Al sinds wij samen zijn is het een dingetje hier thuis. De discussie luidt; Echte Kerstboom vs. de Kunst Kerstboom. Manlief wil uiteraard de echte en ik (denkend aan het gemak én het stofzuigen) ga liever voor een fake exemplaar. Waar ga jij het liefst voor?

Echte Kerstboom vs. Kunst Kerstboom

Nou ik kan het je vertellen..Het is zover hoor! Mijn man heeft mij dit jaar dan eindelijk weten om te praten en in plaats van onze kunstige nepperd, zijn de dit jaar voor een echte kerstboom gegaan. Eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop, ik kan namelijk niet met kamerplanten omgaan. Hoe lief ik ze ook toespreek, die dingen gaan altijd dood bij mij. Ik zag er vooral tegen op om een boom uit te zoeken, en dan nog op te halen en mee te slepen, want ja wij hebben momenteel geen auto, dus hoe krijgen wij dat ding dan thuis?

echte kerstboom vs kunstkerstoom

echte kerstboom vs kunstkerstoom

De kerstboom thuis bezorgd

Via tuincentrum.nl hebben we een prachtige Nordmann kerstboom gevonden van 150 cm. En hij werd gewoon thuisbezorgd op een moment dat wij thuis waren.. Gratis! Kijk dat is service! Geen gedoe en geen gesleep, gewoon bestellen vanuit je luie stoel in je huispak en vervolgens een paar dagen later je deur open doen.

Maar dan besef je ineens dat je dus een echte kerstboom in huis hebt en je dus helemaal niet weet hoe je hiermee om moet gaan… Dus na wat gegoogle hebben we hem eerst laten acclimatiseren in een emmer met water in onze koude hal. Een dag. Dat is wat werd geadviseerd. Inmiddels staat hij in volle glorie in onze woonkamer te pronken met wit, zwart en gouden versiersels. Is eens wat anders, want de voorgaande jaren heb ik de kerstboom altijd helemaal wit versierd gehad. Toch heb ik het idee dat ik nog iets mis in mijn heerlijk geurende echte kerstboom.

Heb jij nog leuke tips of aanvullingen voor onze eerste echte kerstboom?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme