Home MOM 5x waarom je foto’s moet maken van de NICU-Periode

5x waarom je foto’s moet maken van de NICU-Periode

by Cassandra 10 mei 2016 9 comments
5x waarom je foto’s moet maken van de NICU-Periode

De Nicu-periode is een heel spannende periode voor zowel ouders als kind, je hebt het gevoel alsof je in een grote achtbaan bent beland en dingen gaan soms als een waas aan je voorbij. Vrijwel iedere ouder laat foto’s maken van zijn pasgeboren baby, dus vandaag 5x waarom je foto’s moet maken tijdens de NICU-periode

Het is GRATIS!

Vrijwel elke non-profit organisatie die werkt met een NICU ziekenhuis heeft biedt deze gratis service aan. Over het algemeen krijg je de (bewerkte) foto’s per e-mail toegestuurd. Je kunt dit aanvragen bij Stichting Earlybirds 

NICU-periode prematuur

Het is Makkelijk!

Niet alleen is de service gratis, maar de professionele fotograaf komt ook bij jou in het ziekenhuis om foto’s van je baby in de couveuse of open wieg te maken. Ze maken zelfs een mooie familie foto of een foto waarbij je bezig bent met de verzorging van je kindje. Je hoeft dus niet speciaal naar een fotostudio, hoe makkelijk is dat?! Zo kun je bijvoorbeeld al de allereerste mijlpalen zoals het dragen van kleding, voor het eerst uit een flesje drinken of het eerste huid op huid contact vastleggen.

NICU-periode prematuur

Het is prachtig!

Mobiele telefoons zijn geweldig en hun camera’s blijven verbeteren, maar niets kan de vaardigheden en kennis die professionele fotografen hebben in het draaien van een enigszins lelijke ruimte in iets moois te vervangen. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, er zijn snoeren, monitoren, veel grote lelijke machines die het leven intimideren… maar wanneer die professionele lenzen focussen op kleine voeten en handen van je baby vervaagt alles naar de achtergrond en wordt de echte schoonheid en menselijkheid van je baby vastgelegd. Serieus, in het midden van alle NICU chaos, wat is er beter dan dat?

NICU-periode prematuur

Het is normaal!

Ik weet het, het verblijf op de NICU is alles behalve normaal, het is niet iets wat je voor ogen had van te voren. Een manier om het voor ouders toch een soort van normaal te maken is door onder deze nieuwe omstandigheden foto’s te laten maken van de pasgeborene. Vrijwel iedere moeder laat foto’s maken van hun op tijd geboren en voldragen kindje, dus waarom niet van onze prematuren? Het maakt niet uit hoe klein of kwetsbaar je baby is, de geboorte van dit nieuwe leventje moet gevierd worden! Dus pronken met die mooie pasgeborene van jou!

NICU-periode prematuur

Het is belangrijk !

Het vastleggen van elk mogelijk moment van de reis van je baby in de NICU is niet iets wat je ooit zal willen vergeten, daarnaast gaat de tijd zo snel en wordt er op het moment zelf zoveel aan je getrokken dat de foto’s je een mooie herinnering kunnen geven. De foto’s in de NICU zijn net zo belangrijk als de foto’s van de toekomstige eerste dag van de kleuterschool, middelbare school afstuderen, en zelfs de trouwfoto’s van je baby. 

Dit waren mijn 5 x waarom je foto’s moet maken tijdens de NICU-periode, heb jij nog een mooie reden en heb jij foto’s laten maken tijdens de NICU-periode? Laat het me weten in de reacties hieronder.

9 comments

Vlijtig Liesje 10 mei 2016 - 09:39

Ik kan me ook voorstellen dat het goed is voor de verwerking. Ook later nog!

Reply
Jessica 10 mei 2016 - 16:30

Deze tijd maak je vaak in zo een roes mee, en foto’s je kunnen helpen om eens te overdenken hoe zwaar het was waardoor je het beter kan verwerken. Ik vind deze bovenstaande foto’s echt prachtig.

Reply
Jodi - liefthuis 10 mei 2016 - 19:14

Mooi…zo begrijpelijk

Reply
Suzanne 28 augustus 2016 - 22:13

Omdat je niet alleen mooie dingen moet vastleggen, maar ook soms moeilijke, ingewikkelde, pijnlijke dingen. Inderdaad, misschien niet om in te lijsten of op verjaardagen rond te laten gaan, maar wel om te bewaren, af en toe eens naar te kijken en te herinneren.

Reply
Zwaan 29 augustus 2016 - 09:42

Jammer dat dit er 26 en 24 jaar geleden nog niet was. we hebben er amper foto’s van. Er was toen ook nog geen digitale fotografie, je ging zuinig om met je fotorolletje…..
Zo mooi dat ouders nu gebruik kunnen maken van de fotografen van bijvoorbeeld Early Birds

Reply
54 winacties op Nationale Mama Bloggers Dag | Win Sans Online Shoptegoed! | Momambition.nl 11 september 2016 - 15:22

[…] 5x waarom je foto's moet maken van de NICU-Periode […]

Reply
Dees 26 april 2017 - 21:29

Bij ons is er nooit iets verteld over early bird dus heb alleen veel foto’s die we zelf hebben gemaakt imcl draadjes en sonde voeding
Maar vind de early bird shoots altijd zo mooi en puur

Reply
Annabel 12 februari 2018 - 18:36

Wat een mooie foto’s! Zo waardevol ❤️ De liefde straalt er vanaf ✨?

Reply
Cassandra 13 februari 2018 - 09:14

Wat een ontzettend lieve reactie <3

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.