Ik weet nog wel dat we in mei 2012 een lastminute Turkije hadden geboekt. Voor in totaal €550,- zaten we 8 dagen ultra all inclusive in Alanya met zijn tweetjes, inclusief vliegreis. CHEAPPPPPPP AF toch? De enige kosten die hier nog bij kwamen waren benzine kosten naar het vliegveld in Dusseldorf en de parkeerkosten. Eventjes terug in de tijd dus, mét foto’s van een piepjonge Cassandra, enjoy haha!

Waarom een lastminute Turkije?

In 2011 waren we vanaf Groningen verhuist naar Twente. Dat jaar stond dus in teken van het huis en wennen. In dit zelfde jaar overleed ook een van onze allerbeste vrienden. Het jaar erop wilden we wel graag even weg, even weg van de drukte en echt even bijkomen van de chaos, maar hadden niet echt een groot budget. Na lang zoeken en nadenken hebben we een lastminute vakantie naar Turkije geboekt. En lastminute is dan ook echt lastminute, we boekten namelijk een paar dagen voor een vertrek in Mei. Ik geloof zelfs dat we op koningsdag hebben geboekt ongeveer.

Wel ff regelen: Visum!

Wanneer je naar Turkije gaat is het wel van belang dat je een visum hebt. Dit kun je bij aankomst regelen, maar persoonlijk raad ik je aan om dit vooraf alvast te doen. De geldigheid van een Turks visum is 180 dagen en hiermee mag je tot 90 dagen in Turkije verblijven. Wanneer je een visum vooraf gaat regelen raad ik je aan om de ingangsdatum niet per definitie op de reisdatum te doen, maar alvast een aantal dagen eerder voor het geval je vlucht toch nog eerder gaat. Lees hier meer over de voorwaarden van een Turks visum

Vliegen vanaf Dusseldorf, aanrader!

Omdat we in Twente wonen, kunnen we makkelijk vanuit Duitsland vliegen en destijds was dat ook vele malen goedkoper. Nu maakt het prijs technisch volgens mij niet zo heel erg veel meer uit. Voor is een ritje Dusseldorf net zo ver als een ritje Schiphol, dus dat maakte de keuze destijds erg makkelijk. We hebben onze auto bij een garage geparkeerd en dit kostte ons ongeveer 30 euro voor 8 dagen, inclusief shuttle service van en naar het vliegveld a 5 minuten.

Het vliegveld van Dusseldorf is erg overzichtelijk en ik kan je echt aanraden om via daar te vliegen. Heel anders dan bijvoorbeeld een mega grote Schiphol. Ik heb nog nooit vanaf Schiphol gevlogen hoor, maar als ik er met de trein kom, vind ik het al heel erg overweldigend haha.

Het hotel ligt direct aan een privé strand die we konden bereiken via een tunnel. Strandbedjes etc zaten ook allemaal bij de prijs inbegrepen. Het is dat Le Husband geen fan is van Turkije, anders boekte ik ieder jaar een lastminute Turkije haha. Zon garantie en ultra all in, is wel aan mij besteed haha! Het goede leven, cheers!

Verblijf in Turkije : Doganay Beach Club en ligging

Voor onze lastminute Turkije hebben we als verblijf gekozen voor Doganay beach Club in Konakli, ligt net voor Alanya. We vlogen van Dusseldorf naar Antalya en vanaf daar werden met de bus naar het hotel gebracht. Enige nadeel hiervan vond ik de enorm lange busreis waarbij we bij elk hotel stopten. En wij steeds maar tegen elkaar zeggen: zou dit hem dan eindelijk zijn? Uiteindelijk duurde dit zo’n 1,5 tot 2 uur voor we in het hotel waren.

De service in het hotel was fantastisch en de mensen waren ontzettend vriendelijk. We hebben er heerlijk kunnen eten, en voor kinderen hebben ze er ook zat te doen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een animatie team ter beschikking en voor de ouders ook een heerlijke hamam. Voor jongeren is er een disco op het het strand en anders kun je ook makkelijk met een shuttle service naar Alanya worden gebracht (kost je ongeveer 10 minuutjes).

Ultra All Inclusive : heeeerlak!

Het hotel was super netjes en heeft een 5 sterren rating. We konden bij dit hotel zelfs kiezen voor een ultra all inclusive. Wat Ultra All inclusive hier inhoudt?

 • ontbijt (07.00-10.00),
 • laat ontbijt (10.00-11.00),
 • lunch (12.30-14.00)
 • diner (18.30-21.00),
 • alle in buffetvorm. Koffie/thee en koekjes (11.00-18.00)
 • snacks (11.00-17.00).
 • Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes en enkele importdrankjes van 09.00 tot 03.00 uur en 24 uur per dag alcoholvrije drankjes.
 • Drankjes in de disco van 24.00 tot 03.00 uur.
 • Diner in een van de à-la-carterestaurants is 1 keer per verblijf mogelijk, moesten we wel vooraf reserveren.

Absoluut niet iets om over te klagen, want dit was echt genieten. Ik kan je dan ook vertellen dat ik deze vakantie zeker wel een paar kilo ben aangekomen hahaha! Het voordeel van All inclusive is overigens ook wel dat we verder dus amper kosten hebben gemaakt aan het leven daar. De enige uitgaven die we hebben gedaan was als we een dagje naar Alanya gingen en daar bijvoorbeeld met de boot weggingen, of op het terras wat wilden drinken. En shoppen natuurlijke op de Turkse markten. Dat is nog eens besparen op je vakantie.

Voordelen van een lastminute Turkije:

 1. Je hebt sowieso zon en warmte, in mei lopen de temperaturen in Alanya op tot zo’n 25 graden. Heerlijk!
 2. Een lastminute is een stuk goedkoper dan een reguliere vakantie
 3. Je hoeft niet lang te wachten voordat je gaat vliegen (wanneer je vliegangst hebt bijvoorbeeld), gewoon zoeken, boeken en gaan!
 4. Voor mensen die onregelmatig werken of lastig vrij kunnen krijgen is een lastminute Turkije ideaal: is het eventjes rustiger op werk, dan krijg je makkelijker vrij.
 5. Een lastminute is lekker spontaan! En spannend!
 6. Je hoeft geen 789 nachtjes af te vinken maar bijvoorbeeld maar 3 of 4
 7. Geen inpak stress over het weer, je gaat namelijk toch naar de zon!
 8. Ben je lusteloos, moe en zit je op randje burn-out? Vakantiedagen opnemen en gaan met die banaan. Liefste met spa, zwembad en sauna! Even bijtanken jij!

Heb jij wel eens een lastminute Turkije geboekt? of naar een ander land? Waarom vind jij het zo fijn om een lastminute vakantie te boeken? Wat zijn eigenlijk jullie vakantie plannen voor dit jaar?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme