Home AMBITION Mama met ambitie? Dit zijn 7 voordelen van thuiswerken

Mama met ambitie? Dit zijn 7 voordelen van thuiswerken

by Cassandra 19 september 2017 13 comments
Mama met ambitie? Dit zijn 7 voordelen van thuiswerken

Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik ooit voor mezelf zou gaan beginnen en dus thuis zou gaan werken. Ik riep altijd heel hard dat ik zo graag 24 uur per week buiten de deur wilde blijven werken wanneer ik een kindje zou krijgen. Maar nu ben ik inmiddels bijna 3 jaar moeder en werk ik sinds een paar maanden vanuit huis. Vandaag vertel ik jullie wat ik de voordelen van thuiswerken vind en hoe het tot nu toe bevalt.

De voordelen van thuiswerken voor moeders en wat tip

Balans tussen werk en privé

Het allergrootste voordeel van thuiswerken is toch wel dat ik nu iedere dag thuis ben voor onze dochter. Waar ik altijd schreeuwde dat ik verplicht 24 uur buiten de deur wilde blijven werken, ben ik nu dagelijks thuis.We bouwen een veel stabieler leven op voor mijn gevoel. En yes, ze gaat nog wel 2 dagen naar het kdv en om de week ook nog 1 dag extra. Maar dat vind zij heerlijk, het is goed voor haar ontwikkeling en dan vooral het delen haha! En een goede voorbereiding op school. Maar de balans tussen privé en werk is sinds ik thuis ben gaan werken zoveel lekkerder. Ik werkte hiervoor ongeveer 32 uur maar was daarnaast ook nog een uur onderweg qua woon-werk verkeer. Heen en terug. Daardoor zag ik Leia vaak in de avond uren niet en praktisch alleen op de donderdag, zaterdag en zondag. Dat wilde ik gewoon echt niet. Ik wilde er voor haar zijn. Als er nu ook wat aan de hand is, dan leg ik alles stil en kan ik haar direct ophalen en schakelen. Dat is gewoon fijn.

Timemanagement

Effectief met mijn tijd omgaan is een belangrijke factor om succesvol te kunnen thuiswerken. En daar is time-management voor nodig. Op de dagen dat Leia naar de opvang is hanteer ik kantoortijden, maar op de dagen dat ze wel thuis is dan werk ik wanneer ze slaapt. Ik houd via een timer bij hoelang ik bezig ben met een opdracht en begin eigenlijk ook altijd als eerst met declarabele uren. Boekhouding is iets wat ik eerst dagelijks deed, maar wat een onzin. Daar pak ik nu een vaste dag in de week voor. Hoe langer ik bezig ben, hoe beter ik mijn tijd weet de verdelen over de hele dag. Daarnaast maak ik uiteraard gebruik van een planner. Zonder mijn planner ben ik echt nergens en loop ik rond als een kip zonder kop haha.

thuiswerk tip: Zorg voor een goede verbinding

Een internetverbinding is voor mij cruciaal om te kunnen thuiswerken. Wij hebben geen standaard basisverbinding thuis. Mijn man is nogal fervent gamer en ik heb ook gewoon een goede en betrouwbare snelheid nodig. Sinds een jaar of drie zijn wij in het bezit van betrouwbaar internet van KPN doormiddel van een glasvezelverbinding. Downloaden, uploaden, alles gaat rete snel. Echt heerlijk! Verder moet je telefoon het uiteraard gewoon goed doen om met opdrachtgevers te kunnen bellen, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Skype en dat scheelt je dan weer in abonnementskosten bij je telefoonprovider.

Een plek voor mezelf creëren

Hier struggle ik nog wel eens mee. Ik heb een paar keer geprobeerd om boven in een eigen ruimte te gaan zitten, maar dat bleek toch niet echt een succes. Ik vind het op de een of andere manier toch gezelliger om beneden te zitten aangezien mijn man in de avond ook nog wel eens plaats neemt achter zijn eigen pc om een spel te spelen. Daarnaast kan ik dan’s avonds juist niet werken omdat dochter dan op bed ligt en ze me dan als een wilde op mijn toetsenbord hoort tikken. Nu staat mijn bureau dus lekker in de woonkamer, een stuk gezelliger, maar ik moet mezelf wel regelmatig toespreken.

Doen alsof je op kantoor bent

Dat toespreken doe ik omdat ik een stuk sneller afgeleid raak door het huishouden om mij heen. Even snel een wasje hier doen, daar eentje opvouwen, oh wacht die stofzuiger knal ik ook nog even door de kamer heen en hoppa, je bent zo een uur verder. Want niets is heerlijker dan als een wervelwind door het huis gaan als dochter niet huis is. Ze loopt dat even niet in de weg en trekt niet de net opgevouwen was weer uit elkaar. Ik doe dus vaak net alsof ik op kantoor ben. Zet social media uit en ga lekker aan de slag

voordelen thuiswerken iPhone oordopjes werkplek georganiseerd YouTube op de achtergrond

Neem voldoende pauze en gebruik geen Facebook

Net als toen ik op kantoor werkte, probeer ik zo nu en dan even een pauze te nemen. Wanneer ik echt gefocused ben wil ik dit namelijk nog wel eens overslaan. Niet de bedoeling uiteraard. Samen met mijn voedingsdeskundige ben ik nu bezig om een goed eetpatroon te creeeren tussen de drukte door en daarmee ook meteen mijn Red Bull verslaving de kop in te drukken. Ik neem nu netjes een lunch pauze en eet die, als het weer het toelaat, lekker buiten op. Op de momenten dat ik echt aan het werk ga, probeer ik zoveel mogelijk social media uit te zetten. Geen Whatsapp, Facebook of Instagram want dat leidt alleen maar af, gigantisch ook!

Duurzaam ondernemen

Door thuiswerken ben ik meteen ook duurzamer bezig. Ik heb geen kantoorruimte waar ik huur, gas, licht en water hoef af te nemen. Zowel duurzaam voor onze portemonnee als voor het milieu. Daarnaast doe ik het reizen naar opdrachtgevers en events altijd met de trein en dat ik dan weer een stuk duurzamer dan met een auto. Maar stiekem is dat vooral omdat ik geen rijbewijs heb natuurlijk haha!

Maar goed, al met al bevalt het dus ontzettend dat werken vanuit huis. Mijn eigen omgeving, lekker thuis voor Leia. Gewoon mijn ding doen, iets wat ik leuk vind. Waar ik ontzettend gelukkig van word. Helemaal door al jullie leuke en positieve reacties. Dat geeft een extra drive om nog beter mijn best te doen. En ja daar horen helaas ook rotklussen zoals boekhouding bij. Maar hoe meer ik daarvan leer, hoe leuker ik het vind worden.

 Ben jij ook een thuiswerkende moeder? Wat vind jij de grootste voordelen van thuiswerken?

Dit vind je misschien ook leuk

13 comments

Linda 19 september 2017 - 07:26

Ik had het ook nooit verwacht maar vind het herlijk. Vooral die vrijheid! Als ze op school ergens hulp bij nodig hebben of er is iets kan ik altijd bijspringen. En je bepaalt zelf wat je doet. Alleen dat wegleggen van social media zodat je effectief gaat werken moet ik wat vaker doen…

Reply
Cassandra 20 september 2017 - 08:26

Echt doen, want het slokt zoveeeel tijd van je op. Qua school geloof ik direct, nu moeten wij daar nog eventjes op wachten, maar dat moet goed komen!

Reply
Beebs and Moms 19 september 2017 - 09:12

kanjer ben je toch!

Reply
Helga Post 19 september 2017 - 09:48

Heel herkenbaar, dat niet kunnen kiezen tussen boven of keukentafel. Er is voor mij speciaal een slaapkamer ingericht om stiller, meer gefocust, zonder afleidingen van bezoek en weet ik veel wat voor argumenten ik heb genoemd. En toch zit ik nog regelmatig ‘gezellig’ aan de keukentafel, omdat ik … erbij wil zijn?

Reply
Cassandra 20 september 2017 - 08:27

Ja ik denk het? Het voelt zo raar om boven te gaan zitten ofzo. Ze zijn allemaal thuis en beneden en zit ik zo ongezellig boven haha

Reply
Helga Post 20 september 2017 - 09:32

Ik hoor dan van alles en in mijn hoofd gaat het dan allemaal niet goed. “Hij kan het vast niet vinden” of “Zit ze daar nu helemaal alleen?” 🙄

Reply
Cassandra 20 september 2017 - 11:15

Jaa of wat zijn ze nou weer aan het uitvreten haha!

Reply
Helga Post 20 september 2017 - 11:57

M.a.w. we zijn gewoon veel te nieuwsgierig! 🤔😜

Nicole Orriëns 19 september 2017 - 11:05

Ja, al jaren! En ik vind het ideaal. Eerst was ik fulltime thuisblijfmoeder en nu kan ik er nog steeds voor de kinderen zijn op he tmoment dat ze me nodig hebben!

Reply
Cassandra 20 september 2017 - 08:27

Heerlijk is dat hè? Kan er echt zo van genieten ❤️

Reply
Marguerita 19 september 2017 - 12:35

De flexibiliteit is inderdaad het grootste voordeel. Betekent wel dat ik ook veel ‘s avonds werk, want overdag slokt de mailbox mij vaak op (en communicatie met klanten via social media idd, dat moet ik ook vaak bewust uit zetten om even door te kunnen gaan)

Reply
Lees mee 59 | Business Edition: voor ambitieuze vrouwen - Lotus Writings 20 januari 2018 - 06:01

[…] veel schreef over de combinatie moederschap/onderneming is Cassandra. Zo vertelt ze je hier wat de 7 voordelen van thuiswerken zijn. Ook blaast ze de discussie werken of thuisblijven bij de kinderen nieuw leven in. Op een […]

Reply
Balans; privé en werken met elkaar combineren (thuiswerken) - Mamaliefde.nl 30 januari 2018 - 17:15

[…] dit dan ook naar familie, vrienden en je partner. Zodat hij of zij niet verwacht dat er na een dag thuiswerken de was gedaan is, stofgezogen of de vaatwasser. Jij bent ook aan het werk, weliswaar thuis. En als […]

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.