Home KIDS De rotklusjes van het ouderschap

De rotklusjes van het ouderschap

by Cassandra 28 januari 2018 19 comments
De rotklusjes van het ouderschap

Er zijn toch altijd wel dingen aan het ouderschap waar je niet zo blij van wordt en probeert uit te stellen of door te geven aan je partner. Denk aan die enorme poepluier 😛 Ik vertel je vandaag hoe ik met deze rotklusjes van het ouderschap om ga en wie het meeste doet…

De rotklusjes van het ouderschap

Ik werd door Kimberly van BeebsandMoms.nl gevraagd om de rotklusjes van het ouderschap tag in te vullen. Een vragen met allerlei rotklusjes die je in het ouderschap tegenkomt en die je het liefst door le husband laat doen zodat jij met je wijntje kunt blijven door Netflixen.

rotklusjes van het ouderschap Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris

De 8 vragen over rotklusjes van het ouderschap

Ik zal de 8 vragen van de rotklusjes van het ouderschap tag, hier nog ff op een rij zetten voor als jij de tag ook graag wilt invullen op jouw blog en dan gaan we daarna aan de slag met alle antwoorden.

  1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind
  2. En de teennagels?
  3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
  4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
  5. Wie verschoont luiers of mag op de wc vieze billen poetsen?
  6. En wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?
  7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
  8. En wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Liever niet zo vaak. Maar zeker wel eens per week. De nageltjes van Leia groeien mega hard. Toen ze nog kleiner was heb ik haar een keer per ongeluk in de vinger geknipt. Ik heb er nog een rot gevoel over.

En de teennagels?

Ik denk uhm, eens per 2/3 weken ofzo? Haar nageltjes groeien anders echt te ver over haar teentjes heen en dat lijkt me niet echt fijn zitten in schoenen. Wel vind ik dat de meest rottige klus. Op de een of andere manier giert ze het ALTIJD uit als het gaat om haar tenen. Draaaaamaaaa

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Dit doe ik altijd tweemaal per week in verband de gevoelige luchtwegen van Leia. Ze is behoorlijk warmbloedig en zweet best snel, vooral in de zomer. Dan vind ik een schoon bed wel prettig.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Niet zo vaak, ja oppervlakkig wel, zoals haar oorschelp, maar nooit erin. Pas als ik echt daadwerkelijk een vieze klodder zie. Er zit namelijk een schermende laagje in je oor, en daarnaast heeft ze buisjes dus de arts zij dat ik dat sowieso niet zo vaak hoefde te doen. Leia is ook behoorlijk spastisch als het gaat om haar oren, wel logisch opzich ook na al dat gedoe de afgelopen jaren omtrent haar oortjes. Puur trauma.

Arme schat heeft oorontsteking 😢😢

A post shared by Cassandra Pater | Momambition (@momambition.nl) on

Wie verschoont de luiers of mag op de wc de vieze billen poetsen?

Dit doen we allebei? Natuurlijk doe ik het vaker omdat ik meer thuis ben. Maar als hij thuis is, doet hij het net zo lief. Ik probeer een poep luier nog wel eens door te geven aan le husband haha!

Lees ook: De ultieme luiertest

En wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat is hier echt heel verschillend en geen pijl op te trekken. De ene keer hij, de andere keer ik. Als hij moet werken de volgende dag, ben ik wel zo dat ik het overneem. Als ik een belangrijke dag heb met afspraken dan neemt hij het juist over. Stukje balans en elkaar ontzien hoort erbij toch? Nu heeft Leia gelukkig niet al te vaak zulke spooknachten.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dit doe ik altijd, maar als man vrij is, gaat hij ook gewoon mee. En als ik alleen ga wil hij na afloop ook altijd weten hoe het was. Ik vind dit overigens nooit zo erg. Leia reageert er meestal heel goed op en het is hier om de hoek. 5 minuten lopen. 

En Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Wij hebben niet echt oppas. Onze ouders wonen ver (Friesland/Groningen, wij Twente), dus als we echt samen een avondje uit willen is het meestal een heel weekend daar verblijven met z’n allen. Nu heb ik wel een leuke moeder leren kennen op de opvang, en Leia speelt veel met het jochie. Zij heeft dan ook al een keer op Leia gepast afgelopen zomer en doet dit binnenkort weer eens als we naar Isabbel Beernaert gaan. Maar dat regel ik dan…

Wie tag ik voor de rotklusjes van het ouderschap?

Dat waren dan alweer mijn antwoorden op de rotklusjes van het ouderschap. Ik snap alleen niet waarom dit als rotklusjes van het ouderschap worden gezien? Het is gewoon een routine in je leven toch? Daarnaast doen le husband en ik altijd alles samen. Ik zeg vaak genoeg dat ik het dan wel wil doen, maar meneer wil het zelf heel erg graag. Vind ik uiteraard hélemaaaaaal niet erg haha! Nee maar we zijn beide ouders, dus dragen beide de zorg. Natuurlijk werkt hij fulltime, dus doe ik wel net ff iets meer. Maar zoals het naar bed brengen ook… Dat doen om en om of gewoon samen. Dikke prima. Het opruimen van haar speelgoed en bende die ze ervan maakt… Dat vind ik nou wel echt een rotklus! of wat dacht je van boodschappen doen met een kind erbij… En douchen is hier ook altijd zo’n mega ramp. Want oooooh weee als er water op d’r hoofd komt …

Maar van wie wil ik de antwoorden ook wel graag weten? Ik tag Linda van go-or-no-go.nl en Tamara van Digimama.nl om de tag voor de rotklusjes van het ouderschap, ben benieuwd naar de antwoorden!

Wat is jouw top 3 aan rotklusjes van het ouderschap?

Dit vind je misschien ook leuk

19 comments

Nicole Orriëns 28 januari 2018 - 14:02

Ik houd ook erg van een schoon en fris opgemaakt bed. Zeker voor kleine kinderen lijkt me dat ook heel aangenaam.

Reply
Girls-Things 28 januari 2018 - 14:10

Wat een grappige tag. Toen ik zo klein was deden mijn ouders ook inderdaad even veel.

Reply
patricianeemtjemee 28 januari 2018 - 14:12

Leuk om te lezen. En zeker herkenbaar. Ik kende deze tag eerlijk gezegd nog niet, maar misschien vul ik hem ook wel eens in.

Reply
Deborah Hamar 28 januari 2018 - 14:26

haha wat grappig om te lezen. Wat een leuk bed heeft jullie kleine!!
Mijn rotklus aan het ouderschap is op dit moment dat ik hem overal aan moet helpen “herinneren” Zijn kamer opruimen, zijn huiswerk, douchen (want als je dat niet zegt…. ) schone kleding aan trekken… PPFFF pubers!!!

Reply
Cassandra 28 januari 2018 - 14:27

Hahahahha ja die puber fase, dan stinken ze een uur in de wind hahah! Sterkte 😛

Reply
Deborah Hamar 28 januari 2018 - 14:39

haha ja lach maar. Jullie tijd komt ook nog hahaha….

Reply
Cassandra 28 januari 2018 - 16:36

Hahhahahaha! Tell me about it, ik hou nu m’n hart al vast met al die boys die straks met dr willen daten. OPROTTUHHHH! hahah

Reply
Amy 28 januari 2018 - 17:16

Ik hoor over mijn metekindje veel ‘klachten’ als het aankomt op in bad stoppen. Ze heeft echt een enorme hekel aan in bad gaan en roept en tiert altijd de hele buurt bij elkaar! Meestal is het ook nog eens een heel gespetter waardoor de hele badkamer vol water ligt.

Reply
Chantal 29 januari 2018 - 10:41

Ik vind deze tag echt heel leuk om te lezen. Zelf heb ik hem al vaker voorbij zien komen. Echt genieten.

Reply
Billions of Lives 29 januari 2018 - 12:48

Hele leuke tag! Ik ben hem al vaker tegen gekomen en vind het wel echt super leuk om te lezen. Rotklusjes horen er ook bij!

Reply
Fleur 29 januari 2018 - 13:40

Leuk om te lezen; meteen maar weer eens de nagels geknipt

Reply
Anja 29 januari 2018 - 14:39

lLeuk om te lezen, maar ik verwachtte inderdaad ook hele andere vragen 🙂 Dit zijn meer alledaagse dingen die erbij horen.

Reply
Nicole Orriëns 29 januari 2018 - 14:53

Ik leerde van de kraamzorg dat het beter was om de nageltjes zachtjes te ‘scheuren’ als het ware dan te knippen.

Reply
Verena 29 januari 2018 - 16:43

Ik heb nog geen kinderen, al wil ik ze wel heel graag. Maar door dit soort klusjes, denk ik vaak: laat nog maar even zitten!

Reply
Marjolein (@goedhardt) 30 januari 2018 - 12:17

leuk om mee te lezen. Ik heb met valgen een teen knip drang of het bed opmaken ritueel. Er zit eigenlijk geen lijn in. Leuk om met jou mee te lezen

Reply
Marieke 30 januari 2018 - 21:46

ohhh dat had ik dus ook. Mijn zoontje was een maand of drie toen ik hem in zijn duim knipte. Zo erg!!

Reply
mamaisthuis 31 januari 2018 - 09:53

Leuk stuk en mooie foto’s! Ik heb niet echt een erge hekel aan dingen, hoewel ik strijken en de badkamer echt een drama vind : )

Reply
Inge 31 januari 2018 - 18:36

haha, die vragen. Dan zie je zo die dagen voorbij flitsen waarop die rotklusjes voorkomen!
Ze horen er ook allemaal bij natuurlijk

Reply
thatslifexyz 31 januari 2018 - 21:32

Leuke tag vind ik dit. Heb ‘m zelf ook ingevuld. ? Leuk ook om antwoorden van anderen een te lezen.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.