Home KIDS DIY | Geboortekaartje zelf maken

DIY | Geboortekaartje zelf maken

by Melissa van 't Slot 1 maart 2018 13 comments
DIY | Geboortekaartje zelf maken

Heb jij moeite met het kiezen van een leuk kaartje? Melissa maakte haar geboortekaartje zelf en deelt vandaag hoe je hem kunt maken. 

DIY Geboortekaartje

Tegenwoordig is er een hoop keus in geboortekaartjes. Tijdens mijn zwangerschap heb ik er een heleboel bekeken, ansichtkaarten bestellen is natuurlijk een stuk makkelijker, maar er was er geen een die mij echt aansprak. Ik vond het erg veel van hetzelfde. Er waren zelfs momenten dat ik het onzin vond om een geboortekaartje te maken en versturen. Een vriendin van mij zei dat ik daar waarschijnlijk spijt van ging krijgen, nog maar even verder zoeken dan.

Toen mijn man mij een voorbeeldje stuurde van wat hij leuk zou vinden (ja ja ik heb een man met een mening;)) was ik verkocht.

DIY Geboortekaartje wekker

Benodigdheden

  • Een retro wekker,  via marktplaats had ik een leuke blauwe retro wekker gevonden. Komt u de wekker ophalen? Hoog zwanger en twee uur rijden om een wekkertje op te halen.. Nee bedankt.
  • Dumbells: Mijn man zei: die heb ik nog wel ergens… Ik had ze na 3 verhuizingen überhaupt nog nooit gezien. Ze lagen nog steeds bij z’n ouders op zolder.
  • Meetlat: in onze mega garage die uitpuilt met gereedschap hadden we nog wel een duimstok liggen
  • Alfabet: om z’n naam te kunnen spellen hebben we hele leuke handgemaakte houten blokken besteld. Deze kunnen we over een tijdje natuurlijk gebruiken om mee te spelen .
  • Last but not least: de baby! We kregen vlak voor de geboorte al de vraag of het geboortekaartje al af was, de meeste mensen hebben alles al klaar staan en hoeven alleen nog maar op bestellen te drukken. Echter miste wij nog een vrij essentieel onderdeel.

DIY Geboortekaartje blokletters

De setting:

Wij hebben op de slaapkamer het plafond open tot de nok en een open zolder. lekker stoffig inderdaad. Manlief op z’n buik op de zolder met camera, spulletjes op een kleed, baby’tje erop en foto’s maken maar! Echter besloot Bram dat het toch echt tijd was voor een dutje. Een half uur en 186 foto’s later besloot hij toch heeeeel even zijn oogjes open te doen. Check!

Het resultaat:

Na wat photoshop capriolen en een proefdrukje waren we tevreden! Zie hier het resultaat van Bram z’n DIY geboortekaartje:

DIY Geboortekaartje

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn DIY Geboortekaartje. Hebben jullie zelf een geboortekaartje gemaakt of hebben jullie een kaartje uitgekozen?

Dit vind je misschien ook leuk

13 comments

Astrid 1 maart 2018 - 18:19

Wat knap zelf gedaan! En wat een knappe baby! Mijn moeder kan heel goed overweg met Photoshop en heeft ons geboortekaartje gemaakt. Vond het leuk dat we op deze manier iets unieks hadden.

Reply
Melissa 1 maart 2018 - 18:59

Zowel het kaartje als de baby zijn inderdaad goed gelukt 😉 (al zeg ik het zelf)
Wij vonden het ook leuker om zelfs iets te maken. Vonden wij wat persoonlijker.

Reply
Angelique 1 maart 2018 - 18:28

Heel leuk gedaan!

Reply
Miranda de Jong 1 maart 2018 - 18:30

Wat ontzettend leuk bedacht zeg!

Reply
Jamey 1 maart 2018 - 18:51

Wat super schattig zeg!

Reply
Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 1 maart 2018 - 18:53

Leuk bedacht! Heel origineel! Mijn vader tekent veel en ontwerpt onze kaartjes. Twee jaar geleden hebben we met Roan nog in mijn buik gezwommen met schildpadden op Curaçao, dus het thema is schildpadjes geworden. Nu is baby 2 onderweg (uitgerekend over een maand) en tekent m’n vader weer een variant met schildpadjes. Extra bijzonder vinden wij 🙂

Reply
Cassandra 11 oktober 2016 - 23:58

Dat klinkt wel ontzettend leuk zeg! En wat bijzonder inderdaad dat je vader het heeft ontworpen! Ik wens je nog een hele fijne zwangerschap toe en heel veel succes met de laatste loodjes! <3

Reply
Jessica Mosterd 1 maart 2018 - 18:55

Wat origineel ..heel leuk.wij hadden standaard kaartjes alle drie even groot en wit maar wel hele verschillende afbeeldingen

Reply
Jamey Herben 7 maart 2018 - 09:31

Wat grappig Haha! Nooit over nagedacht om dit te doen.

Reply
Nathalie 12 maart 2018 - 18:20

Wat een mooi kaartje! Wij hebben ook een soortgelijke foto gemaakt.

Reply
Rachel 13 maart 2018 - 21:31

Wat super leuk zeg. Wij hebben het kaartje door een vriend laten ontwerpen die bij beide kaartjes er wat extraatjes in heeft verstopt. Bij de onthulling van de kaartjes moest ik dan ook flink huilen…. of waren dat de hormonen?

Reply
Cassandra 15 maart 2018 - 08:55

Ahhhh wat mega lief! Ik denk een beetje van beide? Maar ik keur de tranen goed hoor, ik zou ook watervallen hebben hahah!

Reply
Nicole Orriëns 22 maart 2018 - 11:58

Ik vind dit een heel leuk idee. Er zijn zoveel kaartjes dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op deze manier is het in ieder geval uniek!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.