Home Lifestyle Anti-wegkwijn uitjes voor thuisblijfmoeders

Anti-wegkwijn uitjes voor thuisblijfmoeders

by Melissa van 't Slot 25 juli 2017 10 comments
Anti-wegkwijn uitjes voor thuisblijfmoeders

Thuisblijfmoeders eenzaam? Met deze gezellige anti-wegkwijn uitjes haal jij jezelf uit de sleur van babybrabbels, peuterpraat en het verschrikkelijke huishouden..

Stay at Home Mommy

Je bent een stay at home mommy zoals ze dat dan noemen. Heb je een nog jong kindje dan is dit een behoorlijk letterlijk concept omdat je die drie R-en wilt doorvoeren. Hoewel je blij bent dat je alle tijd met je kindje door kan brengen en hij al zijn slaapjes lekker in zijn eigen bedje doet, kan het ook behoorlijk zwaar worden. Zo van, ik heb geen leven meer… Ik praat alleen nog met een peuter.. Ik voel me eenzaam.. Oftewel: ik heb het gevoel dat ik wegkwijn..

Hoe zorg je ervoor dat je niet wegkwijnt? Let me save your day met deze leuke anti-wegkwijn uitjes:

Anti-wegkwijn uitjes met baby

Ouder en kind zwemmen

Bijna alle zwembaden bieden dit wel aan. Je kunt lekker in het water flodderen met je kleine en komt in contact met andere ouders met kindjes in dezelfde leeftijd. Samen spelen en liedjes zingen. Goed voor de socialisatie van je kleine en voor jezelf.

Kinderboerderij

Beestjes kijken! Grote beestjes en kleine beestjes. Leuk voor alle leeftijden en grote kans dat je wezens op twee benen tegen komt die fatsoenlijk ABN spreken. Neem een kleed en de lunch mee en parkeer jezelf ergens op een grasveld.

Bibliotheek

Bij ons in de buurt zit er een bieb en die organiseren het mama cafe. Samen boekjes lezen en socializen met andere mama’s. Ook worden er soms vakmensen uitgenodigd waar je wat vragen aan kan stellen. Wellicht organiseren ze bij jouw bieb in de buurt ook wel leuke dingen.

Nee heb je..

Ken je iemand met een kleine? Stuur gewoon eens een berichtje om te vragen of ze zin heeft om samen een kopje koffie te doen. Doe het gewoon! gedeelde smart is halve smart.

Ik hou van hobby’s

Wat vond je vroeger leuk om te doen? Tekenen, schilderen, haken, figuurzagen, borduren, fotograferen of verhalen schrijven? Ga iets doen waar je je ei in kwijt kunt. Lekker met een bakkie thee en chocolade aan de keukentafel. Als je met je handen bezig bent ben je vaak minder bezig met piekeren. Heb je weinig inspiratie? Gelukkig is er Youtube die vol staat met tutorials of Pinterest vol met gave diy’s (of je haalt er een paar van onze site!)

Anti-wegkwijn uitjes zonder baby

Yes! Oppas geregeld? Dan heb ik nog een paar heerlijke anti-wegkwijn uitjes die je zonder je lieve baby kunt ondernemen:

  • Film met vriendinnen
  • Shoppen!
  • Terrassen met de meiden
  • Ga naar de sauna om te relaxen
  • Laat je nagels, haar, of wimpers doen..

Misschien weet jij nog een paar toffe anti-wegkwijn uitjes voor thuisblijfmoeders? We horen ze graag zodat we ze kunnen opnemen in dit artikel. Laat je het weten in de reacties hieronder? Mailen mag uiteraard ook: info@momambition.nl Liefs Melissa

 

10 comments

sofiehoen 28 juli 2017 - 11:33

Ik ben zelf geen moeder dus ik heb hier niet zo’n ervaring mee, maar ik snap wel dat je soms iets voor jezelf wilt gaan doen.

Reply
Nicole Orriëns 28 juli 2017 - 11:43

Ik vond de zomervakanties als thuisblijfmoeder altijd best pittig. Want alle genoemde activiteiten vielen uit vanwege de vakantie. De spelotheek ging bijvoorbeeld dicht. Echt snert.

Reply
Bianca Ronday 28 juli 2017 - 14:33

Goed opletten dat je niet alleen moeder bent, maar ook nog je eigen wensen en behoefte hebt, vindt ik echt goed. Sommige mensen, ook soms mannen, lijken zich prima te voelen als huismoeke, mij lijkt het verschrikkelijk. Er staan hele mooie en goede tips tussen.

Reply
Miriam 28 juli 2017 - 18:36

De ballenbak, wandelen, fietsen, speeltuin, poffertjes eten, kindermuseum, picknicken… Het is inderdaad wel eens heavy om elke dag de jeu eraan te moeten geven. Maar bij mij overheerst de dankbaarheid dat ik de kans heb om zoveel met m’n kids te kunnen doen. Ze zijn maar zo kort klein…

Reply
Marushi 29 juli 2017 - 14:30

Hele handige tips heb je gegeven! Ja kan zoveel leuke dingen met je baby doen en ook nog sociaal zijn.

Reply
Maaike 29 juli 2017 - 14:48

Ouder en kind zwemmen idd leuk! Heb ik inderdaad wat contacten aan over gehouden net als aan het mamacafe. Ik vind de speeltuin ook een goede plek hiervoor met als het cafeetje met grote speelhoek voor de kinderen.

Reply
Sherry 29 juli 2017 - 15:16

Goede sociale uitjes voor de moeders. Als ik kinderen zou hebben zou ik ermee gaan zwemmen.

Reply
mamasliefste 29 juli 2017 - 15:36

Thuisblijven met een baby hoeft echt niet. Ik heb ze altijd gewoon overal mee naar toegenomen en doe dat nu ze groter zijn nonog steeds. Ze hebben geleerd zich prima aan te passen en te gedragen als we buitenshuis zijn

Reply
Marieke 29 juli 2017 - 15:52

Wat een leuke tips! Ik ga na de vakantie wel weer 3 dagen aan het werk, maar kan er op de dagen dat ik thuis ben lekker mee aan de slag!

Reply
volgmama 31 juli 2017 - 07:29

Ik ben ook thuis maar hoef je me eigen bijna nooit te vervelen. Lekker in de tuin bezig, huishouden, winkelen, met de kinderen naar het park om de hoek, speeltuin opzoeken, stukje fietsen.

Reply

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.