Home Lifestyle iPhone hack: in 3 stappen YouTube op de achtergrond laten spelen

iPhone hack: in 3 stappen YouTube op de achtergrond laten spelen

by Cassandra 23 augustus 2017 9 comments
voordelen thuiswerken iPhone oordopjes werkplek georganiseerd YouTube op de achtergrond

Ik luister echt ontzettend veel en vaak muziek op mijn iPhone, maar ik erger mij altijd groen en geel omdat ik de YouTube IOS app niet op de achtergrond kan zetten om vervolgens rustig verder te Instagrammen of Facebooken. Maar nu heb ik daar dus een super handig foefje op gevonden en zo lief als ik ben, deel ik graag mijn tip hoe je YouTube op de achtergrond van je iPhone kunt beluisteren.

Apple 10 jaar! De nieuwe iPhone 8 komt eraan!

Nu bestaat Apple dit jaar 10 jaar en komen ze uiteraard met een nieuwe iPhone release. Je kunt de iPhone 8 bij KPN trouwens al pre-ordenen… Maar goed er gaan al ontzettend veel geruchten rond over o.a. de kleuren. Zo las ik dat bijvoorbeeld de iPhone 8 niet meer in de kleuren rose gold en gold wordt gemaakt. insert hard janken!. Wel wordt de iPhone in de zwarte en zilveren variant uitgebracht en misschien zelfs een Blush Gold variant als we blogger Benjamin Geskin moeten geloven.

Daarnaast vernam ik iets over de home-knop, die gaat aangepast worden naar een Home-bar? De homebar moet een balkje onder in je beeld worden waar dan shortcuts, notificaties, widgets en een virtuele homeknop worden ondergebracht. Zo kun ben jij als gebruiker vrij om dit gebied naar eigen smaak in te delen. Je kunt er bijvoorbeeld je favoriete app in wegzetten. En als je een video bekijkt verschijnt dan de volumebalk op de HomeBar. De Homebar zal ervoor zorgen dat je scherm wel een stukje groter zal worden, in combinatie met dunnere randen.

Ik ben zelf in elk geval heel erg benieuwd naar het toestel. Ik ben al jaren fervent iPhone gebruiker en vind het vooral handig dat zowel iPad, iPhone en iMac zo heerlijk met elkaar samenwerken. Daarnaast ben ik wel benieuwd of Apple nu eindelijk iets gaat doen aan het probleem van YouTube op de achtergrond afspelen. Zou toch ideaal zijn als we daar straks geen speciale apps meer voor te hoeven downloaden. En zo niet, dan moet je dus deze 3 simpele stappen ondernemen om YouTube op de achtergrond te kunnen beluisteren. Al vraag ik mij af of dat nog kan als de homeknop wordt veranderd naar HomeBar…

Zo beluister je YouTube op de achtergrond

Stap 1: Ga naar de App-store en download Dolphin. Dolphin is een gratis webbrowser app. Ik gebruik deze app echt puur om YouTube-video’s op de achtergrond af te spelen.  Open Dolphin nadat de app is geïnstalleerd en connect met bijvoorbeeld je Facebook of maak een account aan. Ik heb gekozen voor connecten met Facebook. Lekker makkelijk.

Stap 2:  Je hebt de app nu geopend en als het goed is ben je geconnect. Tijd om YouTube te openen. Kies het gewenste nummer en druk vervolgens op de HOME-knop.De app gaat nu naar de achtergrond en de muziek stopt met spelen. Niet schrikken, dit is normaal.

Stap 3: Swipe nu vanaf de HOME-knop naar boven. Je krijgt dan het schermpje waar je onder andere je schermhelderheid kunt aanpassen, zaklamp kunt aanzetten of je wekker erbij kunt pakken. Swipe vervolgens naar link. Nu krijg je een scherm met een playknop. Druk op de Play Knop en Voila. Je speelt nu YouTube op de achtergrond van je iPhone af. Whooohoooo!

Simple as that! Nog een leuke iPhone hack weten? Lees dan hier hoe je alles uit je oordopjes haalt!

 

9 comments

Marijke 23 augustus 2017 at 20:52

Ja dit is dus echt handig! Vond het laatst ook vet irritant dat dit niet kon

Reply
MamaPlaneet 28 augustus 2017 at 10:50

Ik kan maar niet wennen aan een Iphone maar wat een leuke functie is dit zeg.

Reply
capitalmonday 28 augustus 2017 at 11:12

O wauw wat een leuke truc! Dankjewel.

Reply
SofarsoSabine 28 augustus 2017 at 13:45

Gave hack. Ik kende dit helemaal niet. Youtube is zo veel makkelijker om te gebruiken en te beluisteren!

Reply
sandravriends 28 augustus 2017 at 15:42

ik ben nog niet zo thuis is youtube maar dit is best handig om te onthouden.

Reply
Tania 28 augustus 2017 at 19:17

Oh handig. Had er zelfs niet eens aan gedacht om You Tube zo te gebruiken

Reply
Elke 28 augustus 2017 at 19:42

Oooh, zo handig! Echt een top hack dankjewel voor dit trucje! Ga ik onthouden!

Reply
Lotus Writings 29 augustus 2017 at 13:39

Handig! Vind het zelf ook vervelend dat je geen twee dingen tegelijk kan combineren met je iPhone. Ben benieuwd naar de iPhone8 trouwens.

Reply
Diana 31 augustus 2017 at 21:04

O sowieso dit is echt een uitkomst. Ben groot You Tube fan dus dit ga ik zeker uitproberen. Dankjewel voor het delen 🙂

Reply

Geef een reactie