Home MOM AFAS sprookjesweken in Julianatoren + win 4 tickets!

AFAS sprookjesweken in Julianatoren + win 4 tickets!

by Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 52 comments
AFAS sprookjesweken in Julianatoren + win 4 tickets!

AFAS sprookjesweken in Julianatoren

Momambition is uitgenodigd om tijdens de AFAS sprookjesweken (van 15 juli tot 20 augustus 2017) een bezoek te brengen aan pretpark Julianatoren. Samen met mijn jongens, Rutger en zusje Shanique  begon ik aan dit bijna sprookjesachtige avontuur…

Met de Jul & Julia bus

Op zaterdag 5 augustus vertrokken we om 09.15 naar Apeldoorn. Er was veel drukte op de weg voorspeld in verband met de zomervakantie maar dit viel gelukkig erg mee. Tegen 11.00 kwamen we aan bij Julianatoren. Het eerste parkeerterrein was vol dus we werden doorverwezen naar de tweede parking een kleine kilometer verderop. Vandaar uit pendelen vrolijke bussen heen en weer tussen het park en de parkeerplaats. Dit vonden mijn jongens al een avontuur op zich.

Lees ook: Julianatoren : perfect uitje voor de allerkleinsten

Op de foto met sprookjesfiguren tijdens AFAS sprookjesweken

Aangekomen bij het park viel me op dat de kinderen (net als tijdens mijn eerste bezoek een jaar of twee geleden) direct al worden opwacht door een aantal verklede figuren. Voordat je het park binnen bent kun je dus al op de foto met een prinses of, zoals Levi vandaag, met Mike de Ridder. Leuk!

AFAS sprookjesweken julianatoren

Levi met Mike de Ridder

Favoriete attracties

Na een hartelijke welkom en even spieken in de gekregen envelop (jeej we hebben bonnen voor eten!) konden we los. Van buiten hadden mijn jongens de dinosaurussen al gezien, dus dat werd attractie nummer 1. Volgens Roan (die nogal een wijsneus is en ons tijdens het ritje een soort tour van alle verschillende dinosauriërs inclusief benaming en een paar belangrijke feiten per dino gaf) ook direct de leukste attractie van het park.

AFAS sprookjesweken julianatoren

Roan’s dinotour met uitleg (dat handje!)

Levi vond de vliegende bus de leukste attractie, maar vond ook de griezeltunnel heel erg spannend en leuk! Na een keer of 5 ‘griezelen’ konden we hem eindelijk mee krijgen naar de volgende attractie.

Rutger en Shanique zijn nog even met zijn tweeën in de achtbaan geweest, daar wilde de rest niet in. Levi was maar al te blij dat zijn tante mee was en sleepte haar van attractie naar attractie. Alhoewel ik niet denk dat het logisch is om speciaal voor ‘oudere kinderen’ naar Julianatoren te gaan heeft zij zich samen met de kleintjes goed vermaakt in alle attracties. Zij vond zelf een soort toren waarbij je je op moet trekken (tot enorme hoogtes… brrr…) het leukst!

AFAS sprookjesweken julianatoren

Shanique en Roan in de toren

Foooood

Toen het ‘s middags ineens keihard ging regenen zijn we maar wat gaan eten. Gelukkig hebben we maar 1 regenbui over de hele dag gehad. Naast de lekkere hamburgermenu’s en kidsboxen die wij kregen aangeboden zag ik ook een aantal goed uitziende belegde broodjes, kun je op meerdere plaatsen op het park ijsjes kopen, en hebben ze een ‘Thaise toko’ waarbij ik stiekem even moest lachen om het feit dat de dames in die toko er inderdaad ‘Thais’ uitzagen. Goeie marketing! Dat geeft (O vooroordeel o vooroordeel) direct de illusie dat de nasi haast wel lekker MOET zijn.

Zo zit in Tilburg een Surinaamse eettent met Nederlandse (lees witte) kok, toen mijn vriend me daar mee heen nam en ik de kok zag dacht ik: ‘Are you sure??!!’ Nou, heerlijk gegeten! Maar voor dit artikel een heel ander onderwerp krijg moet ik gauw weer terug naar Julianatoren.

Senioren

Wat mij verder nog op is gevallen aan Julianatoren is dat er veel senioren aan het werk zijn. Leuk om het contrast te zien met andere pretparken waar juist vaak hele jonge mensen werken. Mijn jongens hebben met verschillende van deze enthousiaste medewerkers een praatje gemaakt bij de attracties. Bij een van de attracties durfde Roan wel maar Levi niet. De man die deze attractie bestuurde vroeg Levi of hij echt niet wilde proberen. Levi liet zich overhalen maar halverwege de rit barstte hij in tranen uit. Niks ritje uitzitten maar de attractie werd direct stil gezet, Levi werd er uitgetoverd waarna het ritje weer verder ging. Top!

AFAS sprookjesweken julianatoren

Voordat de paniek toegeslagen had…

AFAS sprookjesweken

Tijdens de AFAS sprookjesweken begint er  van 11.00 tot 15.00 ieder uur een nieuwe show. Wij dachten slim te zijn door naar de laatste van de dag te gaan i.v.m. eventuele drukte. Om 15.00 zijn we dus naar het sprookjesconcert gegaan, maar we waren absoluut niet de enige! Er zijn vier shows per dag, en ik geloof dat vandaag alle vier de shows bomvol zaten. Helemaal niet erg hoor, vooraan zijn bankjes waarop de kleintjes kunnen zitten om alles goed te zien. Goed geregeld dus!

Over de show

Hans en Grietje gaan de strijd aan met de boosaardige Heks. Zij heeft alle snoepjes weggetoverd waardoor het sprookjesbal niet door kan gaan. Met behulp van hun sprookjesvrienden en vriendinnen, en met hulp van het publiek moeten Hans en Grietje drie raadsels beantwoorden om zo het snoep terug te krijgen. Alleen als dit lukt zal het sprookjesbal door kunnen gaan! Je moet eigenlijk zelf naar de show gaan om te zien of Hans en Grietje het voor elkaar krijgen…

Een vrolijk stukje musicaltheater, vol leuke liedjes en een spannend verhaal. De kinderen worden uitgenodigd om te dansen en mee te roepen tijdens de show, waardoor ze gemakkelijk geboeid blijven. Na de show maken ze voor ieder kind dat wil nog even tijd om op de foto te gaan, erg leuk!

AFAS sprookjesweken julianatoren

Roan met alle castleden tijdens het fotomoment na de show

Andere activiteiten AFAS sprookjesweken

Naast het sprookjesconcert zijn er tijdens de AFAS sprookjesweken ook verschillende andere dingen te zien en doen zoals het sprookjesbal en de sprookjescatwalk. Bij de laatste kun je als je verkleed gaat als je favoriete sprookjesfiguur kans maken op leuke prijzen! Ook zijn er speciale zomeravonden welke je nog kunt bijwonen op 12 én 19 augustus. Op deze avonden presenteert Julianatoren exclusieve Mini-Sprookjesmusicals en kun je genieten van de Jul & Julia Sing-A- Long! Ook zijn Piano & Co te horen in een interactieve muzikale show. Het pretpark is op deze dagen tot 20:00 uur geopend!

Rond 17.30 zijn we richting huis gegaan, waar bij thuiskomst mijn moeders heerlijke zelfgemaakte tomatensoep op ons stond te wachten. Bij vertrek kregen we een overzichtje mee met tijden en data van verschillende AFAS shows voor kinderen. Er waren ook een paar locaties bij ons in de buurt, dus wie weet gaan we daar eens wat van bezoeken!

Ben jij al in Julianatoren geweest tijdens de AFAS sprookjesweken? Wat is het favoriete sprookjesfiguur van jou kind?

WINACTIE GESLOTEN

Fannie Hovenkamp is de gelukkige winnares van 4 entree tickets, de redactie wenst je veel plezier!

 AFAS sprookjesweken

 

Succes allemaal!

52 comments

mckleuver 7 augustus 2017 - 10:40

Dit klinkt als een hele goeie dag! De kinderen hebben zich zo te lezen prima vermaakt. Leuk dat Julianatoren een Hans&Grietje voorstelling hebben!

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:49

Het was zeker geslaagd!!

Reply
Heidie van der Steeg 7 augustus 2017 - 10:53

Altijd fijn als je de kinderen een superleuke dag kunt bezorgen. Die van ons zouden het zeker weten ook geweldig vinden. Alleen jammer voor ons dat er bij thuiskomst geen zelfgemaakte tomatensoep zal klaarstaan ( of ik moet deze zelf de dag van te voren klaarmaken ?)

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:49

Haha ik heb een hele lieve mama die in hetzelfde dorp woont als ik!

Reply
Corinne.de Graaf 7 augustus 2017 - 12:36

Lijkt mij een leuk uitje voor de kids in de laatste week vakantie!

Reply
Marian B 7 augustus 2017 - 12:52

Zo’n leuke dag willen wij ook wel! Krijg er helemaal zin in, doe graag mee!

Reply
Chantal - Capital Monday 7 augustus 2017 - 13:00

De sprookjesweken lijken me niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Hihi. Lijkt me een leuke dagbesteding.

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:50

Is ook leuk hoor en als de kinderen genieten, hebben de ouders het ook leuk toch?

Reply
Lifebyjess 7 augustus 2017 - 13:58

Super lang geleden dat ik in de Julianatoren geweest ben. Dit staat zeker op het lijstje voor als wij kindjes hebben.

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 22:51

Leuk!!

Reply
Evi huys 7 augustus 2017 - 15:15

Ik heb een zoon en dochtertje die beide gek zijn op prinsessen en sprookjes, ik denk dat zij uit hun dak zouden gaan tijdens de sprookjesweken. Zelfs hun papa zou zich eens lekker laten gaan denk ik hier!

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:51

Ik ben zelf niet zo van de attracties maar hier durfde ik wel in een aantal dingen.. haha

Reply
Goele H 7 augustus 2017 - 15:17

Wat ziet dat er leuk uit zeg! Julianatoren staat al een tijd op ons verlanglijstje, maar ik vond ze tot nu toe te klein. Nu zijn ze 2 en 4 en denk ik dat ze er ook écht iets aan gaan hebben. Lijkt me fijn om samen te beleven.

Reply
Lenka 7 augustus 2017 - 16:59

Leuk! Zouden wij graag winnen ?

Reply
Wendy 7 augustus 2017 - 17:08

Ik doe graag mee. Ik denk dat onze zoon van bijna 3 het helemaal geweldig zou vinden.

Reply
Kim Berndsen 7 augustus 2017 - 17:09

Klinkt superleuk! Mijn zoontje wil heel graag naar de Julianatoren, dus we doen heel graag mee! We zijn er nog nooit geweest maar als hij reclame filmpjes van de Julianatoren ziet, dan wordt hij al helemaal wild en blij! Ik zou hem hier heel graag blij mee willen maken!

Reply
Edwards 7 augustus 2017 - 17:11

Whoooop whoooop whoooop te gekke actie ???!!! Superrr voor onze kids een hele dag plezier beleven dit gaan ze superrrr vinden ze zijn er nog nooit geweest.sprookjesweken leuk zeg onze kids zijn dol op sprookjes ik ga heel erg hard duimen ???

Reply
Fannie Hovenkamp 7 augustus 2017 - 17:30

Ohh wou ik doe zeker mee met de leuke aktie!!

Mij kinderen van 7 en 4 kijken altijd naar Juul en Julia op tv en ik krijg elke keer weer de vraag wanneer gaan we daar eens heen mamma??

Omdat wij dit jaar helaas niet op vakantie kunnen lijkt het me leuk om de kinderen hiermee te kunnen verassen!

Groetjes

Ik like Facebook en Instagram!!

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:51

He Fannie! Leuk dat je mee doet, wie weet kun jij straks je kindjes blij maken!!

Reply
Florianne 7 augustus 2017 - 17:49

Leuk! Zou het perfecte uitje zijn vanuit onze vakantie in Landal Heideheuvel volgende week! ?

Reply
Anke 7 augustus 2017 - 17:50

Altijd tof een pretpark! En hier zijn we nog nooit geweest dus we doen graag mee! Sproikjes bestaan hopel ik toch?
Facebook naam johanankejobcassaelmans en instagram is anke80

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 19:52

Succes anke, wie weet ben jij de gelukkige!

Reply
Suzanne 7 augustus 2017 - 19:14

Mag je ook meedoen zonder Facebook? Want dit willen wij ook graag winnen! De favoriete figuren van onze lieve peuter op 1 plek!

Reply
Beebs and Moms 7 augustus 2017 - 19:29

Heel leuk! Ik waag een kansje en volg al een tijdje op Facebook met m’n privé account, op insta en twitter volg ik met Beebs and Moms. Waarom erheen moet? M’n kind moet erheen omdat ze het gewoon ontzettend leuk zou vinden om daarheen te gaan, happy kleuter= blije mama!

Reply
Eline 7 augustus 2017 - 21:18

Omdat ik een echt prinsesje thuis heb, die nog nooit in de julianatoren geweest is. Ze word bijna 4, zou een top kado zijn vooral om nog te kunnen gaan in de sprookjesweken!

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 22:51

Zeker ook leuk voor die leeftijd!

Reply
Jamey 7 augustus 2017 - 21:20

Wat leuk zeg! Ik ben er vroeger nooit geweest. Maar wie weet als onze dochter straks oud genoeg is.

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 22:52

Vanaf een jaar of drie lijkt het me al wel wat voor kindjes!

Reply
Mireille 7 augustus 2017 - 21:49

Vroeger gingen wij altijd met opa en oma naar Julianatoren en het lijkt me zo leuk om ook eens met mijn dochtertje er heen te gaan!

Ik volg je alleen op pinterset niet. 🙂

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 22:52

Leuk he dat soort herinneringen, die heb ik ook van mijn opa en oma!

Reply
Patricia 7 augustus 2017 - 22:02

Ohh jaa dat zou mijn dochtertje geweldig vinden.
Elke keer als ze de reclame of de serie ziet zegt ze jaaa daar wil heen.. Ze zou het super leuk vinden!!

Reply
Mamazijn - Miriam 7 augustus 2017 - 22:21

Juliana toren is echt te gek voor die kleintjes! Hier thuis ook een peuter die gek is op jul en julia ?

Reply
Stephanie van der Wal 7 augustus 2017 - 22:53

Echt een perfect park voor 3 tot en met zo’n 8 jaar denk ik!

Reply
Samantha 7 augustus 2017 - 22:53

Juliana staat echt boven aan mijn lijst ?en nu lees ik dit, wauw ik wil heel graag met mijn zoontje daar naartoe in de vakantie

Reply
Iris 8 augustus 2017 - 09:01

Ik zou graag mee willen doen met de winactie, maar ik heb geen Facebook

Reply
MamaPlaneet 8 augustus 2017 - 10:43

Jaa super leuk. Wij zijn er onlangs ook geweest. Mijn prinsesjes keken hun ogen uit met alle prinssesen om zich heen. Geweldig!

Reply
elisabeth maria martina 8 augustus 2017 - 10:45

mijn kleindochters gaan uit hun plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

Reply
Nicole Orriëns 8 augustus 2017 - 11:49

Dat ziet er prachtig uit zeg, die sprookjesfiguren zo bij elkaar. Superleuk dat ze dit doen bij de Julianatoren.

Reply
gerdialkema 8 augustus 2017 - 13:58

Dochterlief van 6 is dol op sprookjes en de Julianatoren is en blijft haar favoriete pretpark.

Reply
lifestylemommys 8 augustus 2017 - 18:28

Hier zou ik onze tweeling Lucas & Eva helemaal blij mee maken want zij zijn dol op dagjes uit 😀 Om extra kans te maken heb ik het volgende gedaan:

Facebook: Linda Raaijmakers (geliked en gedeeld)
Twitter: lindaenbjorn (volg en retweet)
Instagram: lindaenbjorn (volg)
Bloglovin: lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
YouTube: lindaenbjorn (geabonneerd)
Pinterest: lindavanduren/ (volg en gepind)
Google+: lindaenbjorn (volg en gedeeld)

groetjes Linda

Reply
Lyn 8 augustus 2017 - 20:44

Ik doe graag mee! Sprookjes zijn geweldig en de julianatoren is dichterbij dan de efteling.

Reply
Mytraveljourney 8 augustus 2017 - 21:44

Leuk om te zien. Ik ben zelf nog nooit geweest

Reply
Patricia de crom 8 augustus 2017 - 22:48

Dan kan ons meisje Assepoester eens in het echt
Ontmoeten

Reply
Michael noo 8 augustus 2017 - 23:46

Dit is een van onze favoriete parken maar om heel eerlijk te zijn nog nooit geweest tijdens de sprookjesweken! Zou super zijn dat ook mee te mogen maken dus kom heel graag kans maken

Reply
Marieke 9 augustus 2017 - 16:27

Wauw! Dat ziet er echt ontzettend gaaf uit! Mijn mannetje is nog een beetje te klein voor de Julianatoren. Over een paar jaar ga ik dit park zeker weer eens bezoeken!

Reply
Sonja Hubregtse 9 augustus 2017 - 16:40

Een sprookje over rode dansende schoenen, of Assepoester die weer bezig is met boenen. De boze wolf bij volle maan, die zin heeft om achter de geitjes aan te gaan. Een reus die we horen snurken, en kleine duimpje die erbij zit op z’n hurken. Pinokkio met z’n neus die groeit, of Doornroosje van wie de kasteeltuin wordt gesnoeid. Het is met sprookjes altijd wel genieten, daarom laat ik deze kans niet schieten. Wij zouden graag de sprookjes in “het echt” gaan beleven, dus wat super Momambition dat je deze prijs weg gaat geven. Ik hoop voor de kids dat we deze prijs winnen, dan kan het sprookjesachtige avontuur gaan beginnen !

Reply
Denise hendrikse-groffen 9 augustus 2017 - 22:51

Mijn 2 meiden zijn echt prinsesjes in de dop ❤ het liefst staan ze smorgens op om hun mooie assepoester jurken aan te trekken samen met hun kroontjes erbij 😉 een dag de prinsen en prinsessen van zo dichtbij meemaken zou een droom zijn die uitkomt!

Reply
Natalie (@latanie) 11 augustus 2017 - 11:15

Dit lijkt me heerlijk voor kinderen en ik zou er ook nog wel blij van kunnen worden!

Reply
elisabeth maria martina 12 augustus 2017 - 11:50

mijn kleindochters gaan compleet uit hun plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

Reply
Liesbeth 12 augustus 2017 - 22:46

Superleuk! Ik doe heel graag mee voor mijn twee nichtjes! Ze zijn hier nog nooit geweest en ik weet hoe leuk het is!

Reply
Femke Dekker 13 augustus 2017 - 00:52

Leuk … wij zouden hier graag heen gaan met onze kids. Wat zullen ze genieten … en wij genieten dan weer van die blije snoetjes!

Reply
Aquazoo Friesland: erop uit in de herfstvakantie | Momambition.nl 25 oktober 2017 - 07:01

[…] Winacties […]

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.