Home Lifestyle 7 Voordelen van digitaal lezen

7 Voordelen van digitaal lezen

by Cassandra 14 september 2017 12 comments
reizen digitaal lezen kobo aura 2 e-reader

De donkere dagen komen er weer aan en dat betekend dat we ons weer lekker met een goed boek en een fleece dekentje kunnen nestelen op de bank. Sinds de zomer ben ik overgestapt van papier naar digitaal lezen, vandaag deel ik mijn 7 voordelen van digitaal lezen. Wat vind jij het grootste voordeel van het lezen met een e-reader? 

digitaal lezen kobo aura 2 e-reader

Kobo Aura 2

Ik kreeg voor wij naar Frankrijk vertrokken de mogelijkheid om de Kobo Aura Edition 2 te reviewen via ProductExpert.nl.  Ik liet jullie toen al een lijstje zien van boeken die ik absoluut ging lezen, en yes ik heb ze ook echt gelezen! Maar stiekem ben ik zelf een enorme fan van papieren boeken. Die geur, het omslaan van de bladzijden. Soort nostalgie in deze digitale tijdperk. Maar eerlijk, is eerlijk. Digitaal lezen biedt enorm veel voordelen. Maar laat ik jullie eerst even kort wat dingen over die Kobo vertellen, want dat is echt een pareltje hoor!

De Kobo Aura 2 is uitgerust met een Carta E-ink HD-scherm en mét schermverlichting. En serieus, dat maakt lezen ontzettend prettig wanneer je bijvoorbeeld op bed ligt. Maar ook in de felle zon is het fijn om te lezen. In Frankrijk lag ik lekker op strand te bakken terwijl ik ondertussen aan genieten was van de schrijfsels van Saskia Noort. Het scherm reflecteert dus niet in de felle zon, wat het weer minder belastend voor je ogen maakt. Vooral in tegenstelling tot een tablet is dit een hele verbetering. Op onze oude iPad vond ik dat bijvoorbeeld echt een irritatiefactor.

En nog zo’n handig voordeel. Je kunt gewoon iets van ruim 3.000 boeken opslaan dankzij 4GB opslagruimte. Nooit meer slepen met een overvolle en mega zware koffer, gewoon alles op hand formaat. Handuuuug! Meer plek voor schoenen, hehe. Ook die oplader dus he, die kun je gerust thuislaten wanneer twee weken op vakantie gaat. Wanneer je de Kobo namelijk hebt opgeladen gaat de batterij gewoon 2 maanden mee! En ja dat heb ik echt getest.

digitaal lezen kobo aura 2 e-reader

Verbinden en lezen maar

Dit vind ik dus echt fijn. De Kobo heeft wi-fi! Bij het eerste gebruik heb ik alleen maar even hoeven verbinden met ons eigen wi-fi punt en daarna kon ik inloggen met mijn bol.com account om vervolgens alle boeken uit mijn Kobo Plus abonnement te downloaden. Echt handig hoor dat Kobo Plus abonnement. Het is een beetje dé Netflix onder de boeken. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt lezen. Heerlijk! Voor het lezen hoef je niet perse online te zijn, dat kan ook gewoon offline en je kunt trouwens ook gewoon e-books kopen in de Kobo shop wanneer je met wi-fi bent verbonden. Niet zo gek dus dat de Kobo als beste e-reader uit de test komt.

7 Voordelen van digitaal lezen

Digitaal lezen biedt veel voordelen ten opzichte van lezen op papier. Boeken zijn echt heerlijk hoor, maar een e-reader is zoveel makkelijker en dit waarom:

  1. Minimalisme: Digitaal lezen scheelt enorm veel ruimte in je kasten dus zeg maar dag teken uitpuilende boekenkasten en hallo tegen ruimte.
  2. Het is Goedkoper: Digitaal lezen is veel goedkoper. Een e-book wordt namelijk altijd veel goedkoper aangeboden dan een paperback of een hardcover.
  3. Makkelijk vervoeren: Ik zei het al eerder,want dit is gewoon echt ideaal. Op reis lees ik meer boeken, maar om ze nou allemaal mee te moeten slepen. Nope. Digitaal lezen biedt dan echt uitkomst, hoppa 3.000 boeken mee op pocket formaat.
  4. Digitaal lezen is Anoniem: Ben jij net als ik dol op boeken als vijftig tinten grijs? Maar geneerde je jezelf een beetje tijdens het lezen op openbare plekken zoals in de trein? Met digitaal lezen is dat afgelopen. Lekker anoniem. Love it!
  5. Lettergrootte is aanpasbaar: en dat is weer handig wanneer je slechtziend bent.
  6. Notities maken: Wanneer je een boek digitaal leest kun je heel simpel notities in het scherm maken. Dus geen vol gekladderde boeken meer.
  7. Nu beslissen = Nu lezen: heb je op een zondagochtend zoiets van, dikke doei ik blijf lekker in bed en ga lezen? Dan bestel je je boek online, download hem op je Kobo en lezen maar! Dus je hoeft niet te wachten op je bestelling of eerst naar de winkel te fietsen. Dat willen we op zondag überhaupt toch helemaal niet?

Betekend dit dat ik nooit meer een ‘echt’ boek zal aanraken? Absoluut niet! Ik heb een kast vol staan met heerlijke boeken om in weg te dromen. Maar het digitaal lezen op deze Kobo heeft bepaalde dingen zoals reizen wel een stuk makkelijker voor mij gemaakt.

digitaal lezen kobo aura 2 e-reader

Kobo

De Kobo Aura Edition 2 is o.a. verkrijgbaar bij bol.com en Coolblue. hier kun je ook direct het Kobo Plus abonnement afsluiten. De eerste 30 dagen kun je dit gratis uitproberen. Vind je het toch niets, dan kun je jezelf afmelden en koop je de boeken los.

Ben jij nog van de paperbacks of ook over op digitaal lezen? En wat zijn voor jou de grootste voordelen van digitaal lezen? Klets je mee in de reacties?

Voor dit artikel heb ik de Kobo Aura 2 ontvangen om te testen, de invulling van het artikel is naar eigen mening.

Dit vind je misschien ook leuk

12 comments

MamaPlaneet 14 september 2017 at 13:28

Ik ben dol op boeken en vind mijn volle boekenkast een prachtig gezegd. Maar ik snap je. Ik geloof je. Nu wil ik het ook 🙂

Reply
Cassandra 15 september 2017 at 20:52

Ik vind het ook wel mooi hoor haha, maar gewoon geen ruimte voor met al dat speelgoed van leia haha!

Reply
Priscilla 16 september 2017 at 08:12

Ik ben niet echt een lezer. Ik gun mezelf die tijd niet, haha. Maar als ik zou lezen vind ik een ereader ook wel erg handig!

Reply
seadbeady 15 september 2017 at 23:06

Ik ken ondertussen ook al heel wat mensen die er graag mee werken – mijn zus is er echt een fan van 🙂

Reply
Nicole Orriëns 16 september 2017 at 07:07

Ik zit nog helemaal vast aan echte boeken. Ik heb een Kobo eReader maar die gebruik ik alleen als het echt niet anders kan. Terwijl ik de voordelen zeker wel herken.

Reply
Ellen de Wit 16 september 2017 at 16:55

IIk ben echt super dol op lezen. Zelf heb ik liever echt de ouderwetse en papieren boeken, omdat we eigenlijk bijna de hele dag al naar een scherm kijken en ik vind echte boeken zo lekker ruiken ook. Mooie foto’s trouwens! 🙂

Reply
Bianca 16 september 2017 at 17:03

Klinkt goed! Ik denk dat ik de Kobo op mijn verlanglijstje zet voor kerst 🙂

Reply
Annemarel 16 september 2017 at 20:51

Qua ruimte voor vakanties is het echt ideaal. Maar noem mij maar een old-fashion muts: ik wil papier in handen hebben😁

Reply
MommyLovesPink 17 september 2017 at 08:22

Ik vind eigenlijk juist boeken fijn als ik dan toch lees.

Reply
mamaisthuise 18 september 2017 at 21:12

IIk blijf boeken fijn vinden, vaak intrigeert de kaft en de omslag mij al en ik houd gewoon echt van papierwerk 😉

Reply
Saar 19 september 2017 at 09:29

Leuk artikel! Even een aanmerking op dat digitaal lezen goedkoper is dan hard copy. In de meeste gevallen is dit waar. Echter ben ik al een paar keer ebooks tegen gekomen die dezelfde prijs als de hard copy editie hadden en zelfs 2 ebooken die duurder waren dan de hard copy editie. Uiteraard de hard copy toen aangeschaft.

Reply
Cassandra 19 september 2017 at 10:01

Ik ben dit zelf nog niet tegen gekomen. Wat apart eigenlijk. Ik koop ze ook meestal in bulk trouwens, krijg je meer korting 😀 daar word ik altijd blij van haha!

Reply

Geef een reactie