Home MOMPersoonlijk Bucketlist : top 4 weekendjes weg die ik nog wil ondernemen

Bucketlist : top 4 weekendjes weg die ik nog wil ondernemen

by Cassandra 29 maart 2017 18 comments
Bucketlist : top 4 weekendjes weg die ik nog wil ondernemen

Net als vele anderen heb ik zo’n denkbeeldig lijstje met dingen die ik nog wil zien of ooit nog eens wil ondernemen. Een bucketlist. Het enige nadeel is dat ik het niet op papier heb staan, dus ik dacht laat ik een bucketlist reeks gaan maken waarin ik deze week start met mijn weekendjes weg bucketlist: 

Bucketlist : top 4 weekendjes weg die ik nog wil ondernemen

Italiaanse Romantiek

Ik heb iets met Italië. Ik ben een echte pasta liefhebber, en bezwijk voor Italiaanse auto’s en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige mode merken.  En als we ooit nog ons geregistreerde partnerschap omzetten naar een volwaardig huwelijk, dan zou ik het liefst gaan voor een Italiaanse bruiloft. Een weekendje Venetië of Rome staat dan ook echt wel hoog op mijn weekendjes weg bucketlist. Al zou ik een week ook geen probleem vinden haha!

Een minicruise naar Engeland of Schotland

Oke, eerlijk is eerlijk. Ik heb deze gave overtocht naar New Castle precies 10 jaar geleden al gedaan, maar… Ja er is altijd een maar.

Het was toen december en het was rot weer. De zee was woest en dit zorgde ervoor dat we 2 uur later dan gepland aankwamen. Hierdoor kwamen we de dag erna ook 2 uur later aan en dit zorgde ervoor dat we dus minder tijd hadden om New Castle te verkennen. Zo jammer want het winkelcentrum daar is echt fantastisch, en ik baalde een stiekem wel een beetje dat we tijd hadden verloren. Het is daar echt prachtig en vooral heel gezellig. Echt wel een aanrader om (opnieuw) heen te gaan, vooral de Bingo (in het engels) op de boot was echt hilarisch! Daarnaast heb je op de boot een taxfree winkeltje en is er van aaaaaaalles toe doen.

Dit wil ik dus absoluut nog een keer opnieuw doen, want ondanks de vertraging was het wel echt een super weekend! En daarom heb ik ook even meegedaan met deze toffe actie van Spring Explorer waarbij je een rondreis kunt winnen door Engeland of Schotland. Dus mocht jij dit ook tof vinden, meedoen!

bucketlist

Tropical Island Resort Duitsland

op ongeveer 60 km van Berlijn heb je een speciaal bungelow/waterpark (denk aan een soort Center Parcs) zitten, Tropical Islands. Een oud-collega van mij is hier een keer geweest en na het zien van de foto’s MOET ik hier gewoon een keer heen. Wel met kind uiteraard want wat zal dochter zich goed vermaken daar. Slapen in een tipi tent is natuurlijk helemaal gaaf!

weekendjes weg bucketlist reis

Auswitz

Nog een ‘mooie’ voor deze bucketlist is absoluut een bezoek aan het concentratiekamp Auswitz. Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in alles rondom WO II. Een bezoek aan dit kamp is natuurlijk alles behalve mooi, maar het is wel een stukje geschiedenis wat in leven gehouden moet worden. Puur om de mensen die daar zijn gestorven te herdenken.

Dit is overigens niet iets waar ik mijn dochter op deze leeftijd mee naar toe zou nemen. Maar ik vind het wel belangrijk dat zij dit stukje geschiedenis meekrijgt, dus wellicht is het handig om dit te doen in haar tienerjaren.

Wat staat er op jouw weekendjes weg bucketlist? Heb jij nog gave toevoegingen voor ons?

afbeeldingen via Shutterstock

18 comments

serafina 29 maart 2017 - 09:01

Engeland hebben m’n man en ik vorig jaar gedaan! superleuk, het leek opeens terug ons huwelijksreis! lekker romantisch, grappig, maar de kids erg gemist! Auswitz is ook onze goal, hier moeten we naartoe … ons grote doel is ook om met het hele gezin naar zuid-afrika te gaan! als sinds ik m’n huwelijk plande heb ik deze drang, en ze word gewoon groter!!!

Reply
Cassandra 29 maart 2017 - 12:20

Ah gaaf! mijn schoonouders zijn naar Afrika geweest. Moet echt prachtig zijn! Mijn ultieme Reis bucketlist gaat nog komen hoor! hahah. Maar engeland is zeker heel mooi en de moeite waard

Reply
Anne 29 maart 2017 - 09:24

Mooie doelen! Bij mij staan de Scandinavische landen hoog op mijn lijstje. Het lijkt me prachtig om de ongerepte natuur te aanschouwen.

Reply
Cassandra 29 maart 2017 - 12:19

Die staat in mijn reis bucket list (die nog online moet komen haha!) Lijkt me idd prachtig

Reply
Vlijtig Liesje 29 maart 2017 - 10:20

Mij spreekt Schotland erg aan. Ook door de serie Outlander : )

Reply
Layla 29 maart 2017 - 12:26

Mooie doelen. Italie staat ook op mijn lijstje

Reply
Shirin 29 maart 2017 - 12:36

Aaaah ik wil overal heen dat is een beetje mijn probleem ? Met man lief probeer ik elk jaar een ding van mijn lijstje af te strepen! Dit jaar was het Gent vorig jaar Londen, Parijs hebben we ook al gehad en Venetië… maar we gaan nog lekker even door! Overigens is Londen echt mijn ultieme stad!! Als je toch met je cruise die kant op gaat moet je daar echt heeen?

Reply
Marushi 29 maart 2017 - 13:43

Ik zou ook nog graag een keer naar Italië willen. Maar er staat nog zoveel op mijn bucketlist.

Reply
Cassandra 29 maart 2017 - 13:47

Daarom deel ik hem maar ook op in meerdere posts hahah!

Reply
Roelina 29 maart 2017 - 14:53

Gaan, gaan, gaan, dat kan ik alleen maar zeggen. En rome is zooo mooi. ik ben daar drie keer geweest en zou zo weer teruggaan. Ik kijk ook meteen even naar je idee voor dat waterpark. Lijkt me erg leuk met kids.

Reply
Linda 29 maart 2017 - 18:57

Rome en Venetië zijn inderdaad schitterend naar zeker voor Rome is zelfs een week erg kort zoals je zelf al aangeeft. Zelf zou ik graag nog naar new york willen of Reijkjavik maar denk dat een weekend dan ook niet voldoende is.

Reply
Cassandra 29 maart 2017 - 19:04

NY is ook absoluut 1 voor op de Bucketlist, maar dan wel de reis bucketlist, want een weekend is echt veeeeeeeeeeeel te kort haha! Heb wel aangetrouwde familie nu daar zitten (tucson arizona) dus die droom MOET gewoon een x werkelijkheid kunnen worden haha! Reijkjavik lijkt me idd ook wel bijzonder!

Reply
MamaPlaneet 29 maart 2017 - 19:12

Tropical Islands lijkt mij inderdaad erg leuk. Italië staat ook op mijn denkbeeldige bucketlist. Leuk idee trouwens. Misschien dat ik het binnenkort ook eens doe.

Reply
Jamey 29 maart 2017 - 20:29

Mooi lijstje! Ik wil zelf nog dolgraag een keer naar Thailand terug. Niet echt een citytrip maar wel op Mn bucketlist!

Reply
lotuswritings84 30 maart 2017 - 07:10

Toscane lijkt me ook fantastisch (misschien geïndoctrineerd door al die kookprogramma’s haha). Rome schijnt idd ook fantastisch te zijn en Venetië.. Noord-Engeland en Schotland wil ik ook nog eens heen. Mooi lijstje, kende alleen die plek in Duitsland niet (dat topical island resort)

Reply
Miryam 30 maart 2017 - 09:37

Wat leuk deze post!!! Tropical Island Resort wil ik met de kids een keer naartoe. Verder Ibiza, motor tour door Portugal (moet een v ons nog wel een motorrijbewijs halen ?), Marrakech en een rondreis door Indonesië.
Enne yup, ik was dat meisje uit Twente? Keertje naar de Ikea lijkt me een top idee ?

Reply
Cassandra 1 april 2017 - 01:10

Jaaaa leukkkkk! Moeten we even gaan plannen dan! Lijkt me gezellig! Haha ja ik wil die landen zeker ook nog wel zien, maar niet in 1 weekend aha! Reis bucket list gaat nog komen 😀

Reply
Ilse Verhoeven 30 maart 2017 - 17:44

Venetië hebben wij vorig jaar gedaan.

Auswitz wil ik eens doen als de kinderen groter zijn.

Ireland staat hier op mijn wishlist en New York ook.

Reply

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.