Home Huis, Tuin & Interieur Heerlijk zitten deze zomer in de tuin

Heerlijk zitten deze zomer in de tuin

by Cassandra 21 maart 2017 15 comments
lounge loungeset Scandinavische tuin, tuinset, tuin

Binnenkort gaan we bezig met onze tuin en ik had jullie al een beetje laten doorschemeren dat wij graag voor een Scandinavische look willen gaan. Nu zijn we nog aan het stoeien over de tuinset. Kun jij ons helpen?

De Scandinavische / Moderne tuin is getekend

Naast die Scandinavische look, moet de tuin ook kindvriendelijk worden met een leuk speeltoestel en wat gras want op dit moment is het puur en alleen tegel. Saaie stoeptegels, gemengd met van die oerlelijke grind tegels. Ik heb al wat dingen in mijn hoofd en ik heb zelfs al een hele tekening gemaakt qua indeling. Ja echt een tekening. Op schaal. Nou ja, soort van.

Maar goed. We hebben nu een indicatie van de materialen die we nodig hebben en de kleuren zijn ook besproken. Nu moet er nog een lekkere zithoek komen in de tuin. Nu staat het terras al op papier, maar we hebben nog geen mooie tuinset. Onze huidige tuinset is eigenlijk geen set. Het is meer een bij elkaar geraapt zootje. De stoelen van mijn schoonouders en een oude eetkamer tafel met stalen frame van de Ikea. Niet de meest prachtige tuinset dus.

Tuinset of Loungeset in de tuin?

Omdat we graag voor een Scandinavische en strakke, moderne tuin willen gaan, moet dit ook terugkomen in de tuinmeubelen. Nu heb ik een leuke vraag aan jullie. Wat heb jij in de tuin staan? Een tuinset waar je aan kunt eten? Dus: eettafel met stoelen OF heb jij een lekkere loungeset als tuinset staan? Die laatste is trouwens wel iets waar mijn persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Zo’n lekkere hoekbank waar je tot in de late, zwoele zomeravondjes kun chillen met een rosétje of iets.

Maar dan is de volgende vraag: Welk materiaal gaan we voor? Ik ben dol op hout, maar kunststof materialen kunnen ook heel erg mooi zijn en zijn daarnaast onderhoudsvriendelijker. Ik vind het nog best lastig. Heb jij de gouden tip?

 

15 comments

Jamey Herben 21 maart 2017 at 08:45

Ik wil nog heel graag een keer een hele relaxte loungehoek in mijn tuin maken!

Reply
Layla 21 maart 2017 at 09:02

Ik wil een lounge set… heerlijk relaxen in de zon

Reply
Cassandra 22 maart 2017 at 10:12

Helemaal mee eens!

Reply
lauramariskadegraaf 21 maart 2017 at 10:00

Heerlijk om in het zonnetje te zitten !

Reply
Vlijtig Liesje 21 maart 2017 at 10:24

Wij hebben nu een beetje een allegaartje. Dat kan echt wel mooier en beter.

Reply
Serafina 21 maart 2017 at 11:42

Ik hou van Scandinavische stijl.. Leuke Blog. Xxx 😍

Reply
Marushi 21 maart 2017 at 14:20

Ik heb helaas geen tuin, dus ik kan je hier niet verder mee helpen haha. Hopelijk in mijn volgende huis!

Reply
Verena Friederich 21 maart 2017 at 14:51

Wij hebben zelf sinds vorig jaar een loungebank met 2 stoelen en een tafel. En het is echt een geweldige keuze. Het is heerlijk om met het lekkere weer buiten te gaan zitten op de loungebank.

Reply
Maikel - Maikelsword.com 21 maart 2017 at 18:25

Ik ben zelf helemaal weg van een heerlijke loungeset, lekker relaxed

Reply
Cassandra 22 maart 2017 at 10:12

Ik denk dat wij daar idd ook gewoon lekker voor gaan.

Reply
Judith 21 maart 2017 at 21:18

Ik wacht op een uitnodiging hoor!

Reply
Cassandra 22 maart 2017 at 10:12

Je bent altijd welkom! Maar dan moet de tuin wel ff af haha!

Reply
Mrs Curly 21 maart 2017 at 22:31

Op dit moment zo’n big ass tuintafel met 6 stoelen rond in teak hout. Handig omdat we dan buiten kunnen eten, minder leuk is dat jaarlijkse dagenlange reinigen en insmeren van het hout wil je het een beetje netjes houden. Ik persoonlijk vind houten meubels het mooist. Als de vent ze onderhoudt 😀

Reply
Cassandra 22 maart 2017 at 09:50

Hmmmmm ja die vent van mij heeft 2 linkerhanden… dus dan maar voor kunststof gaan denk ik aangezien ik het slachtoffer van de poets ben haha!

Reply
Marieke Klein | Pure-Happiness 22 maart 2017 at 10:06

Wow dat ziet er prachtig uit zeg!

Reply

Geef een reactie