Afgelopen zondag was ik jarig en werd ik alweer 28 (Goh, gefeliciteerd! Ja, dankje!). En dit jaar heb ik ervoor gekozen mijn verjaardag anders te vieren dan anders.

Ik vond mijn verjaardag niet zo leuk

Je moet dan weten dat ik eigenlijk altijd al een beetje een hekel heb gehad aan mijn eigen verjaardag. Niet omdat ik een jaartje ouder wordt, maar die drukte, dat geren en gevlieg. Het is mijn eigen feestje, maar ik ben er ook druk mee. Zorgen dat iedereen te drinken heeft, hapjes en drankjes verzorgen. Nauwelijks de tijd om met iemand te kletsen en aan het eind van de dag zit je met de zooi (en veel te veel rest-hapjes die je uit zuinigheid maar bewaart en in de daarop volgende week opeet, wat totáál niet goed voor je is).

Dit jaar vond ik mijn verjaardag wél leuk

Ik vind het namelijk echt wel leuk om het te vieren en om het niet zomaar voorbij te laten gaan, maar dan wel op een manier die ik zélf ook leuk vind.  En aangezien ik het hele jaar door al druk genoeg ben, heb ik geen zin om mijn verjaardag ook voorbij te laten vliegen. Dus ik heb zes plekjes gereserveerd bij Eastern Plaza in Bentelo en we zijn heerlijk wezen wokken met ouders en schoonmoeder. Financieel ben je dan ongeveer net zoveel kwijt als aan de verjaardagsboodschappen en na de aflooptijd ga je naar huis en heb je totaal geen zooi.

Taart

Natuurlijk had ik wel even een taartje in huis gehaald. Ik bedoel, hoe leg je anders de peuter des huizes uit dat je jarig bent? Bij het woord ‘verjaardag’ is zijn instinctieve reactie ‘taartje eten’. Een aangezien ik dat ook geen straf vind…

Mijzelf af en toe als eerste plaatsen

Sowieso is dit verschijnsel wel iets wat ik heb geleerd het afgelopen jaar. Kijken naar wat ikzelf wil, in plaats van me te laten leiden door wat verwacht wordt van de omgeving of maatschappij. Ik ben een pleaser, maak het graag anderen naar de zin. Maar echt niet meer ten koste van alles en zéker niet ten koste van mezelf.

 

En sorry voor mijn omgeving, maar dat bevalt me verdómde goed!

afbeelding verjaardag middels Shutterstock

Melanie

~~ Stay real, stay loyal or stay away ~~