Nog iets meer dan 2 weken, dan wordt ons kleine mannetje alweer 2. De taart is geregeld, de uitnodigingen allang verstuurd, de slingers en ballonnen zijn al in huis. Ik houd van vooruitdenken. Nou ja, houden van…ik heb het mezelf aangeleerd omdat ik nooit weet hoe ik me voel. Ik moet altijd rekening houden met een paar off-days. Maar nu ik nog maar iets meer dan 2 weken heb, begint er iets in mijn nek te hijgen. Het belangrijkste staat nog niet klaar! Want wat geef je een jongetje dat alles al heeft?? Daarom startte ik een zoektocht naar het perfecte cadeau!

De zoektocht naar hét perfecte cadeau voor een twee-jarige

Roos is een meisje dat niet van ‘meisjesdingen’ houdt. Ik moet wel zeggen dat het steeds meer begint te komen (of het echt gemeend is of kopieergedrag ben ik nog niet achter, maar dat is een ander verhaal), maar Roos speelt verder graag met ‘jongensspeelgoed’. Ze is gek op constructiemateriaal, auto’s, alles wat met ballen te maken heeft. Klimmen, klauteren, bouwen, boksen. Allemaal hot volgens Roos. Lekker stigmatiserend trouwens, want wat is nou echt iets voor jongens en wat is nou echt iets voor meisjes. Als ze het maar leuk vinden toch?

Maar goed, om even in de stigmatiserende modus te blijven, daar zat ik nu toch al in: Pim is een echte jongen! Alles wat wielen heeft is hot. Hij is geobsedeerd door graafmachines en tractoren. Auto’s zijn ‘cool’ of ‘prachutug’. Hoe wilder hoe beter, hoe hoger hoe gekker! Maar alle auto’s ,tractoren, vrachtwagens en andere ‘coole’ dingen heeft hij dus al van Roos. Ook zij vroeg dit soort cadeaus voor haar verjaardag. Gevolg is dat de hele toettoet-collectie, op één auto na, compleet is. Legio andere auto’s, treinen, vliegtuigen, duplo, playmobil,  bouwmaterialen en andere zaken staan al in de kast. Wat moet je dan nog vragen voor een jongetje van 2?

perfecte cadeau Lego Duplo duwtrein review

Ik zag de bui al hangen, dus ben ben ik een zoektocht gestart naar het perfecte cadeau! Vriendinnen met jongens werden ondervraagd. Net als moeders op school met jongetjes. Maar bijna alles dat werd genoemd staat al in onze kast of schuur…. gevalletje té veel speelgoed van té verwende kinderen. Een groot bed kwam vaak naar voren, maar zolang hij het zelf nog prima vindt én past, blijft hij in zijn ledikant.

Zijn verlanglijstje

Ik heb inmiddels een aantal ideetjes gekregen, die ik ook op zijn verlanglijstje heb staan. Naast de praktische zaken als een leuk bordje, een dekbedovertrekje, kledingbonnen en wat aankleding voor zijn ‘grote-jongens-kamer’, kreeg ik nog twee tips die ik echt wel super leuk vind én die nog niet in ons huis te vinden zijn:

  • Een ‘traptrekker’ (voor de niet-Twentenaren onder ons: een traptractor). Ik heb een ontzettend mooie gezien voor een ontzettend schokkend bedrag. Maar dat is een graafmachine én een tractor in één…. Een win-win-situatie dus. Als we dit doen gaan we denk ik maar een bijdrage vragen aan zijn oma’s.
  • SmartMax. Ons neefje heeft het ook en het is goed voor eindeloos speelplezier. In ons geval voor beide kinderen. Dit staat dus zeker op zijn verlanglijstje. Alleen is het net zo schokkend qua prijs. Zelfs de kleine pakketjes voor de visite beginnen pas bij een tientje!

Maar is dit hét perfecte cadeau? Maken we hem hier ontzettend blij me en is het ook nog leuk over een maand, een jaar…of twee? Als we er zoveel geld aan uitgeven wil ik niet dat hij er over een paar maandjes al op uitgekeken is. Die tractor zou hij helemaal het einde vinden, dat weet ik zeker, maar die is zooooo duur…. zucht

Heb jij nog een tip voor hét perfecte cadeau?

Gast

Soms krijgen wij aanvragen binnen van lezers om een hun verhaal kwijt te kunnen, deze hebben wij om het herkenbaar te houden onder Gastredactie geplaatst.