In augustus waren mijn lieve man en ik 6 jaar samen, waarvan 4 jaar geregistreerde partners. Ik wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan en heb daarom een uniek en persoonlijk cadeautje bedacht om te maken. Een speciaal iets met 52 redenen waarom ik van je hou, natuurlijk is dit ook een super leuke DIY voor moederdag of vaderdag! Voor wie ga jij deze diy maken?

Ik maakte een lijst met 52 redenen waarom ik van je hou, een lijst die ik vervolgens wilde uitwerken als een boekje. Hieronder vind je het stappenplan die ik heb gebruikt met daarbij de lijst die ik heb geschreven.

52 redenen waarom ik van je hou

Benodigdheden:

 • een pakje speelkaarten
 • schaar
 • lijm
 • papier naar keuze voor de achterkantjes
 • washitape
 • knutselpapier
 • stoffen lint
 • perforator of een figuur uit steker
 • teksten uitgewerkt op de pc, of je schrijft ze zelf.

52 redenen waarom ik van je hou


Stappenplan

Stap 1:Op de computer maakte ik een standaard template waar ik steeds de cijfers en tekst alleen maar hoefde aan te passen. Ik gebruikte hiervoor de website Picmonkey.com, het gaat dan heel erg simpel in zijn werk. Ik heb alle kaartjes dan ook stuk voor stuk opgeslagen en die uiteindelijk in een word document geplakt om die vervolgens te kunnen printen. Op deze manier krijg je namelijk meer kaartjes op 1 vel. Ik heb het trouwens dubbel uitgeprint voor het geval er een kaartje zou gaan mislukken.. 52 redenen waarom ik van je hou

Stap 2: Ik ben begonnen met de teksten, ik smeerde de kaarten in met lijm en plakte deze vervolgens op de tekst. De heb ik allemaal eerst goed laten drogen en daarna knipte ik alle overtollige papier netjes langs de randen weg.

Stap 3: De achterkantjes beplakte ik met bruin papier die ik bij Hema heb gekocht. Hier deed ik met het plakken en knippen precies hetzelfde als bij stap 2.

Stap 4: Wanneer de kaartjes aan beide kanten beplakt waren begon ik met het versieren. Ik gebruikte hiervoor washitape die ik ook bij de Hema heb gekocht.

Stap 5: Nu is het tijd voor gaatjes. Je kunt dit doen met een perforator of zoals ik heb gedaan met een uitsteker in de vorm van een hartje. 3 x raden waar deze gekocht is? Juist, de Hema.

Stap 6: Natuurlijk heb je nog een voorkant kaartje nodig.. Deze beplakte ik aan beide kanten met het bruine papier. Vervolgens maakte ik een envelopje en deze plakte ik daar ook op. In het envelopje heb ik een briefje gestopt met daarop de tekst: 52 redenen waarom ik van je hou

mocht je ooit twijfelen aan mijn liefde voor jou, lees dan dit boekje

Stap 7: Om het als een soort boekje samen te binden, rijg je alle kaartjes aan een stoffen lintje en je bent klaar!

52 redenen waarom ik van je hou

52 redenen waarom ik van je hou


52 redenen waarom ik van je hou:

 1. omdat je een geweldige papa bent
 2. omdat je een mooie lach hebt
 3. omdat je mijn rots in de branding bent
 4. omdat je zo heerlijk fanatiek bent met voetbal
 5. omdat je mij altijd weer laat lachen
 6. omdat je zo lekker sarcastisch kan zijn
 7. omdat je zo schattig bent als je slaapt
 8. omdat je zo heerlijk kan klagen
 9. omdat je zo mooi kan vertellen over de sterren
 10. omdat je het beste in mij naar boven haalt
 11. omdat jij hebt slechtste in mij naar boven haalt
 12. omdat je mij een beter mens maakt
 13. omdat je nooit van mijn zijde wijkt wanneer het moeilijk wordt
 14. omdat je in mij gelooft
 15. omdat je je gezin boven alles verkiest
 16. omdat ik je mis wanneer we niet samen zijn
 17. omdat je heerlijk kan zoenen
 18. omdat je van die mooie blauwe ogen hebt waar ik meteen verliefd op werd
 19. omdat je soms zo lekker dominant kan zijn
 20. omdat je mijn voeten masseerde in de zwangerschap
 21. omdat je mijn rare buien pikt
 22. omdat je tegengas geeft waar ik dat nodig heb
 23. omdat we zo heerlijk kunnen bekvechten om niks
 24. omdat je denkt in oplossingen
 25. omdat wij elkaar zo goed aanvullen
 26. omdat je zo lief kan spelen met Leia
 27. omdat je soms zo lief bezorgd kan zijn om ons
 28. omdat je zo goed voor ons zorgt
 29. omdat we elkaar ongegeneerd ‘burnen’
 30. omdat je mij vertrouwt in het shoppen van kleding voor jou
 31. omdat je na een kwartier winkelen al wilt verkassen naar het terras
 32. omdat we geweldige herinneringen samen hebben gemaakt
 33. omdat je zo eigenwijs en koppig kan zijn
 34. omdat je niet boos wordt als ik de dekens weer eens heb gestolen
 35. omdat je mij mooi vindt ondanks dat ik dit zelf vaak niet vind
 36. omdat je al mijn blogartikelen leest en feedback geeft
 37. omdat je zo heerlijk veel kunt eten
 38. omdat knuffelen met jou zo fijn is
 39. omdat jij, jij bent
 40. omdat ik niet zonder je kan
 41. omdat ik mijn koude voeten bij je mag opwarmen
 42. omdat ik bij jou mezelf kan zijn
 43. omdat je mijn rug zo lekker kan kriebelen
 44. omdat ik me veilig voel bij jou
 45. omdat je alles voor mij wilt doen
 46. omdat je zo lekker tegendraads kan zijn
 47. omdat we samen altijd een feestje maken
 48. omdat weekendjes weg met jou genieten zijn
 49. omdat je heerlijk kunt koken maar mij de keukenprinses noemt
 50. omdat je mij altijd alles wilt uitleggen als ik het weer eens niet snap
 51. omdat je mij support als ik weer eens een nieuwe hobby heb bedacht in een opwelling
 52. omdat je van mij bent

52 redenen waarom ik van je hou
Wat vinden jullie van dit boekje? Wat is het meest unieke cadeau wat jij hebt gegeven voor jullie jubileum?
Heb je het gekocht of zelf gemaakt?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme