Home AMBITION Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek

Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek

by Cassandra 13 februari 2018 19 comments
Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek

Wij thuiswerkende ambitieuze moeders maken nogal wat uurtjes op ons eigen thuiskantoortje en een kantoor is natuurlijk niet compleet zonder een bureau en een goede bureaustoel. En dat laatste is waar ik je in dit artikel wat meer over ga vertellen. Ik werk uiteraard vanuit huis en omdat ik jaarlijks toch weer langs de fysio moet is een goede bureaustoel voor mij echt essentieel. Gelukkig bestaan er naast de lelijke standaard bureaustoelen ook mooie design bureaustoelen. Ik laat je in dit artikel mijn favoriete design bureaustoel zien: 

Een design bureaustoel op je werkplek

Er bestaan zoveel soorten design bureaustoelen en heel opvallend is dat de meeste design bureaustoelen een felle kleur hebben. Dat is natuurlijk heel erg persoonsgebonden en daar moet je dus van houden. Zelf vind ik het wel een echte eye-cather geven aan je kantoortje.

Het belangrijkste is dat de design bureaustoel comfortabel is, maar ook functioneel. Dus hij moet bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar zijn. Ik ben maar een klein vrouwtje en mijn huidige stoel is bijvoorbeeld te laag voor mijn bureau. Dat resulteert dus in een pijnlijke rug en nek. Wanneer je zelf op zoek gaat naar een design bureaustoel raad ik je aan om meerdere stoelen uit te proberen en echt te kijken naar wat jij mooi vindt, en wat jouw eisen zijn. Maak gerust een lijstje!

De Pair Chair van Fritz Hanzen: mijn favoriet!

De bureaustoelen van Fritz Hansen zijn toch wel mijn favoriet. Fritz Hansen is Deens Designmerk welke zijn geschiedenis begint in 1872 in Kopenhagen wanneer de ondernemende meubelmaker zijn handelsvergunning krijgt. Het merk heeft inmiddels een flinke high-end reputatie opgebouwd met zijn ontwerpen: zo ontwierp hij diverse meubelen voor o.a. het stadhuis van Kopenhagen, de Universiteitsbibliotheek, de Hoge Raad en meer.

De Pair Chair van Fritz Hanzen, ontworpen door Benjamin Hubert, is mijn favoriet. Naast het prachtige uiterlijk, zit deze design bureaustoel ook nog eens heerlijk! Yes ik heb hem geprobeerd!design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

Chair of opportunity

Deze design bureaustoel zou ik heel graag in mijn thuiskantoortje willen neerzetten. Het fijne aan deze ‘chair of opportunity’ is dat je niet alleen het onderstel zelf kunt kiezen, maar ook de kleursamenstelling. Zo personaliseer je je design bureaustoel naar je eigen wensen en kun je het zo bont maken als je zelf wilt..

Je kunt als onderstel voor een bureaustoel het beste kiezen voor de wieltjes variant, dan kun je hem namelijk ook in hoogte verstellen. Wel zo ergonomisch. Daarnaast kun je deze Pair Chair ook simpel uitbreiden met een armleuning. Zo wordt thuiswerken echt een feestje!

design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

60 jaar Fritz Hansen! Hoera!

Fritz Hansen viert overigens haar 60 jarig jubileum en heeft daarom een aantal exclusieve pronkstukken voor je interieur laten maken. Ik vind de drop chair echt helemaaaaal geweldig, de vormen, de goudkleurige (23 karaats!) poten. Heel erg chique en absoluut design!  Hier word ik een beetje hebberig van want deze eye-catchers zouden hier echt ontzettend goed aan onze eettafel passen. Nu nog eventjes sparen, want deze Anniversary editie kost ff €956,- per stoel *oops*….

design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

Heb jij ook een mooie design bureaustoel op je (thuis)werkplek?

Summary
Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek : Pair Chair van Fritz Hansen
Article Name
Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek : Pair Chair van Fritz Hansen
Description
Wij thuiswerkende ambitieuze moeders maken nogal wat uurtjes op ons eigen thuiskantoortje en een kantoor is natuurlijk niet compleet zonder een bureau en een goede bureaustoel. En dat laatste is waar ik je in dit artikel wat meer over ga vertellen. Ik werk uiteraard vanuit huis en omdat ik jaarlijks toch weer langs de fysio moet is een goede bureaustoel voor mij echt essentieel. Gelukkig bestaan er naast de lelijke standaard bureaustoelen ook mooie design bureaustoelen. Ik laat je in dit artikel mijn favoriete design bureaustoel zien: 
Author
Publisher Name
Momambition
Publisher Logo

Dit vind je misschien ook leuk

19 comments

Nicole Orriëns 13 februari 2018 - 09:01

Nee, ik zit op een ordinaire keukenstoel achter mijn bureau. Een stoel met wieltjes lijkt me wel heel fijn.

Reply
MamaPlaneet 13 februari 2018 - 09:13

Ik ken Frits Hansen niet maar het klinkt heel goed. Ik ben benieuwd of het voor mijn rug ook zou werken. Ik kan namelijk niet heel lang stilzitten door de pijn in mijn onderrug.

Reply
Ellen Das 13 februari 2018 - 11:14

Wauw deze designstoelen zijn inderdaad prachtig. Of ik ook op een designstoel zit? Ik weet niet of een oerdegelijk Stokke daar ook onder valt? De prijs is in elk geval iets vriendelijker en dat gaat bij design toch vaak hand in hand 😉 Ik ben blij met mijn Stokke en heb sinds ik deze gebruik stukken minder last van nek en schouders. Maar als ik ooit mijn eigen kantoortje in mag richten, dan weet ik nu wel wat er op mijn verlanglijstje staat…

Reply
Amy 13 februari 2018 - 12:16

Wat een mooie stoelen! Voor mij zou het waarschijnlijk niet echt werken aangezien ik een speciale ergonomische stoel heb voor mijn rug.

Reply
melissa 13 februari 2018 - 13:22

Wat een prachtige stoelen. Zelf zit ik op een cheap ass stoel met wieltjes.

Reply
Dhini.NL | Dhinivh (@DhiniNL) 13 februari 2018 - 14:22

Hele mooie bureaustoel. Bureautoel van mijn man is al versleten. Het is tijd voor nieuw. Wel handig met wieltjes

Reply
beautyandlifebycecilia 13 februari 2018 - 14:23

Waaauw prachtige stoelen haha ik zit op een ikea bureaustoel als die niet bezet is door de kitten

Reply
allaboutbertina 13 februari 2018 - 15:43

Wat een leuke stoelen. Zelf ben ik ook nog opzoek naar zo’n stoel als de Chair of opportunity.
Zelf heb ik een hele goedkope maar ik wil het liefst zo’n een omdat het gewoon veel mooier staat.

Reply
Manon 13 februari 2018 - 16:13

Ik zit nu op een eetkamerstoel haha, maar die tweede vind ik wel heel erg mooi!

Reply
Jamey Herben 13 februari 2018 - 21:17

Ik heb een hele simpele bureaustoel. Maar goed ik werk 9 van de 10x op mijn laptop op de bank haha

Reply
susanzielhuis 13 februari 2018 - 22:43

Mooi merk! Kende ik nog niet! Ik heb een fijn stoeltje van de Kwantum, kan ook mooi beneden staan als er visite is ofzo. Moet eigenlijk wel een ergonomisch verantwoord stoeltje hebben want zoals m’n papa altijd zegt: je hebt maar 1 rug, haha… xo!

Reply
Fleur 14 februari 2018 - 00:12

Ik heb wel een bureau, maar zit toch ook regelmatig op de bank of aan de eetkamertafel. Voor mijn rug zou ik eigenlijk wel op een betere stoel moeten zitten. Deze zijn ook echt wel erg mooi

Reply
misseagles 14 februari 2018 - 11:20

Oh die dropchair is echt gaaf! Zelf heb ik dus nog geen goede bureaustoel. Heel slecht eigenlijk..

Reply
ekebrouwer 14 februari 2018 - 15:40

Oh, die met die gouden pootjes! Prachtig gewoon. Momenteel werk ik veel onderuit gezakt op de bank, dat trekt mijn babybelly het beste, haha.

Reply
Mariëlle | Me-licious 16 februari 2018 - 08:36

Ik heb er eentje uitgezocht die goed ergonomisch en comfortabel zit, want dit is belangrijker als je overdag ook al de hele dag achter de computer zit!

Reply
Cassandra 16 februari 2018 - 15:20

Dat is het fijne aan deze stoel, die kun je zo ergonomisch maken als je zelf wilt 🙂

Reply
Debbythechocoholic 17 februari 2018 - 19:11

Zo een mooie inspiratie voor designer bueaustoelen. Wijzelf hebben een bureaustoel van de Ikea, deze is ondertussen al gemolesteerd door onze katten..

Reply
Layla 18 februari 2018 - 19:15

Ik vind het hele mooie design stoelen! IK ben ook wel benieuwd of ze comfortabel zijn.

Reply
Zo creëer je een aangenaam werkklimaat | Momambition.nl 7 maart 2018 - 06:01

[…] AMBITION […]

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.