lekker recept voor de groene maandag campagne?

Dit vind je misschien ook leuk

16 comments

Christin@ 23 maart 2017 - 18:09

Hier zijn ze niet gek op Quinoa

Reply
Josan 23 maart 2017 - 19:07

Tot nu toe was ik geen fan van Quinoa, maar ik denk dat je het ook wel kan vervangen door Bulgur of Couscous, niet? Het ziet er zo lekker uit dat ik het zeker een keer wil proberen.

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 19:14

Couscous is wel een hele goede idd! Je brengt me op ideeën, want dat vind ik persoonlijk eigenlijk ook wel lekkerder. Goed plan!

Reply
Simone 23 maart 2017 - 20:59

Oh heerlijk, op de avocado na voor mij dan! 😉 Maar die vervang ik wel voor wat anders. Moet eens wat vaker salades maken. Want eigenlijk is het heerlijk!

Reply
Lotus Writings 24 maart 2017 - 08:39

Ziet er lekker uit én heel gezond! Ben niet zo van de salades, maar met oog op de zomer is het misschien wel verstandig me daarin te verdiepen 😀 En deze is Merel-proof geloof ik. Dus wie weet, ga hem onthouden.

Reply
Cassandra 24 maart 2017 - 08:58

Hahah, wat is merel-proof dan precies? ?

Reply
Lotus Writings 24 maart 2017 - 09:04

Haha speciaal voor moeilijke eters 😉 Dus zonder al te veel gekke toestanden. Want stiekem hou ik het meest van kinder-eten: pasta, pannenkoeken, pizza en patat – in willekeurige volgorde 😉

Reply
Alexa Op 't Land 24 maart 2017 - 12:57

ziet er heerlijk uit! maar dan wel zonder de avocado

Reply
Marushi 24 maart 2017 - 13:43

Ziet er lekker uit! Ik hou sowieso wel van avocado.

Reply
Natalie (@latanie) 25 maart 2017 - 11:00

Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik eens klaarmaken, quinoa vult altijd lekker!

Reply
Miryam 25 maart 2017 - 11:04

Klinkt heerlijk! Ik zou denk ik ook zou kiezen voor couscous, maar dat is persoonlijk. Verder lijkt t me heerlijk en voedzaam. Op maandag sport ik meestal, dit gerecht sluit dan mooi aan.

Reply
Cassandra 25 maart 2017 - 12:06

Wel een goed idee die couscous. Josan opperde hetidd ook al. Ga ik eens proberen

Reply
Layla 25 maart 2017 - 15:25

Ziet er erg lekker uit, alleen lusten wij geen advocado en quinoa

Reply
Cassandra 25 maart 2017 - 15:35

De quinoa zou je kunnen vervangen voor bijvoorbeeld couscous

Reply
marieke 26 maart 2017 - 22:05

Hmmm ziet er goed!

Reply
jolienvs 27 maart 2017 - 09:34

Wat knap dat je zo gezond kookt. Daar is bij mij nog wat werk aan. 😉

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.