Vriendschap als je moeder wordt.. Het lijkt soms alsof vriendschappen en moeder zijn niet samengaan op de één of andere manier. Wat er met vriendschap gebeurt wanneer je moeder wordt vind ik uitermate bijzonder. Waarom? Lees mijn persoonlijke verhaal en laat mij het je uitleggen:

Vriendschap als je moeder wordt…

Vriendschap is een illusie… Oké, I know, dit klinkt nogal verbitterd maar helaas is dit wel de waarheid. Sinds de bevalling van Leia ben ik naar mijn idee veel vriendschappen kwijt geraakt. Mensen waarvan ik serieus had verwacht dat zij wel op kraamvisite zouden komen of in elk geval een keer zouden langskomen of appen kwamen nooit opdagen en lieten totaal niets horen. Waar zij in mijn zwangerschap zo blij voor ons waren, waren ze na de zwangerschap nergens meer te bekennen. Leia is inmiddels 1,5 jaar en er zijn zat ‘vrienden’ die haar nog nooit hebben gezien. Waarom? Dat is iets wat ik mij serieus echt afvraag…

Naast mama, nog steeds Cassandra

Ik ben dan wel (als eerste) moeder geworden, heb andere verantwoordelijkheden erbij gekregen en ben misschien niet meer zo makkelijk bereikbaar als eerder. Maar alsnog ben ik nog steeds dezelfde gekke Cassandra als voor ik moeder werd. Ik heb nog steeds dat zelfde luisterende oor, ik heb nog steeds dat ene steekje loszitten en ik zet mij nog steeds in voor mijn vriendschappen.

Waarom andersom dan niet?

Ik snap echt wel dat wanneer je zelf nog kindloos bent, je er niet op zit te wachten om het constant over kinderen te hebben, maar dat is iets wat ik zelf ook niet altijd wil. Natuurlijk draait mijn hele wereld om Leia, maar zo nu en dan wil ik het ook graag lekker doelloos over de laatste roddels hebben, weten hoe je studie/baan verloopt en of je die leuke kerel al aan de haak hebt geslagen.. Ik ben niet alleen een moeder, ik ben ook een vrouw die net als jij houdt van winkelen, borrelen en kletsen.

Eerlijkheid duurt het langst

Nee je hoeft niet dagelijks of wekelijks op de thee/fris/borrel te komen en nee je hoeft mij niet te overspoelen met appjes, maar mij volledig negeren sinds ik moeder ben, na het herhaaldelijk sturen van appjes vanaf mijn kant vind ik wel onbeschoft. Wees dan gewoon straight to the point en zeg daaaag Cassandra, ik kan het niet ‘handelen’ dat jij nu moeder bent. Even goede vrienden hoor.

Wat ik dan wel weer heel erg bijzonder vind is dat er ook mensen zijn geweest die mij ontzettend hebben verbaast. Mensen waar ik eerder nooit echt super veel contact mee had, ontzettend bezorgd om ons waren na de bevalling, ook regelmatig appjes stuurden (en sturen) om te kijken hoe het gaat en zelfs de moeite nemen om langs te komen ondanks dat we verder weg wonen. Vrienden die ons op mijn verjaardag verrassen met een extraatje voor Leia bijvoorbeeld. Dat vind ik gewoon lief en dat waardeer ik enorm!

Vriendschap als je moeder wordt…Hoe is het met jou vriendschappen vergaan toen je moeder werd? Is er veel veranderd?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme