Net als vele anderen heb ik zo’n denkbeeldig lijstje met dingen die ik nog wil zien of ooit nog eens wil ondernemen. Een bucketlist. Het enige nadeel is dat ik het niet op papier heb staan, dus ik dacht laat ik een bucketlist reeks gaan maken waarin ik deze week start met mijn weekendjes weg bucketlist: 

Bucketlist : top 4 weekendjes weg die ik nog wil ondernemen

Italiaanse Romantiek

Ik heb iets met Italië. Ik ben een echte pasta liefhebber, en bezwijk voor Italiaanse auto’s en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige mode merken.  En als we ooit nog ons geregistreerde partnerschap omzetten naar een volwaardig huwelijk, dan zou ik het liefst gaan voor een Italiaanse bruiloft. Een weekendje Venetië of Rome staat dan ook echt wel hoog op mijn weekendjes weg bucketlist. Al zou ik een week ook geen probleem vinden haha!

Een minicruise naar Engeland of Schotland

Oke, eerlijk is eerlijk. Ik heb deze gave overtocht naar New Castle precies 10 jaar geleden al gedaan, maar… Ja er is altijd een maar.

Het was toen december en het was rot weer. De zee was woest en dit zorgde ervoor dat we 2 uur later dan gepland aankwamen. Hierdoor kwamen we de dag erna ook 2 uur later aan en dit zorgde ervoor dat we dus minder tijd hadden om New Castle te verkennen. Zo jammer want het winkelcentrum daar is echt fantastisch, en ik baalde een stiekem wel een beetje dat we tijd hadden verloren. Het is daar echt prachtig en vooral heel gezellig. Echt wel een aanrader om (opnieuw) heen te gaan, vooral de Bingo (in het engels) op de boot was echt hilarisch! Daarnaast heb je op de boot een taxfree winkeltje en is er van aaaaaaalles toe doen.

Dit wil ik dus absoluut nog een keer opnieuw doen, want ondanks de vertraging was het wel echt een super weekend! En daarom heb ik ook even meegedaan met deze toffe actie van Spring Explorer waarbij je een rondreis kunt winnen door Engeland of Schotland. Dus mocht jij dit ook tof vinden, meedoen!

bucketlist

Tropical Island Resort Duitsland

op ongeveer 60 km van Berlijn heb je een speciaal bungelow/waterpark (denk aan een soort Center Parcs) zitten, Tropical Islands. Een oud-collega van mij is hier een keer geweest en na het zien van de foto’s MOET ik hier gewoon een keer heen. Wel met kind uiteraard want wat zal dochter zich goed vermaken daar. Slapen in een tipi tent is natuurlijk helemaal gaaf!

weekendjes weg bucketlist reis

Auswitz

Nog een ‘mooie’ voor deze bucketlist is absoluut een bezoek aan het concentratiekamp Auswitz. Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in alles rondom WO II. Een bezoek aan dit kamp is natuurlijk alles behalve mooi, maar het is wel een stukje geschiedenis wat in leven gehouden moet worden. Puur om de mensen die daar zijn gestorven te herdenken.

Dit is overigens niet iets waar ik mijn dochter op deze leeftijd mee naar toe zou nemen. Maar ik vind het wel belangrijk dat zij dit stukje geschiedenis meekrijgt, dus wellicht is het handig om dit te doen in haar tienerjaren.

Wat staat er op jouw weekendjes weg bucketlist? Heb jij nog gave toevoegingen voor ons?

afbeeldingen via Shutterstock

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme