Home MOM Kom gezellig een dagje naar het Doe museum!

Kom gezellig een dagje naar het Doe museum!

by Stephanie van der Wal 26 juni 2017 16 comments
Kom gezellig een dagje naar het Doe museum!

Via Facebook zag ik de oproep waarin Cassandra zocht naar een gezin dat een dagje naar het Doe museum in Veendam mocht, in ruil voor een review. Dat leek me wel wat voor mij en al mijn mannen. Na een kort gesprekje met Cassandra (we go way back; lees middelbare school) was het geregeld.

Op de afgesproken dag is het druilerig weer, perfect voor een dagje museum! We; Stephanie & Rutger, stappen op zaterdag vroeg in de auto met onze drie kinderen Roan, Levi en Jahmairo voor ons museum-avontuur.

Aankomst Doe Museum, een familiebedrijf

Aangekomen worden we hartelijk ontvangen door Marjon Edzes, eigenaresse van het Doe museum, met heerlijke koffie en een nog lekkerder pecannotengebakje! Al snel wordt duidelijk dat zij zelf groot onderdeel is van de werkzaamheden in museum. Naast dat zij haar eigen expositie heeft met haar bijzondere Lego schilderijen en Lego bouwwerken, staat ze ook klaar om de kinderen te ondersteunen bij hun bouwwerken of om iets interessants te vertellen over de andere kunstwerken die er in overvloed zijn.

Ook blijkt het Doe museum tijdens de korte maar duidelijk introductie/instructie een heus familiebedrijf, de dochter van Marjon legt ons uit wat wij allemaal kunnen doen en zien in het museum. Naast dat er een aantal betaalde activiteiten zijn, zijn er nog veel meer activiteiten bij de entreeprijs inbegrepen.

doe museum

Bezoekers-museum.

LEGO!

Bij binnenkomst rennen onze jongens direct naar de Lego-hoek waar ze aan het bouwen gaan. Er zijn keurig op soort gesorteerde bakjes in de kasten langs de wand, boeken met voorbeelden om na te bouwen en er zijn grote speeltafels met bakken met allerlei soorten en maten Lego door elkaar waaraan je kunt gaan bouwen.

De kinderen mogen hier bouwen zo lang ze willen en voor slechts €3,- per 100 gram kun je je eigen bouwwerk kopen. Aangezien Lego heel licht is kun je voor €3,- een aardig kunstwerkje mee naar huis nemen! Leuk detail is dat de kunstwerken die niet mee naar huis kunnen een plaatsje krijgen in het ‘bezoekers-museum’. Daar blijft het een tijdje staan, zodat de bouwwerken nooit voor niks zijn gemaakt. Dit voorkomt de nodige discussies met de jongens omdat ze eigenlijk heel trots zijn op hun eigen heuse expositie!

doe museum

Marjon helpt Levi met zijn bouwwerk.

Zoveel te doen!

Verder kun je paard rijden op de pony cycles. Er is een route uitgestippeld waarop je op je zelf gekozen paard door het museum kunt galopperen. Heel erg grappig om te doen, er zijn kleinere paardjes voor de kinderen en grote paarden voor volwassenen. Daarnaast is er een ballenbak, kun je bij mooi weer buiten bellen blazen, is er een verkleedhoek en een grote plaats met skippyballen. Er zijn wigwammen om in te spelen en er is een tractorbaan.

Ook leuk is de speurtocht, waarbij je kunt kiezen uit 2 soorten: 1 tot en met 6 en 1 vanaf 7 jaar. Voor volwassenen ook erg leuk omdat je word gedwongen nog meer naar details te kijken in de verschillende schilderijen/kunstwerken. Bij inleveren van de speurtocht krijgen de kinderen een klein maar leuk kadootje!

Workshop Graffiti Spuiten

Een van de betaalde workshops is graffiti spuiten. Compleet in overall, met masker en bril kun je voor €3,- je eigen canvas maken. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen. Daarnaast kun je een canvas kopen om te schilderen in het schildersatelier of kun je je eigen schaal maken van papier-maché.

doe museum

Graffiti spuiten!

Kunstcollectie

De kunstcollectie op zichzelf is al een tripje naar dit museum waard. Momenteel is er een expositie met prints van 200 van de beroemdste schilderijen ter wereld waaronder klassiekers zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en de misschien nog meer beroemde Mona Lisa. Ook is er op dit moment een expositie van Nel Kamphuis. De werken vind ik modern en kleurrijk en spreken denk ik een breed publiek aan. Het Doe museum is dus zeer geschikt voor een bezoekje met kinderen maar zeer zeker ook zonder kroost de moeite waard.

Horeca, de pecannotentaart is heerlijk!

In de horeca van het museum is een kleine maar uitstekende menukaart met broodjes en snacks voor een gezellige lunch, of voor koffie met wat lekkers. Ik zei het al eerder maar de pecannotentaart is een aanrader!

Entreegelden

Al met al is een gemiddeld gezin van twee volwassenen en twee kinderen €26,- kwijt aan entreegeld (€9,- per volwassenen en €4,- per kind). Je kunt een kan ranja kopen voor een schappelijke prijs en een frietje als je de lunch niet te duur wil maken. Je hebt de mogelijkheid om alleen aan alle onbetaalde activiteiten mee te doen of om ook te kiezen voor een van de betaalde workshops. Ik vind het slim om op deze manier de entree voor een grotere groep mensen aantrekkelijk te houden.

Al met al vonden wij het allemaal in ieder geval een leuke ervaring en zullen we vast en zeker eens terugkeren wanneer er nieuwe exposities zijn.

Bezoeken jullie ook wel eens een museum met jullie kinderen?

Stephanie

16 comments

Annemarel 27 juni 2017 - 13:30

Wat leuk! Jammer dat Veendam niet naast de deur ligt, maar dit klinkt als het perfecte museum voor mijn dochter. Ik ga hem in ieder geval bewaren

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 21:30

Misschien eens combineren met een weekendje Groningen, is de moeite waard hoor!

Reply
Nicole Orriëns 27 juni 2017 - 13:33

Te weinig vind ik! Ik zou het zelf wel graag vaker willen, maar die kinderen werken niet mee. Hoewel zo’n doe museum wellicht wel zou helpen.

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 21:31

Ik denk haast van wel! Hoe oud zijn je kinderen?

Reply
Miriam 27 juni 2017 - 13:37

Klinkt goed! Zelf ga ik regelmatig naar een enigszins vergelijkbaar kindermuseum in Rotterdam: Villa Zebra.

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 22:11

Die naam alleen al klinkt heel leuk!!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 juni 2017 - 13:53

Wat een ontzettend leuk museum weg! In Tilburg zit ook zo een ontzettend leuk museum. Natuurmuseum Brabant heet dat.

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 21:36

Daar heb ik wel eens van gehoord inderdaad, lijkt me ook erg leuk!

Reply
Mellanie 27 juni 2017 - 14:45

Vroeger als klein kind vond ik het altijd geweldig om dit soort dingen te bezoeken, al vond mijn moeder het nooit wat aan.. haha! Zolang het kind maar naar zijn zin heeft 🙂 Jammer dat het zo ver weg is.. Maar als je in de buurt bent lijkt het me een kijkje waard.

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 21:32

Leuk om zelf dan misschien juist ook met je kids te gaan, bij dit museum is het voor jong en oud leuk!

Reply
Rachel Kromdijk 27 juni 2017 - 15:24

altijd leuk en erg leerzaam!

Reply
Stephanie van der Wal 27 juni 2017 - 21:32

Precies!

Reply
Diana 29 juni 2017 - 21:50

Vind zulke museaums dan wel weer leuk. Ben zelf altijd wel te vinden in museaums met heel veel geschiedenis en dan bedoel ik echt met mummy’s haha.

Reply
Stephanie van der Wal 29 juni 2017 - 22:10

Dat zouden mijn jongens ook geweldig vinden denk ik… echte mummies!!

Reply
Daphne van Schie 30 juni 2017 - 12:23

Heerlijk dit soort uitjes.Vond ik vroeger ook zo leuk om te doen als kind.

Reply
Lonneke Rempt 30 juni 2017 - 19:05

Dit zijn nou eens leuke uitjes voor kinderen. Leuk concept zo dat het kind ook wat kan doen, dan maakt het de beleving veel echter.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.