Home Health & Food Groene Maandag Recept: Boekweit-lijnzaadpenne en spinazie

Groene Maandag Recept: Boekweit-lijnzaadpenne en spinazie

by Cassandra 6 april 2017 8 comments
Boekweit-lijnzaadpenne recept

Oehhh daar hebben we weer zo’n groene maandag recept. Boekweit-lijnzaadpenne en spinazie met cherrytomaten en grana padano!

Mocht je niet weten wat de Groene Maandag uitdaging inhoudt, klik hier

Boekweit-lijnzaadpenne en spinazie

Dit lekkere penne gerecht is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B12 en B6, en verschillende mineralen zoals magnesium. Dit gerecht met boekweit-lijnzaadpenne is volledig vegetarisch, glutenvrij en klaar in een tijdsbestek van 30-35 minuten. Wanneer je dit gerechtje hebt klaargemaakt, dien je deze binnen 5 dagen op te eten.

Boekweit-lijnzaadpenne recept

Benodigdheden voor de boekweit-lijnzaadpenne en spinazie voor 4 personen:

280 gram Boekweit-lijnzaadpenne, 2 rode uien, 4 knoflooktenen, 500 gram cherrytomaten, 500 gram kastanjechampignons, 400 gram spinazie, 100 gram grana padano vlokken, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak

Penne koken

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de Boekweit-lijnzaadpenne, afgedekt, in 5-6 minuten. Giet af en bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper en snijd

Snipper ondertussen de rode en snijd of pers de knoflook. Halveer de cherrytomaten en snijd de champignons in plakken.

Bakken

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten en kastanjechampignons toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur daarna wat lager en scheur de helft van de spinazie klein boven de wok.

Boekweit-lijnzaadpenne recept

Samenvoegen

Voeg vervolgens de Boekweit-lijnzaadpenne, 1 eetlepel kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten. Laat de grana padano al roerend smelten. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de overige spinazie over de borden en verdeel de pasta erover. Je kunt die ook over de pasta garneren met de overige grana padano. Eet Smakelijk!

Meer lekkere recepten:

Dit vind je misschien ook leuk

8 comments

Annemarel 10 april 2017 at 19:54

Heerlijk en simpel te maken! Dat klinkt goed. Ik denk dat zelfs mijn kids hier van zullen smullen! Bedankt voor de inspiratie

Reply
Little Louvain 10 april 2017 at 20:04

Dat ziet er weer heerlijk uit, ik krijg echt honger nu!

Reply
Cassandra 10 april 2017 at 20:11

Haha heb je niet net gegeten dan?

Reply
Rosita 10 april 2017 at 20:20

Dat ziet er lekker uit! Ik vind spinazie erg lekker ik eet het vaak. Overigens wel verse spinazie. Wat is boekweit-lijnzaadpenne?

Reply
Jamey 10 april 2017 at 20:37

Dat ziet er echt heerlijk uit!

Reply
Marushi 11 april 2017 at 08:23

Lijkt me een heerlijk recept! Ik hou hier wel van.

Reply
Art by Manouk 11 april 2017 at 10:00

Ziet er heerlijk uit en super fijn dat het in een dergelijk kort tijdsbestek klaar is!

Reply
Joandi Loes Tholen 15 april 2017 at 23:16

Hmmm! Lekker, krijg er spontaan honger van.

Reply

Geef een reactie