Home KIDS Italiaanse vrouw geeft na 3 dagen bestelde baby terug

Italiaanse vrouw geeft na 3 dagen bestelde baby terug

by Madelon Eugelink 7 mei 2017 26 comments
Italiaanse vrouw geeft na 3 dagen bestelde baby terug

Afgelopen zaterdagavond scrolde ik even door de AD app op mijn telefoon, mijn oog viel meteen op het artikel ‘Italiaanse vrouw geeft bestelde baby na 3 dagen terug’.

Een korte samenvatting over de bestelde baby

Een 35 jarige Italiaanse vrouw heeft een baby gekocht van een Roemeense moeder, na 3 dagen heeft ze de baby toch weer teruggeven aan de biologische moeder (volgens de BBC).

In Italië is draagmoederschap strafbaar, daarom heeft de Italiaanse vrouw maandenlang gedaan alsof ze zwanger was. De Italiaanse vrouw dacht iedereen te slim af te zijn door voor te doen dat ze zwanger was en tegelijkertijd een draagmoeder in te schakelen.

De Italiaanse vrouw heeft de Roemeense vrouw 20.000 euro betaald voor het kindje. De Biologische moeder, de Roemeense vrouw had echter niet verteld dat de biologische vader afkomstig was uit Mali, Afrika.

Nadat de Italiaanse vrouw het kindje 3 dagen ‘had’ heeft ze het weer ‘teruggegeven’ aan de Roemeense vrouw, de reden: De Baby was naar haar idee te donker getint om door te kunnen gaan als haar biologische baby. De bestelde baby kon dus weer retour. De vrouwen zijn allebei gearresteerd.

bestelde baby

Draagmoederschap in Nederland.

In Nederland is het draagmoederschap niet verboden zoals in Italië, mits het om een ideëel motief gaat. Commercieel draagmoederschap zoals bij de Italiaanse en Roemeense vrouwen het geval is, is in Nederland absoluut verboden.

Draagmoederschap kan iets heel moois zijn,aan de manier op een kinderwens zo te vervullen zitten echter wel een aantal haken en ogen. Zoals emotionele, praktische, ethische en juridische dilemma’s en problemen. Voor meer informatie kun je op de website van Freya kijken.bestelde baby

Een baby kopen en terug doen.

Het klinkt in mijn beleving alsof het hier niet om een kind, een baby, een levend wezentje gaat. Het lijkt wel alsof er een jeans gekocht is, de jeans toch niet bevalt en geretourneerd wordt naar de winkel. Ik moest zelf even bijkomen van dit verhaal, was een beetje verbijsterd.

Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd hoor… Ik vind het erg mooi dat mensen elkaar zo kunnen helpen. Ik kan me goed voorstellen dat als je geen kinderen kunt krijgen je adoptie of draagmoederschap overweegt. Al zou ik zelf geen draagmoeder kunnen zijn, ik zou mijn kindje niet weg kunnen geven. Een baby die 9 maand in jou geleefd heeft, het lijkt mij erg heftig. Daarom alle respect voor elke vrouw die dit vanuit haar idealen kan doen.

Ook vind ik het knap dat er vrouwen en of stellen zijn die hun kindje ter adoptie af staan omdat ze een beter leven willen voor hun kind dan dat ze het kind zelf kunnen geven, om wat voor een reden dan ook.

Maar je baby verkopen? Daar kan ik persoonlijk met mijn hoofd niet bij, dit is namelijk een opgezet plan. De Italiaanse vrouw heeft maanden lang een zwangerschap gefaket en de Roemeense vrouw heeft haar baby te koop aangeboden. Te koop, o en ja de baby mocht na 3 dagen weer terug want het was toch niet helemaal wat de Italiaanse vrouw wou. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.

Wat vind jij van dit verhaal? Een bestelde baby?

Liefs Madelon

afbeelding baby via shutterstock

Dit vind je misschien ook leuk

26 comments

hillybillybeauty 7 mei 2017 - 09:33

het lijkt nu meer om een “gewoon” product te gaan dan om een lief klein babietje. Wat zielig ook voor het kindje, ik hoop dat het later niet te horen krijgt dat het op bestelling was.

Reply
madeloneugelink 7 mei 2017 - 09:48

Ja inderdaad. Zo kwam het ook op mij over.. Sneu he!

Reply
Sabrina 7 mei 2017 - 10:38

Verschrikkelijk. Hoe kan zo voelen over een klein lief onschuldig wezentje

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:11

Ja ik snap het ook niet… Vind het ontzettend sneu

Reply
kim 7 mei 2017 - 11:08

Alsof je een pakketje bij bol.con besteld ? ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.. Maar op deze manier omgaan met baby’s, tsja he kan allemaal daar blijkbaar

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:10

Ja erg is dit he?!

Reply
Bianca Ronday 7 mei 2017 - 11:14

Deze mensen zijn compleet van de pot gerukt. Ik kan me voorstellen dat je kiest voor draagmoederschap, maar het kind na 3 dagen terug sturen?!

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:10

IIk kan geen woorden toevoegen. Helemaal met je eens

Reply
Irina 7 mei 2017 - 14:09

Dit verhaal las ik inderdaad ook, en vanuit de ogen van de Roemeense moeder vind ik het belachelijk. Ik bedoel wie verkoopt zijn kind nou voor zoveel geld! De Italiaanse vrouw kan ik echter wel begrijpen: als draagmoederschap je enige uitweg is en dit verboden is in je land zul je iets moeten verzinnen. Dat het kind dan te donker is om als je eigen kind door te kunnen gaan gaat dan in dit geval natuurlijk niet. Al met al blijft het voor het kind verschrikkelijk: ik hoop dat hij/zij nu een beter thuis heeft gevonden.

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:09

Ik vind het vooral erg zielig voor dit arme kindje. Ik snap dat je misschien wanhopig bent om een kind te hebben. Maar terugsturen daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Dan denk ik dat de wens niet groot genoeg is.. Want als je dit kunt verzinnen kun je denk ik ook wel iets anders verzinnen.. Maar goed ik zit natuurlijk gelukkig niet in die situatie

Reply
neverdullmoments 7 mei 2017 - 16:52

Wat een triest verhaal… ik hoop dat het kindje hier nooit achter zal komen!

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:07

Dat is inderdaad misschien maar beter voor dat arme kindje. Erg triest

Reply
marloesjoosen 7 mei 2017 - 17:06

Wat een raar verhaal en wat zielig voor dat kindje! Ik vind zelf het concept draagmoeder een mooi idee, mits het voor een goede reden is inderdaad, maar dan moet de draagmoeder wel ook informatie geven over de vader.

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:07

Dat ben ik met je eens. Draagmoeder een ontzettend mooi idee, als de reden goed is.

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 7 mei 2017 - 17:37

Wow, wat een raar verhaal. Alsof een baby iets is wat net als een product ‘gewoon even’ kan terugsturen…

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:06

Ja onwerkelijk he? Ik snap niet dat zulk soort dingen kunnen gebeuren. Dan klopt er iets niet

Reply
Dhini 7 mei 2017 - 20:15

Wat een raar verhaal. Net als product op een webshop besteld. Zielig voor baby dan gewoon kan terugsturen.

Reply
Madelon Eugelink 8 mei 2017 - 11:06

Ja zeg dat wel! Erg sneu voor de baby toch?! IK kan het me gewoon niet voorstellen….

Reply
Nathalie 9 mei 2017 - 14:34

Ik kan door ook met mijn hoofd niet bij. Hoe kun je nu je eigen kind verkopen?

Reply
mamasliefste 9 mei 2017 - 19:57

Ongelooflijk verhaal, arm kind! Hopelijk vinden ze voor de baby snel een beter plek waar hij wel met liefde wordt opgevangen.

Reply
Serafina 9 mei 2017 - 21:18

Dat had ik ook gehoord An die vrouw.. Schandalig vind ik het.. Er zij zoveel vrouwen die geen kinderen krijgen kunnen en zij geeft die terug… Tssss

Reply
lotuswritings84 9 mei 2017 - 23:25

Bizar! Ik vind het absurd dat ze de baby teruggaf, uiteindelijk wil je toch een baby? Maar los daarvan, verkopen… Nee volgens mij moet je dan verschrikkelijk wanhopig zijn of gek. En beide joop ik nooit te hoeven ervaren.

Reply
Judith 10 mei 2017 - 06:34

Ik vind het een beetje apart verhaal. Het is ook bij draagmoederschap heel normaal dat je vraagt naar achtergronden van beide ouders, ook voor vragen van kind later of als je tegen bepaalde ziektes aan loopt. Ik vind het hele verhaal bizar

Reply
Layla 11 mei 2017 - 09:55

Ik had het gelezen op facebook. Zo zielig voor de baby gelukkig merk die er denk ik niets van maar toch.

Reply
Miryam 15 mei 2017 - 22:49

Bizar verhaal!! Zijn geen woorden voor en ergste is dat een onschuldig kind de dupe wordt.

Reply
jolienvs 16 mei 2017 - 22:38

My god waar gaat het met de wereld naartoe? Het gaat nog altijd om een levend kindje en geen speelgoed. Heel erg!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.