Het voelt als een mega epic fail en ik schaam me er echt diep voor: ik word in augustus 29 en ik heb nog steeds geen rijbewijs in mijn bezit. Ik ben verdikkie moeder en doe alles lopend of op die ellendige fiets. Totaal niet praktisch en het belemmerd in me in zoveel zaken. Waarom heb ik (nog steeds) geen rijbewijs? Was de auto theorie leren misschien te moeilijk? Of heeft het een andere oorzaak?

In samenwerking geschreven

Auto theorie halen : in één keer geslaagd

We gaan even terug in de tijd, op precies te zijn 10 jaar geleden. Ik was 18, bijna 19. Broekie hè?! Mijn auto theorie oefenen ging ontzettend goed en ik haalde mijn auto theorie examen nog op de oude manier in één keer. Trots dat ik was jongens! Natuurlijk begon ik daarna meteen met auto rijlessen. Ik kocht heel optimistisch een pakket en startte met mijn avontuur.

Rij examen doen in de week dat je auto theorie afloopt : under pressure

Helaas Was ik niet zo gezegend met mijn rij instructeur. Afspraken werden niet nagekomen en met regelmaat werden rijlessen afgezegd. Met behoorlijk wat moeite wist ik van instructeur te wisselen, echter waren we nu wel dik drie kwart jaar verder. Het auto theorie examen was (toen) maar een jaar geldig en het werd me behoorlijk heet onder de billen. Eindelijk was het zover dat ik mijn rij examen mocht doen, echter verliep mijn theorie ook in dezelfde week. Dat voelde voor mij als extra druk, ik was al enorm nerveus, maar nu spande het er helemaal om.

IK MOEST SLAGEN. Nou zoals je begrijpt ben ik dus niet geslaagd. Ik was zo ontzettend angstig en hoewel het rijden op zich best goed ging, overwon de angst en dat zag mijn examinator. Voor zijn gevoel was ik nog niet klaar om zelfstandig de weg op te gaan.. Weg 2000 euro… Janken. Echt keihard janken.

Omdat ik in diezelfde periode mijn eigen woning kreeg ben ik eerst gestopt, want al mijn geld ging nu in mij nieuwe huisje zitten. Ik bleef desondanks wel mijn auto theorie oefenen. Helemaal omdat de nieuwe regels toen in waren gegaan met die inzichtsvragen.

Poging 2: te vroege bevalling gooit roet in het eten

Toen ik opnieuw weer wilde beginnen met lessen kwam er wéér iets tussen. Ik ontmoette mijn man en we namen de beslissing om te verhuizen naar het Oosten van het land vanwege zijn werk bij Defensie destijds. Bye money. Again.

Eenmaal gesetteld hier, werd ik zwanger van Leia en wilde ik toch echt wel voor de bevalling mijn rijbewijs hebben : met een klein kindje in de winter of door regenbuien fietsen zag ik gewoon echt NIET zitten. Ik oefende ontzettend vaak mijn auto theorie maar slaagde er niet in om hem te halen. De inzichtsvragen gingen ontzettend goed, ik zakte tot twee keer toe op het andere gedeelte. Met maar 1 of 2 te veel foutjes. Dan baal je! Ik bleef maar doorgaan tot Leia koos ervoor koos om te vroeg te komen en zo viel ook dat plan in duigen.

Inmiddels zijn we al weer 3,5 jaar verder en was het een veelbewogen tijd. Ik wil nog steeds heel erg graag mijn rijbewijs halen en schaam me soms diep dat ik hem nog steeds niet heb. Waarom ik op dit moment nog steeds niet ben begonnen? Ik heb nog steeds andere prioriteiten voorop staan. Zo willen we echt heel erg graag terug naar het Noorden. Terug naar onze roots, naar onze familie en vrienden. Niet alleen omdat wij daar gelukkiger van worden, maar ook voor Leia. Hoe fijn is het om haar familie lekker dichtbij te hebben?!

Wanneer ga je weer beginnen met je auto theorie?

Wel ben ik regelmatig nog bezig met gratis theorie examen oefenen. Zo blijf ik toch een beetje bij met de huidige verkeersregels en wordt het auto theorie examen wellicht niet te moeilijk voor me. Ik hoop toch wel voor mijn 30ste dat papiertje eens te halen, al heb ik dan nog maar kort de tijd… Ik merk alleen dat het mezelf zo heel erg beperkt.

Ik doe alles met het openbaar vervoer. Op zich geen probleem, tot ik Leia mee moet nemen of we een weekend weg gaan als gezin bijvoorbeeld. We kunnen nooit meer spontaan even de auto pakken om naar opa en oma te gaan of een pretpark Alles moet gepland worden en eerlijk: het openbaar vervoer is rete duur dus doe je ook niet te vaak. Daarnaast moeten we naar bijvoorbeeld mijn ouders, dik 2,5 tot 3 uur reizen, daar zit je met een kleintje niet echt op te wachten.

Hoe vaak heb jij over je auto theorie gedaan? En het rij examen? Of heb je ook geen rijbewijs? Ik schaam me er best wel voor en vraag me af of meer moeders hiermee te maken hebben?

Liefs Cassandra

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme