Het is zomer, de vakantie is in aantocht en daarmee ook het moment dat je weer in bikini of badpak moet! Ieder jaar is dit weer een moment dat je je erg bewust wordt van puberale onzekerheden en je eigen figuur. Het is dan ook een heikel punt voor veel vrouwen, en vooral moeders, om uit de kleren te gaan en hun lichaam weer in badpak of bikini te showen. Ik heb daarom het een en ander uitgezocht;

De bikini kan bijvoorbeeld in de kast blijven liggen, want dit is het jaar van het badpak! Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat een van je kinderen je topje of broekje per ongeluk naar beneden trekt. Maar welk badpak past nu het beste bij jouw figuur? Je kunt onderscheidt maken tussen een zandloper-, appel-, peer-, of recht figuur en ik zal je hier vertellen waar je op moet letten, per figuurtype, bij de aanschaf van een badpak.

badpak figuur

Het zandloperfiguur

Kenmerken van een zandloperfiguur: volle borsten, duidelijke taille en mooie heupen. De meeste vrouwen willen graag een zandloperfiguur, omdat bij dit type figuur vrijwel alle badpakken passen. De keuze is voor deze vrouwen oneindig, en ook makkelijker gemaakt. Je hoeft je dan in principe alleen nog maar druk te maken over de kleuren die je het mooiste zullen staan. Lucky you!

Het appelfiguur

Kenmerken van een appelfiguur: brede schouders, grote borsten, weinig taille, een klein buikje en smalle heupen. Vrouwen met een appelfiguur kunnen het beste voor een badpak met beugels gaan, zodat je borsten wat extra ondersteuning krijgen. Meer taille kun je creëren door een corrigerend badpak te dragen; deze badpakken zorgen er bovendien voor dat je buikje kleiner lijkt en je schouders en heupen wat breder. Een corrigerend badpak klinkt als corrigerend ondergoed en dat staat vaak gelijk aan niet erg sexy, maar niks is minder waar! Laat deze website je overtuigen.

Het peerfiguur

Kenmerken van een peerfiguur: Smalle schouders, kleine borsten, dunne buik, brede heupen en volle bovenbenen. Vrouwen met een peerfiguur moeten proberen hun borsten wat meer op te laten vallen. Dit kun je doen met een opvallende print rondom de borsten, ook plooien en roesjes zorgen ervoor dat je borsten voller lijken. Door je borsten optisch groter te laten lijken, vallen je heupen minder op. Buiten het optisch groter laten lijken van je borsten kun je ook een badpak nemen met een push-up effect en vulling.

Het rechte figuur

Kenmerken van een recht figuur: weinig taille en vormen, slank postuur en atletisch. Voor vrouwen met een recht figuur is het aan te raden om meer vorm te creëren. Laat je borsten en heupen opvallen door bijvoorbeeld extra kleur op deze gedeeltes van je badpak te hebben. Zorg bovendien voor een horizontale streep rond je taille, zodat deze smaller lijkt.

Welk figuur heb jij?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme