Home Lifestyle 5x blog-gadgets die voor mij onmisbaar zijn

5x blog-gadgets die voor mij onmisbaar zijn

by Cassandra 14 maart 2017 16 comments
5x blog-gadgets die voor mij onmisbaar zijn

Ik krijg regelmatig wel eens vragen over welke gadgets ik eigenlijk allemaal gebruik om te bloggen. Bijvoorbeeld welke fotocamera, welke apps of juist welke telefoon? Het leek mij wel tof om mijn 5 onmisbare blog-gadgets vandaag met jullie te delen

Mijn onmisbare blog-gadgets :

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar goede blog-gadgets zijn zeker wel een must om het allemaal net even wat makkelijker te maken voor mezelf. Deze blog-gadgets zijn voor mij absoluut onmisbaar

iMac

Om te kunnen bloggen hebben we uiteraard een pc nodig. Eerder had ik altijd een laptop van Acer, maar deze gaf vorig jaar de geest en moest er een nieuwe aangeschaft worden. Al jaaaaaren wilde ik graag een iMac en zo gezegd zo gedaan. Nu ben ik alleen nog steeds heel vaak aan het uitvogelen hoe alles werkt omdat ik uiteraard Windows gewend ben.

Ik ben gewoon een sucker voor het design, hij is compact omdat er geen losse kast bij zit. Het computergedeelte zit namelijk gewoon in het scherm verwerkt en ik heb dus ook maar één kabel nodig en dat is voor de stroomtoevoer.  Wat ik vooral heel makkelijk vind is dat hij synchroniseert tussen mijn iPhone en iPad en er staan handige tools op zoals iMovie. Dit gebruik ik om mijn video’s te editen en daarna kan ik ze direct uploaden op YouTube. Daarnaast importeer ik simpel mijn foto’s door de geheugenkaart achter in het scherm te steken en het editen doe ik dan ook met iPhoto.

iPhone 6S

Een blogger kan niet zonder haar telefoon. In elk geval.. Ik niet. Ik heb mijn iPhones 6s inmiddels bijna twee jaar en mag dus binnenkort weer verlengen. En ondanks dat ik toch twijfel om misschien over te stappen naar Android, ik bedoel kijk hoe mooi de Samsung Edge 7 is! Maar ik ga denk ik toch de iPhone 7 bestellen.  En dan denk ik ook een groter scherm, dus de Plus is dat dan toch? Ik hou gewoon van gemakzucht en ik werk nu echt al een jaar of 6 met een iPhone, gewoon lekker makkelijk en alles synct heerlijk met de rest van de apparaten hier in huis. Ik heb helemaaaaaaaal geen zin om al die dingen om te zetten haha. Daarnaast vind ik de camera van iPhones altijd erg goed. Ideaal als ik een dag geen camera bij me heb en toch een paar foto’s moet maken omdat ik ineens weer een blog ideetje heb.

Canon EOS M10

Één van de grootste onmisbare blog-gadgets is toch wel een goede camera. Ik heb deze beauty nu  sinds de kerst en gebruik hem iedere dag. Wat voor mij heel erg belangrijk was is het kantelbare scherm en dat ik mijn lenzen kan verwisselen. Nu red ik mij eerst prima met mijn 15-45 mm lens, maar het is uiteraard mijn doel om mijzelf nog verder te ontwikkelen in het fotograferen en dus ook te spelen met meerdere lens formaten. Het kantelbare scherm uiteraard om de selfies voor als ik weer eens een beauty artikel voor jullie maak en ook omdat ik graag wat meer met video’s en misschien zelfs echte vlogs wil gaan werken.

blog-gadgets

Statieven en softboxen

Tijdens de donkere dagen is een set softboxen echt onmisbaar. Ze zorgen voor extra licht en maakt het daarnaast mogelijk om ook ‘s avonds te fotograferen of filmen. Vooral tijdens het fotograferen van product foto’s met te weinig natuurlijk daglicht is het super handig om softboxen te hebben. Het resultaat wordt dan zoveel mooier dan wanneer je bijvoorbeeld je flitser gebruikt. En die gebruik ik dus nooit!  Ik heb mijn set softboxen besteld bij Bol.com

Een statief is ook super handig. Ik heb een mini en uiteraard een grote. Vooral tijdens het maken van video’s is dit erg handig, want je kan het statief gewoon kantelen en daardoor beter laten zien wat je allemaal aan het doen bent op tafel. En hij is natuurlijk heerlijk mobiel. Je neemt het overal mee naar toe en kan de hoeken ook steeds veranderen qua filmen. Ideaal!

Polyvore & Canva.com

Nog meer onmisbare blog-gadgets: iets om mee te designen. Ik snap werkelijk geen hol van Photoshop, dus ik gebruik altijd Canva.com om leuke afbeeldingen te maken voor bijvoorbeeld op social media. Maar ook mijn logo heb ik hierin gemaakt en uiteraard mijn Mediakit, CV en dat soort dingen. Polyvore is weer super handig als ik outfits wil samenstellen en daar een collage van wil maken. Je emd de code zo in je artikel en hoeft daar dus niet meer speciaal een foto voor te uploaden. Scheelt weer opslag! Beide programma’s zijn overigens gratis!

Ben jij blogger? Welke blog-gadgets zijn voor jou onmisbaar?

afbeelding iMac via Shutterstock

 

16 comments

Marianne 14 maart 2017 - 09:16

Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf ook al jaren verslaafd aan Apple. Mijn MacBook is nu na 8 jaar helaas wel aan vervanging toe aangezien hij niet meer ge-update kan worden. Dus waarschijnlijk ga ik aankomende zomer ook voor een iMac of MacBook air.
Ik gebruik zeg ook de Eos M10.
Ben er heel gelukkig mee!
Die 2 programma kende ik nog niet. Daar ga ik mezelf eens in verdiepen!

Reply
Cassandra 14 maart 2017 - 09:23

Fijne camera is het he?! Ik moet zeggen dat ik een volgende keer weer sneller naar een laptop variant zal grijpen. Ik heb nu wel echt een vaste plek waar ik MOET zitten, dus wellicht dan idd een MacBook Air of iets.

Reply
mhermsen85 14 maart 2017 - 10:55

Dat is inderdaad wel iets wat mij tegenhoudt. Ik vind het design gewoon zo mooi ?

Reply
lauramariskadegraaf 14 maart 2017 - 09:16

Leuke tips voor gadgets!

Reply
Layla Çelik 14 maart 2017 - 09:32

Dit zijn ook de gadgets die ik gebruik voor artikelen en video’s. Ik gebruik ook nog eens een ringlight. Als 1 van deze gadgets kapot gaat dan voelt dat echt als een ramp.

Reply
Anouk 14 maart 2017 - 12:21

Goeie tips, ik vind het ook altijd leuk om te lezen welke camera bloggers gebruiken omdat ik er binnenkort zelf een wil aanschaffen. Wat ik onmisbaar vind, poeh! Mijn telefoon en laptop zeker, maar ook een heleboel plugins bijvoorbeeld.

Reply
Marushi 14 maart 2017 - 13:21

Leuk om te lezen wat voor spullen je allemaal gebruikt voor het bloggen. Ik had nog nooit van Polyvore & Canva.com

gehoord. Ik gebruik altijd photoshop haha.

Reply
Cassandra 14 maart 2017 - 21:26

Oh ik zou echt willen dat ik daarmee kan werken. Ik snap er echt geen hol van Hahah!

Reply
Miryam 14 maart 2017 - 18:24

Wat een fijn stukje dit!! Ik ben nieuw in t bloggen en alles nog een beetje ah uitvogelen. Ik vind dit hele handige tips. Een IMac staat hoog op mijn lijstje, maar voor nu nog toekomstmuziek. Thanks for sharing.

Reply
Cassandra 14 maart 2017 - 21:27

Hier ook echt voor gespaard hoor, maar wel de moeite waard om voor te sparen ?

Reply
A Fashion Taste 14 maart 2017 - 18:40

Dank u voor alle tips. Zeker om foto’s te bewerken enzo vind ik heel handig. Ik gebruik meestal vsco.

Reply
Cassandra 14 maart 2017 - 21:28

Oh dat ken ik niet eigenlijk, ga ik eens opzoeken. Is dat een app of een pc programma?

Reply
Verena 15 maart 2017 - 08:06

Voor mij zijn mijn computer, camera en telefoon ook onmisbaar!

Reply
plattelandsmeisje 15 maart 2017 - 11:08

Ik gebruik mijn iPhone5c om foto’s mee te maken dus die is behoorlijk onmisbaar. Daarnaast mijn computer natuurlijk.

Reply
Diana | Stripe Away 15 maart 2017 - 19:25

Hier ook echt een Apple fan. Zelf werk ik met een canon 7D en verschillende lenzen. Ook film ik hier mee. Wel duur grapje zo bij elkaar ?

Reply
Cindy 8 juni 2017 - 20:29

Geloof me ik heb ook jaren een iphone gestapt en heb nu een Samsung. Ik ga nooit meer terug! Zoveel gebruiksvriendelijker

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.