Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur 3 redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen

3 redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen

by Cassandra 5 juni 2017 10 comments
3 redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen

Wij zijn zowel gezegend als vervloekt met een plat dak. Vervloekt in de zin van; oh wat blijft die warmte toch altijd hangen in de zomer. Verschrikkelijk met 35 graden op de slaapkamer. Maar de positieve kant eraan is, is dat we geen schuin dak hebben en dus niet lopen te rommelen met de ruimte. Voor een onze slaapkamer heb ik al een tijdje het idee om er een dakraam in te plaatsen, zo’n sterrenhemel idee. Dus geef ik jullie vandaag mijn 3 belangrijkste redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen:

Romantisch Sterren kijken

Met een man die gek is op het sterrenstelsel en universum (ja hij heeft ook een telescoop) is dit natuurlijk wel enorm romantisch! Samen sterren kijken terwijl we in bed liggen. Als je dan toch bezig bent, je kunt op je telefoon een handige app installeren waarmee je alleen maar naar de lucht hoeft te wijzen met je telefoon, hij laat je dan precies zien sterren zoals “de Grote Beer” en de “Steelpan” zien. Die app heet trouwens Skyview en hij laat ook de sterrenbeelden zien in de lucht. Echt een toffe app!

Meer licht inval

Nog zo’n mooie reden om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen is meer licht in je slaapkamer. Ik hou van lichte slaapkamers. Niet spier wit hoor, maar lichte kleuren. Ik word daar positief van in plaats van zo’n donker hol. En als het regent? Dan doen we gewoon het dakraam gordijn (ze hebben mooie van VELUX bij dakraam-gordijn.nl ) dicht.

dakraam slaapkamer

Lees ook: Waarom rolluiken een aanwinst zijn voor je woning

Meer frisse lucht

Door het plaatsen van een dakraam die open kan, kun je ook meer frisse lucht naar binnen krijgen. Dat is voor ons, in verband met het platte dak weer super handig omdat we in de zomer dan meer kunnen ventileren.

Dit zijn voor mij de 3 belangrijkste redenen om een dakraam te plaatsen in onze slaapkamer. Heb jij nog mooie extra redenen? 

afbeeldingen via shutterstock

10 comments

Pink it 6 juni 2017 - 07:09

In mijn vorige woning had ik een dakraam sowieso voor het extra licht was dat erg fijn x

Reply
Mariëlle Meray 8 juni 2017 - 09:05

Heerlijk een dakraam in je slaapkamer! Echter denken wij er over na om ons dakraam te vervangen door een dakkapel… maar we zijn er nog niet helemaal over uit.

Reply
Astrid 8 juni 2017 - 09:31

Ik vind vooral licht inval een goede reden. Wij laten volgende maand een dakkapel plaatsen, en verplaatsen de dakramen die aan de achterkant zitten naar de voorkant, zodat we ook daar meer licht hebben 😀

Reply
Amanda Gout 8 juni 2017 - 09:35

De overburen hebben laatst een mooie dakkapel laten plaatsen en zijn er erg blij mee. Wij hebben een woning waarbij het wel zou kunnen, maar we huren het van een particulier, dus daar beginnen we niet aan. Zolder wordt hier ook alleen als opslag gebruikt.

Reply
Cassandra 8 juni 2017 - 09:38

Wij hebben helemaal geen zolder erg jammer. Een dakkapel op een plat dak kan denk ik niet? Zou ik me eens in moeten verdiepen haha

Reply
Chantal - Capital Monday 8 juni 2017 - 09:37

Een dakraam lijkt me echt fantastisch! Helaas kan het niet bij ons huis. Wie weet ooit in een ander huis.

Reply
esther 9 juni 2017 - 09:20

Wij hebben een nieuwbouwwoning en schuine dakramen, veluxbekleding ook. Heel veel licht-inval en ik vind het zo makkelijk met de buitenkant schoonmaken. Draai zo het raam naar binnen 🙂

Reply
Marjolein 9 juni 2017 - 10:00

Zelf heb ik geen dakraam en vind dit wel jammer. Ik ben zo iemand die heerlijk tot rust komt wanneer het kei-hard regent en dat effect heeft een dakraam dubbel zo hard. Misschien iets voor in mijn toekomstig huis!

Reply
Natalie (@latanie) 10 juni 2017 - 17:10

Ik heb nooit een dakraam gehad bij mijn ouders zijn, maar vind het wel gezellig om te hebben. Het uitzicht, het tikken van de regen, heerlijk! Op mijn appartement is het helaas ook niet mogelijk.

Reply
jolienvs 12 juni 2017 - 20:50

Ik vind een dakraam zo mooi in een interieur! Die eerste foto is echt picture perfect!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.